Ja lopuksi aukeaa uusi ovi

shutterstock_106255526
Kun yksi ovi sulkeutuu, aukeaa seuraava. Ajattelemalla myönteisesti pääsee eteenpäin, vaikka se ei olekaan aina helppoa.

Kevääseen asti kävin työuravalmennuksen kurssilla ja sitä kautta sain toisen työkokeilupaikkani. Olen nyt työkokeilussa eräällä maahanmuuttajaneuvontaa antavalla taholla. Paikassa annetaan monikielistä neuvontaa mm. romaniaksi, italiaksi, englanniksi ja suomeksi. Toimin neuvonnan lisäksi avustajana muutamassa vapaaehtoisia koordinoivassa projektissa.

Nykyinen työtehtäväni on mielenkiintoinen, ja ihanien työkavereiden ansiosta ilmapiiri on rento ja kannustava. Pidän tässä työssä erityisesti siitä, että työskentelen uussuomalaisten kanssa ja saan tehdä työtä ihmisten parissa. Usein meille tuleva asiakas tarvitsee apua, kun kielitaito ei ole riittävä tai jokin asia on hänelle epäselvä. Palkitsevinta työssä on nähdä helpotus asiakkaan kasvoilla kun hän ymmärtää, että ongelmiin löytyykin ratkaisu. Se tuntuu ihanalta!

Helpotuksekseni sain vihdoin ja viimein opetushallitukselta päätöksen, että suorittamani kansainvälisten suhteiden maisterin tutkinto on rinnastettu Suomessa suoritettavaan ylempään korkeakoulututkintoon. Olen siis nyt virallisesti tunnustettu maisterin tutkinnon suorittanut täälläkin.

Lopuksi haluaisin kertoa, että olen ylpeä omasta polustani Suomessa. Tänne muuttamisesta on nyt kolme vuotta aikaa ja kielitaito kasvaa joka päivä. Yksi askel eteenpäin oli tekemäni suomenkielen YKI-todistus. Eräänlainen itsensä kehittämisen prosessi on edennyt ja verkostoni ovat kasvaneet tänä aikana. Tuntuu, että työllistyminen on jo aivan lähellä.

Oma työuramentorointiryhmäni lopetti syksyllä ja sen päätteeksi tunnen nyt olevani kokemusta rikkaampi. Sain uusia ystäviä ja tärkeää tietoa sekä kokemusta työmarkkinoista. Haluaisin kiittää kaikkia mukana olleita ja suositella työuramentorointia jokaiselle, joka tarvitsee ohjausta työurallaan, erityisesti uussuomalaisille. Kaksi päätä on parempi kuin yksi!

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.