Kehotunnekasvatus: iänmukaista tietoa, taitoa ja myönteistä asennetta

Väestöliiton Lasten Kehotunnekasvatuksen tavoitteena on lasten psyykkisen ja fyysisen terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Haluamme antaa lapsille turvallisen kasvun ja kehityksen vahvistamalla hyvinvointia.

Tämä tapahtuu antamalla lapsille iänmukaisia tietoja, taitoja ja myönteinen asenne kehosta, tunteista ja läheisyydestä. Painopisteenämme on myönteinen viesti ja lapsen vahvuuksien tukeminen. Lapsen iloa ja ylpeyttä omasta kehosta tuetaan ja lasten turvallisuutta vahvistetaan antamalla sanat ja avoin puheyhteys.

Lasten seksuaalisuuden tuki ja suoja toteutuu parhaiten, kun siihen on työkalut, jotka eivät ahdista vanhempia. Siksi lapsuuden seksuaalisuutta kuvataan omilla sanoilla: pimppi, pippeli, tutkimusleikit, unnutus ja kehotunnekasvatus.

Riskeistä kertominen tapahtuu pelotta arkitilanteiden taitoja opittaessa. Näin parannetaan lasten itsetuntoa ja kehonkuvaa sekä mahdollisuuksia toimia terveyttä edistävästi ja tehdä terveyttä edistäviä valintoja.

Tutustu Väestöliiton sivustoon vanhemmille, turvataito-ohjeisiin ja verkkokurssiin sekä yhteistyössä Pikku Kakkosen kanssa tehtyyn turvataitokampanjaan.

Kehotunnekasvatus on joka lapsen oikeus. Väestöliitossa olemme toteuttaneet sitä jo 20 vuoden ajan.

 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.