Cloudrivenilla perheystävällisyys on joustoa ja luottamusta

Cloudriven on aina pitänyt perheystävällisyyttä ja joustavaa työkulttuuria keskeisenä arvona. Kun kuulimme mahdollisuudesta sertifioitua perheystävällisenä työpaikkana, ryhdyimme välittömästi toimeen. Olemme jo pitkään pyrkineet profiloitumaan työpaikkana, jossa työ ei ole aika eikä paikka, vaan jotain, mitä tehdään tuloksekkaasti ja muuhun elämään joustavasti yhdistäen. Perusasiat olivatkin siis jo hyvässä kunnossa.

Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -ohjelmassa saimme vahvistuksen käsityksellemme siitä, että käytännöt ovat meillä jo valmiiksi erittäin hyvällä tolalla. Saimme iloksemme kuulla, että olemme ensimmäinen yritys, joka on saavuttanut Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen heti alkukartoituksen jälkeen, ilman erillistä kehittämisvaihetta. Alkukartoituksen tulosten perusteella teimme kuitenkin täsmätoimenpiteitä erityisesti ohjeiden selkeyden ja löydettävyyden parantamiseksi.

Joustavuus mahdollistaa sujuvuuden

Joustavat etätyökäytännöt ja työajat ovat olleet meille arkea jo vuosia. Viime aikoina olemme keskittyneet erityisesti lyhennetyn työajan mahdollistamiseen perheen ja muiden henkilökohtaisten syiden vuoksi. 15 prosenttia työntekijöistämme onkin tehnyt omasta aloitteestaan lyhennettyä työaikaa pysyvästi tai määräajan viimeisen vuoden aikana. Lisäksi joustamme työajan sijoittelussa. Jokainen järjestää työpäivänsä vapaasti oman aikataulunsa mukaan, sovitut palaverit huomioiden. Kun jousto on arkea molempiin suuntiin, ei konfliktejakaan yleensä synny ja työt hoituvat tehokkaasti.

Joustavuus työajan, työn sijainnin ja työn kokonaismäärän suhteen mahdollistaa sekä työnantajalle että työntekijöille sujuvan arjen, jossa sitoumukset sekä työelämässä että omassa arjessa tulee lunastettua, ja myös työntekijöiden omasta hyvinvoinnista huolehtiminen mahtuu osaksi arkea. Työajan joustamisen lisäksi myös työn sijainnin on digitaalisessa asiantuntijatyössä mahdollista joustaa, ja tätä moni hyödyntääkin. Tämä mahdollistaa esimerkiksi aktiivisesti harrastavan lapsen kyyditsemisen iltapäivätreeneihin näppärästi, kun töitä voi jatkaa liikuntahallin kahviossa.

Työntekijämme asuvat eri puolilla Suomea ja jopa Eurooppaa, vaikka toimistoja on vain yksi. Lisäksi moni tekee töitä vapaa-ajan asunnoista ja veneistä käsin ympäri vuoden.

Meille perheystävällisyys on ollut yksinomaan hyvä ja tärkeä asia, sillä se on parantanut työntekijöidemme motivaatiota ja viihtyvyyttä. Asiantuntijaorganisaatiossa ei ole liiketoimintaa ilman osaavia työntekijöitä. Haluamme jatkossakin panostaa perheystävällisyyteen osana kulttuuriamme ja luoda modernin työyhteisön, jossa kaikki voivat viihtyä.

Hanna Arimo

***
Kirjoittaja Hanna Arimo toimii Cloudriven Oy:n henkilöstöjohtajana.

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.