Kaason kateus on okei

morsiamen kädet

 

Morsiamella oli kolme kaasoa, jotka kaikki kadehtivat häntä. Yksi oli kateellinen tuoreesta onnesta ja innostuksesta. Hänen miehensä oli ajat sitten lopettanut kukkien ostamisen ja huomionosoitukset. Toinen kaasoista oli sinkku. Hänen oli vaikea kestää ystävänsä onnea oman eronsa jälkeen. Kolmas kaasoista tunsi kateutta miehestä, joka oli kosinut ystävää. Hänen miehensä ei ollut kymmenen yhteisen vuoden jälkeen vieläkään valmis sanomaan ”tahdon”.

Yksi kaasoista itki: ”Olen onnellinen ystäväni puolesta, mutta en voi tälle tunteelle mitään. En ole uskonnollinen, mutta mieleeni tulee, että kateus on kuolemansynti. Miksi olen kateellinen? Miksen vain voi olla onnellinen ystäväni puolesta?” Hän paheksui ja häpesi omaa kateuttaan.

Ihmisen ei ole syytä kuuluttaa kateuden tunnetta hääkirkossa, mutta sisäisesti hän voi tulla tunteen kanssa toimeen. Kateus kertoo, että ihminen kaipaa elämäänsä jotain; huomiota, parisuhdetta tai vaikkapa varmuutta kumppanin rakkaudesta.

Jos huomaat tuntevasi kateuden piston kesähäissä, kuuntele sen sanomaa. Kateus on okei, kun se auttaa tunnistamaan ne asiat, joita toivot ja tarvitset. Kateus auttaa pyrkimään niitä kohti.

Kuva: Aino Huotari

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.