Nautinnollinen juhannus

Kaksi naista juoksee niityllä kukkaseppeleet kädessään.
Mielihyvän ja nautinnon tunteet edesauttavat arjesta palautumista. Onkin hyvä pysähtyä pohtimaan, mikä tuo juuri sinulle hyvää oloa. Nautintoa voi löytää lähempää kuin osaa arvatakaan. Ajattelen, että on tärkeää pysähtyä ihan tavallisten, pienten hyvää oloa tuovien asioiden äärelle. Kiinnitä huomiosi iloa ja mielihyvää tuoviin asioihin ja saatat huomata sen myötä positiivisia vaikutuksia itsessäsi. Hyvä olo yleensä tarttuu herkästi myös lähipiiriisi. Hyvällä on tapana kasvattaa hyvää.

Tuo itsesi hetkeen ja siinä tuntemiisi mielihyvää tuottaviin aistimuksiin. Kävele kasteisella nurmella, tunnustele pisaroiden ja ruohikon tuntua jalkojesi alla. Kiinnitä huomiota aamuauringon säteisiin tai ilta-auringon hehkuun, kuinka kauniilta se voikaan näyttää. Ihosi vangitsee lämmön auringon säteistä, tunnustele sitä ja viipyile. Vie katse poutapilviin ja voit yksin tai yhdessä etsiä niistä hahmoja tai muotoja, käytä mielikuvitustasi.

Myös nauraminen on enemmän kuin sallittua. Kahlaa veden äärellä, tunne hiekka jalkojesi alla. Anna hyvän olon virrata kehossasi. Istu kuuntelemaan aaltoja, pysähdy ihmettelemään niiden liikettä ja monimuotoisuutta. Jos sataa niin käy aistimaan sateen ropinaa, ja jos mahdollista käy tanssimassa tai juoksemassa sateessa. Hyppää laiturilta veteen ja nauti elämän täyteisyydestä ja ilosta. Käy metsässä tai puistossa kävelyllä, tunne tuoksu mikä luonnosta lähtee. Kiinnitä huomiota hehkuviin väreihin, valon ja varjon vaihteluihin. Pysähdy ihastelemaan kukkien kauneutta. Tuoksuta ja maista tuoreita marjoja tai hedelmiä, pysähdy tunnustelemaan niitä suussasi, tunne kuinka puraisulla mehukkuus ja makeus virtaavat suuhusi. Jää maistelemaan jälkimakua sekä jälkimaun jälkimakua. Kuuntele lintujen laulua. Sulje silmät ja anna kesätuulen tuntua ihollasi.

Pese kehosi hellästi ja kauniisti. Tunne lämpimän veden virtaaminen ihoasi vasten. Voit keksiä myös täysin oman, mielihyvää tuovan asian lähiympäristöstäsi, missä olet kesäisin tuntenut mielihyvää. Jokaisen nautinnon kohteet ja aiheet ovat yksilölliset, mutta näillä voit päästä alkuun aistimusten juhannusjuhlaan.

Mikä parasta, nämä eivät maksa mitään. Anna itsellesi lupa nautiskella ja viipyillä. Joskus parasta palautumista on juuri se, että ei ole kiire minnekään ja voi vain pysähtyä hetkeen. Huomion kiinnittäminen aistimuksiin saa kehon ja mielen olemaan läsnä, juuri siinä hetkessä. Hellittele ennen kaikkea itseäsi, kohtele rakkaudella ja lempeydellä.  Näitä voi toteuttaa myös yhdessä kumppanin tai perheen kanssa.  Vie aistillisuus harjoitteet myös arkeesi. Valitse välillä huvittelu ensin, työn sijaan.

Johanna Sassali

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.