Eeppiset menkkamokat

Kuva: Anna Salmi
Kuva: Anna Salmi

Maailmassa on puute. Täällä on tarve avoimelle menkkakeskustelulle. Siis niille harmittaville ja huvittaville tarinoille, joita kuukausittaiset verikekkerit aiheuttavat.

Sinä ihana teinityttö – luuletko olevasi ainoa menkkamokailija maailmassa? Jututettuani eri-ikäisiä tyttöjä ja naisia, voin kertoa, että et sinä ole. Kaikki, mikä sinulle tapahtuu, on tapahtunut jollekulle sinua ennen. Katso vaikka. Syytä nolosteluun ei siis todellakaan ole.

Eeppiset menkkakommellukset.

 1. Unohdat aina käytetyn terveyssiteen lavuaarin reunalle. Isä /äiti / kumppani /sisarus siirtää sen tunnollisesti roskiin.
 2. Poisvedetystä tamponista lentää veriroiskeet vessan seinään, matolle ja vaatteisiisi.
 3. Ohivuoto liikuntatunnilla verkkareihin.
 4. Ohivuoto yökylässä serkun / ystävän vierassänkyyn.
 5. Ohivuoto kaverin perheen 100 vuotta vanhaan perintösohvaan.
 6. Veriläikät bussin penkissä, ruokalan tuolissa, auton penkissä ja pyörän satulassa.
 7. Ohivuoto ekana vaihto-oppilaspäivänä vaihtariperheen valkoiseen nojatuoliin.
 8. Ekat menkat alkavat Venäjällä, tietenkin kylässä, jossa lähimpään kauppaan on ainakin sata kilometriä.
 9. Tamponi ei mene sisään, koska emättimessä on edellinen tamponi.
 10. Jokainen tamponiasetin on epäkunnossa. Kokeilet ja heität roskiin kymmeniä tamponeita. Lopulta tajuat, että et ole ymmärtänyt asetusohjeita oikein.
 11. Se virhe, kun päätät lykätä vessakäyntiä vielä puoli tuntia, vaikka side tuntuu jo kostealta.
 12. Se virhe, kun päätät aamulla laittaa jalkaasi valkoiset housut.
 13. Se virhe, kun oletat, etteivät menkat vielä viikkoon ala, etkä ota korpivaellukselle mukaan kuukautissuojia.
 14. Ratsastusleirillä siteet loppuvat kesken, etkä kehtaa kertoa asiasta kellekään.
 15. Revit terveyssidettä irti pikkuhousuista mahdollisimman hiljaa, koska serkku salakuuntelee oven takana.
 16. Valutat vettä ja yskit peittääksesi terveyssiteen irrottamisesta lähtevän äänen.
 17. Täyden kuukupin sisältö roiskuu ravintolan vessan lattialle ja seinille.
 18. Tyhjennät äärimmilleen täyttyneen kuukupin kahvilan vessaan Italiassa. Pönttö ei tietenkään toimi.
 19. Menkat alkavat yllättäen ja askartelet vessapaperista hätäsuojan.
 20. Vessapaperista taiteltu hätäsuoja nousee pyllyvakoasi pitkin kohti selkää ja putoaa housuista kadulle.
 21. Vessapaperinen hätäsuoja muhkuroituu strechfarkuissasi ja tekee kummallisennäköisen patin reiteen.
 22. Aavikolla Afrikassa veriputouksen alkaessa rakennat ilmastointiteipistä ja polyesterihuivista hätäsuojan.
 23. Ja kaikki ne muut talouspaperista, suodatinpusseista, sukista, nenäliinoista ynnä muista tarvikkeista rakennetut hätäsuojat.
 24. Ne kuukautisten aikaiset ilmavaivat. Ja ripuli. Ja oksennus.
 25. Menkkakivut. Piste.
 26. Niin järkyttävät menkkakivut, että pitää liikkua konttaamalla.
 27. Makaat menkkakipujen takia luokan lattialla kaikkien töllisteltävänä ja töistä hälytetty äiti hakee sinut kotiin.
 28. Se virhe, kun menkkakipulääkeresepti unohtuu uusia.
 29. Äänekäs pohdintasi siitä, voiko tamponin kanssa pissata.
 30. Mökkireissulla sukulaismies kaivaa takan tuhkaluukusta kasan käytettyjä siteitä. (Vinkki: tuhkaluukussa ei polteta mitään. Laita siteet tulipesän puolelle.)
 31. Mökillä koira kiikuttaa suussaan juuri maahan hautaamasi käytetyn tamponin. (Ensi kerralla syvemmälle.)
 32. Menkat alkavat kesken seksin. (Käy kaikille. Ei haittaa.)
 33. Kylppäriin piilotetut käytetyt kuukautissuojat paljastuvat.
 34. Leirikassiin viikon ajan piilotetut käytetyt siteet alkavat haista.
 35. Uit terveyssiteen kanssa, koska et kehdannut kertoa kellekään kuukautisistasi, etkä osaa käyttää tamponia.
 36. Kaivat kiireessä laukustasi rahaa ja lyöt kaupan tiskiin paitsi lompakon myös terveyssiteen.
 37. Terveyssiteen liimaraita tarrautuu laukussa bussilippuun tai karkkiaskiin. Ai kato, bussi tulee!
 38. Lääkäri löytää emättimeesi unohtuneen tamponin.
 39. Nouset pystyyn pitkän istumisen jälkeen ja jalkovälistäsi kuuluu huomattavaa pörinää ja lorinaa. Vieressa istuva kaverisi epäilee sinun kakkaavan housuusi.
 40. Seisot suihkussa ja huvitat itseäsi painelemalla isoja verihyytymiä lattiakaivon ristikon läpi.
 41. Tutkit vessakäynnillä paperiin tarttunutta limakalvoklönttiä topsipuikolla ja leikit tekeväsi CSI-tyyppistä tv-sarjaa .

Kiitos tähänastista tarinoista ihanat naiset! Puuttuuko listasta oma menkkamokasi? Kerro se kommenteissa. Laajennetaan tätä kollektiivista kuukautistajuntaamme ja varmistetaan, ettei yhdenkään tytön tarvitse nolostella menkkojaan.

 

42 kommenttia artikkeliin ”Eeppiset menkkamokat

 1. Tapahtui pari viikkoa sitten:
  Olet kahvilassa, ja juttelen paraikaa myyjän kanssa, kun tunnet jotain tippuvan avokkaallesi ja sukkahousuillesi. Huomaat vuotavasi, ja lattialle pippuu veritippoja. Naispuoleinen kahvilan myyjä kääntyy kohteliaasti kiinnittämään vieressä olevan miesmyyjän huomion itseensä. Koetat pyyhkäistä veren kengälläsi huomaten sen vain leviävän. Pahoittelet ja säntäät naistenhuoneeseen, kuljet kommandona ilman sukkahousuja (ovat märkänä kassissa lavuaarissapesun jäljiltä), kunnes saat hankittua varapöksyt.

  Onneksi kahvila oli menossa kiinni, eikä porukkaa ollut älyttömän paljon…
  Ensimmäisen kerran elämässäni nolotti niin paljon.

  Liked by 1 henkilö

 2. Bileissä poikamiehen luona. Vessassa ei ole roskista (aivan liian harvoissa vessoissa on!). Löydän käytetylle siteelle hyvän piilopaikan vessanpytyn takaa.

  Liked by 2 people

 3. Se kun illalla kuolemanväsyneenä ja juuri nukahtamaisillaan ei muista tarkalleen milloin viimeksi vaihtoi tamponin, ja että se pitänee raahautua vaihtamaan (sadannen kerran), jotta ei vaan iske ”tampoonikuume” – tuo suuri kauhu asetinohjeiden varoituksista.

  Liked by 1 henkilö

 4. Haluan muistuttaa että tamponien TSS-vaara on hyvinkin todellinen ja suoja-aikoja on tärkeä noudattaa. Jos TSS:n oireita ilmenee (korkea kuume, punoittava iho, huimaus, lihasheikkoutta, oksennusta tai ripulia) kuukautisten aikana ja tamponia käyttäessä, on lääkäriin lähdettävä välittömästi. Pitäkää huoli itsestänne!

  Liked by 1 henkilö

  1. Ihan totta, mutta järjettömän raskasta se on kun yöllä nukahtamaisillaan onkin noustava ja vessaan raahauduttava. Tai sitten kesken yöunien. Onneksi kuukuppi vapauttaa ihmisen tältä tuskalta.

   Liked by 1 henkilö

 5. Juuri ennen kuin on alkamassa hieno ateria appivanhempien kanssa, ei kannata tyhjentää vauhdilla anoppilan vessassa kuukautiskuppia niin, että melkein sen koko sisältö roiskahtaa matolle. Siinä on sitten kiva jynssätä mattoa, miettiä muita odottamassa pöydässä ja sentään kiitellä onneaan, että matto on tumma eikä valkoinen.

  Liked by 1 henkilö

  1. Niin, tai ystävän luona bileiltana sille valkoiselle kylppärinmatolle, kun pikkuhuppelissa ei muista mattoa siirtää alta pois. Yleensä kylpyhuoneissa poistan matot, jos täytyy kuukuppi tyhjentää ja laitan ne sitten lopuksi takaisin. Turvallisinta niin. Hankala paikka oli myös erään ystävän asunto, missä vessassa ei ollut lavuaaria vaan kädet piti mennä pesemään kylppäriin. No, kuukupin kanssa siellä oli hieman säätämistä.

   Liked by 1 henkilö

 6. Se, kun aamupöpperössä pudottaa verestä liukkaan kuukautiskuppinsa vessanpönttöön ja joutuu kalastamaan sen pissan seasta ylös ja keittämään aamukiireessä.

  Myös se, kun naistenpäivänä sisko on aamulla ehtinyt vessaan ennen sinua ja kuppisi hulahtaa yli seistessäsi odottamassa vessan oven takana. Siistittyäsi itsesi huomaat saaneesi poikaystävältä tekstiviestin, jossa hän toivottaa hyvää naistenpäivää.

  Liked by 1 henkilö

 7. Menkkamuistoja yläasteelta:
  Istut koulunpenkissä ja noustessasi huomaat ohivuodon penkillä. Luokkakaveri huomaa kun putsaat penkkiä paperilla. ”Mitä penkissä on?” ”Punaista tussia,” vastaat pokkana..

  Tai istua kökötät tavallista korkeammalla, jotta missään tapauksessa ei tule ohivuotoa auditorion pehmoiseen penkkiin..

  Vinkkinä huppari tms. paita on hyvä näköeste lanteille kiedottuna, jos ohivuoto on sattunut tulemaan takapuoleen ja on vaivihkaa siirryttävä vessaan..

  Liked by 1 henkilö

 8. Se, kun olet vuotta nuoremmalla ystävälläsi yötä, ja menkkasi ovat juuri alkaneet (toisin kuin hänellä.) Ja joudut valehtelemaan ystävällesi meneväsi laittamaan kännykkäsi laturiin, vaikka siinä on 100% akkua, sillä et kehtaa kertoa meneväsi laittamaan sidettä.

  Se, kun ystävälläsi yrität saunassa pyyhkiä välillä alushousuillasi menkkaverta, ja lopulta pyyhti paperilla, jonka pudotat vahingossa maahan ja unohdat siihen. Kun kaverisi kysyy siitä, sanot pokkana että nenästäsi vuosi verta.

  +onko ohivuotoa? Siteen poisto ja perus jutut.

  Liked by 1 henkilö

 9. Se kun joudut esiintymisasun vuoksi pitämään stringejä ja menkkojen yllättäessä on käytettävissä vain normaaleja paksuhkoja siteitä. Lopputulos: Side näkyy ohuiden housujen läpi, epävarmana unohtelet sanoja, side onnistuu kääntymään niin, että tarrapinta repii sisäreitesi ja vuoto tahrii (onneksi) mustat housut. Seuraavana päivänä opettelet ”vanhoilla päivillä” käyttämään tamponia.

  Liked by 1 henkilö

 10. Kiitos tästä sivustosta ja menkkamokalistasta! Olen jo ikäloppu 26-vuotias ja menkkani alkoivat 11-vuotiaana joten tässä on ehtinyt vuotaa ja sählätä 15 vuotta, mutta oli hauska lukea, ettei edes mulle ole käynyt ihan kaikkea mitä tuolla listassa oli. Kohdalle 30 nauroin ehkä kaikista eniten. En naura pahalla, vaan mukana:)

  Omia mokia:

  Laitoin vaalean vihreät housut koska olin töissä puutahalla ekaa päivää ja ajattelin niiden antavan oikeanlaisen vaikutelman. Tietysti tapahtui massiivinen ohivuoto ja pyllistelin sitten (ei auta, kukkapenkit ovat maantasalla!) loppupäivän verisissä housuissa.

  Vuosin lammikon äitin auton etupenkille. Paljonkohan mahtoi auton vaihtoarvo laskea… koska eihän se tahra lähtenyt ikinä siitä… kaikki vieraspatjat ja vuodesohvat on myös tietysti tullut merkattua kyläpaikoissa… nykyään pidän kylässä tamponia yötä päivää vaikka ei kai saisi pitää yöllä.

  Kerran olin tuttujen kyydissä menossa johonkin ja olisi ollut aika kiire. En pystynyt nousemaan autosta, koska vatsaan sattui niin hirvittävästi, ihan kuin siellä olisi ollut lajitelma veitsiä, tuntui että jos hievahdan millinkään, vatsa repeää. ”joo mä tuun kohta, öh, istun nyt vaan tässä hetken…”.

  Kylpyläloma + menkat = lyhyt aika uimista ja tamponin vaihto, lyhyt aika uimista ja tamponin vaihto, lyhyt aika uimista ja… shit, menen sitten vaan allasbaariin kun ei tästä tule mitään.

  Liked by 1 henkilö

 11. Se kun menkkojen alkamisesta ensimmäiset 4vuotta kuukausittain ensin suihkussa lähes polttavalla vedellä suihkutata alavatsaa ja alapäätä ja lopulta käperryt sikiöasentoon sänkyyn ja toivot, että olisi viikko jo ohi.

  Kun käy niin, että 6. luokalla ennen englanninkoetta, olet ajatellut vaihtaa siteen välitunnin aikana ja jättänyt siksi takin povitaskuun siteen, ja luokanvalvoja ilmoittaa, että äkillisen ukkosmyrskyn vuoksi välitunnilla ollaankin sisällä, ja kaikki tyttöjen vessat ovat seuraavat 15min varattu, että ensinnäkin myöhästyt tunnilta ennen kuin pääset vessaan ja vessassa muistat, että side on povitaskussa, ja sitten tapahtuu se ohivuoto ja kävelet pulpettien ohi viemään koetta opettajalle ja kaikki luokassa näkevät. Sitten annat ymmärtää, että kyse on elämäsi ensimmäisistä menkoista, vaikka jo vuoden päivän sitä huvia ollut.

  Tuttuja myös tuo lorahduksen tunne, kun istunut pitkään ja sitten rukoilee, ettei lainehtinut yli. Hyytymät ovat mielenkiintoisia, tosin kerran ex mies sattui tulemaan kylppäriin kun olin suihkussa ja katsoi lattialle kauhuissaan ja kysyi pitäisikö soittaa ambulanssi. : )

  Liked by 1 henkilö

 12. Meillä käytetyt siteet ja tamponit laitetaan vessassa olevaan roskikseen, joka on toki kannellinen. Mutta koirat ovat myös yllättävän älykkäitä.. On sekin fiilis, kun koira laukkaa reilusti käytetty side suussaan ympäri kotia.. eikä koti todellakaan ole tyhjä ihmisistä…

  Liked by 1 henkilö

 13. Se, kun joka menkka-aamu kierähtää vauhkona sängystäsi ylös ja etsiskelee veriläikkiä lakanoista.

  Kerran olin vierailulla ihastukseni kotikommuunissa ja nukuin hänen sängyssään. Olimme nuoria ja viattomia. Sitten aamulla hän lähti kouluun ja minä huomasin veritahrat lakanoissa, (upouudessa) patjassa, peitossa. Talossa asui paljon muita ihmisiä ja reitti parvekkeelle, jossa monet tupakoivat, kulki juuri sen sängyn ohi. Minä koitin aina kun kukaan ei nähnyt jynssätä ja jynssätä mutta eihän se toiminut. Itkuhan siinä häpeässä pääsi. Myöhemmin kerroin ihastukselle tästä suuresta onnettomuudesta (hän ei ollut moksiskaan). Ostin uudet lakanat ja sitten kerroin muille ja naurettiin hyvällä. Vieläkin kyllä hävettää vähän.

  Liked by 1 henkilö

 14. Vapauttavaa kuulla että muutkin on mokailleet!

  Mökkimatkalla ohivuoto lapsuudenystävän isän auton takapenkille. Kaupunkilaislapsi joka ei tajunnut ettei käytettyä sidettä voi heittää huussin reiästä (tuohon aikaan äitini vielä opasti heittämään siteet pönttöön). Onneksi kaverin äiti oli hienotunteinen ja varmaan noukki sen sieltä pois.

  Ala-asteella koulun terveystarkastus veritahraisissa alushousuissa. Ohivuodot olivat niin yleisiä että sain nukkua massiivisten inkontinenssisuojien kanssa, joita äiti toi vanhainkodista.

  Kesäleirillä uin siteen kanssa vaatteet päällä, se perhana putosi maahan juostessani vaihtamaan vaatteita.

  Liked by 1 henkilö

 15. Kun unohdat 10-vuotta vanhat ja luonnollisesti kulahtaneet kestositeet patterille (käyttöpinta ylöspäin toki) ja iltapäivälle osuu yllätysasuntonäyttö.

  Kun kävelet kiireessä kaupungilla ja tunnet kuinka tamponi alkaa valua ulko-ovea kohti. Pidättely ei auta eikä vauhdin lisääminen.

  Kun kupin poisotettuasi jäät tuijottamaan että mitäs hittoa nyt tapahtuu ja tunnistat kupissa kelluvan möhkäleen edellispäivän tamponiksi.

  Mutta 12 vuoden armoton sähellys kuppien kanssa. Siinä meni sohvaa, tuolia, housua ja hermoa. Sitten luovutin, anatomisesti vääränlainen nainen ja vielä vuotaa kuin pistetty sika.

  Liked by 1 henkilö

 16. Ala-asteella viidennellä luokalla olin odottanut kesälomareissua jonnekin lasten puuhamaahan ihan innolla. Elämäni ekat menkat päättivät alkaa juuri silloin. Kotona menkat ja kaikki muut naiseksi kasvamisen jutut oli ehdoton tabu puheenaiheeksi. Onneksi oli Suosikin Dr.Eki palsta! Olin ehtinyt jo opetella barbeilla leikkimään menkkoja, askartelin niille teipistä siteitä ja tamponeja. Noh, puuhamaassa sitten tuskailin äidiltä näpistetyssä 90-luvun xl-yösiteessä kaiken maailman tramboliineissa ja seikkailulaitteissa. Puuhamaassa oli myös vesipuisto ja eihän sitä voinut jättää väliin, lama-ajan lapsena ei päästy joka kesä tuollaisiin paikkoihin. Laitoin tamponin uimapuvun sisään kuin siteen ja uiskentelin merenneitoja jalat yhdessä, vaikka muuten olinkin raikulipoikatyttö.

  Paljon häpeää menkkojen alkuvuosina tuli perheen ilmapiiristä ja vaikenemisesta. Jostain niitä siteitä tuli vessan kaappiin aina lisää, mutta en kehdannut käyttää niitä kovin montaa päivässä joten päädyin sotkemaan housut usein vereen. Kehitin hyvän metodinkin

  Liked by 2 people

 17. Ala-asteella viidennellä luokalla olin odottanut kesälomareissua jonnekin lasten puuhamaahan ihan innolla. Elämäni ekat menkat päättivät alkaa juuri silloin. Kotona menkat ja kaikki muut naiseksi kasvamisen jutut oli ehdoton tabu puheenaiheeksi. Onneksi oli Suosikin Dr.Eki palsta! Olin ehtinyt jo opetella barbeilla leikkimään menkkoja, askartelin niille teipistä siteitä ja tamponeja. Noh, puuhamaassa sitten tuskailin äidiltä näpistetyssä 90-luvun xl-yösiteessä kaiken maailman tramboliineissa ja seikkailulaitteissa. Puuhamaassa oli myös vesipuisto ja eihän sitä voinut jättää väliin, lama-ajan lapsena ei päästy joka kesä tuollaisiin paikkoihin. Laitoin tamponin uimapuvun sisään kuin siteen ja uiskentelin merenneitoja jalat yhdessä, vaikka muuten olinkin raikulipoikatyttö.

  Paljon häpeää menkkojen alkuvuosina tuli perheen ilmapiiristä ja vaikenemisesta. Jostain niitä siteitä ilmaantui vessan kaappiin aina lisää, mutta en kehdannut käyttää niitä kovin montaa päivässä joten päädyin sotkemaan housut usein vereen. Kehitin hyvän metodinkin riisua veriset pikkuhousut riisumalla housuista vain toisen lahkeen, koska tuollainen häpeällinen toimi piti totta kai tehdä huomaamattomasti ja nopeasti. Piilottelin käytettyjä siteitä (koska eihän niitä voinut heittää kotiroskikseen!) ja likaisia pikkareita vessan paneelin taakse, mummo löysi ne ja läksytti mua rakkaudellisesti. Muistelen sitä lämmöllä, koska se oli ainoa kerta kun minulle kotona puhuttiin kuukautisista.

  Miten paljolta häpeältä voisikaan nuori nainen säästyä jos vain asioista puhuttaisiin niiden oikeilla nimillä.

  Liked by 1 henkilö

 18. Kaverisi tulee koulusta suoraan teille. Saavutte kotiisi ja iloksesi huomaat kuinka koira on tyhjentänyt vessan roskikseen sisällön pitkin kämppääsi ja joudut siinä kaverisi edessä siivoamaan sitä.

  Liked by 1 henkilö

 19. Kaverisi tulee koulusta suoraan teille. Saavutte kotiisi ja iloksesi huomaat kuinka koirasi on tyhjentänyt vessan roskikseen sisällön pitkin kämppääsi ja joudut siinä kaverisi edessä siivoamaan sitä.

  Liked by 1 henkilö

 20. Se, kun aamulla heräät ja juoksemisesta huolimatta et ehdi vessaan ajoissa, vaan laskiessasi alushousut alas, alas valuva veri ottaa jotenkin vauhtia siteestä ja roiskuu ihan kirjaimellisesti ympäri vessaa. En vieläkään tiedä miten tämä oli mahdollista.

  Liked by 1 henkilö

 21. Kuukautiset alkoivat 11 vuotiaana, ja alusta saakka olen käyttänyt siteitä, en halua ryhtyä sotkemaan tamponien kanssa, ja entä se kuukuppi sitten? Pelkkä ajatus inhottaa paljon. Siteet ovat paljon helpompia käyttää.

  Liked by 1 henkilö

 22. Poikaystäväni herätti keskellä yötä koska hänen käteen koskee, pusersin unissani hänen kättään rystyset valkoisena – menkkakivut.

  Päädyin ostamaan apteekista kaikkia eri särkylääkkeitä, koska pakettikoko oli aikoinaan 10 kpl ja kahta pakettia samaa särkylääkettä ei saanut ostaa.

  Vanhemmat on kylässä ja vessan roskiksessa on useampi paketillinen käytettyjä raskaustestejä. (Epäsäännölliset kuukautiset ja edellisistä niin kauan aikaa että pakko tarkistaa…)

  Kysyin kaverilta miten kuukautiskierto lasketaan, kun en vaan tajua. Ei siitä tule kuukautta millään laskutavalla! Vuotoväli oli 40-75 päivää…

  Yläasteen jumppamaikka ilmoitti tytöille että jos heillä kaikilla on edelleen kuukautiset, siis neljättä viikkoa putkeen – niin on syytä mennä terveydenhoitajan pakeille, se ei ole normaalia. ENSI VIIKOLLA JUMPPAKAMAT MUKAAN!

  Se tunne kun tajuat että et muista edes koska edelliset kuukautiset oli, ja näet että kaveri on merkannut tulevat kuukautiset koko vuodeksi kalenteriinsa. Hyvä ettei kellonaikaa ollut laittanut.

  Liked by 1 henkilö

 23. Kai me kunditkin voimme tässä kertoa omista kokemuksistamme. Menkathan ovat ihan ok ja normaali juttu, ja kyllä niistä voi kundien kanssa vapaasti jutella.

  Itselleni kävi pieni käpy ulkomailla jossa bongasin paikallisen tytön hotelliini sänkyyn. Hän kyllä kertoi heti alussa että menkat ovat alkaneet, mutta ei se minua/meitä haitannut. No, sen melko litisevän ja lotisevan seksin jälkeen huomasin että a) innoissamme emme muistaneet ottaa sängystä päiväpeittoa pois ja b) menkat olivakin aika runsaat. Kun tyttö lähti aamullavarjhain kotiinsa ajattelin, että täytyy varmaan yrittää suihkun alla pestä tuo päiväpeitto. Ei olisi pitänyt, sillä siitä tuli entistä hirveän näköisempi. Jätin sen sitten suihkuverhon päälle kuivumaan. Hiljaisena poikana chekkasin sitten hotellista ulos ja odottelin koska minulle tulee lasku päiväpeiton tärvelemisestä. Hotelli oli ilmeisen hienotunteinen koska mitään laskua eikä muutakaan yhteydenottoa koskaan tullut.

  Liked by 1 henkilö

 24. Yökylässä ihastuksen luona, ainoa side joka on ollut paikallaan jo todella kauan. Vessassa ei tietenkään ole roskista, puhumattakaan paperista. Siteen piilottaminen käsilaukkuun ja sieltä tuleva haju jota hän ääneen ihmetteli.

  Liked by 1 henkilö

 25. Tamponin vaihtaminen yöllä pilkkopimeässä huussissa (ei sähköjä). Mihin laskinkaan ne kääreet?

  Epäsäännöllisten kuukautisten vuoksi jokaiselle matkalle pitää varustautua pussillisella siteitä ja tamponeja.

  Liked by 1 henkilö

 26. Kaikkea on tullut mokailtua, mutta enää en osaa hävetä. Kun kuukautiset alkoivat ja olin noin 12 vuotta, häpesin paljon kun olin kaverin porukoiden kanssa reissussa ja olisinko lakanat tms liannut. No selvisin siitä.

  Aikuisiällä sattunut kommellus on varmasti ”mielenkiintoisin”, mutta ei oikeastaan yllättävä enkä hävennyt. Olin sopinut, että menen silloisen tapailukumppanin luona käymään ja tiedossa oli että saattaa seuraavan päivän puolelle vierähtää. No, kävin vielä ihan viimeisen kerran vessassa enne lähtöä ja huomasin että kuukautiset alko taas… just sillon, ja niiden ei olis pitänyt sillon tulla. No ei siinä, onneks tiesin että repussa on siteitä kyllä. No illalla sitten kun oltiin valmistautumassa nukkumaan niin mietin että miten pääsen pienessä yksiössä vaihtamaan siteen huomaamatta; olis ollut outoa ottaa reppu vessaan. Yritin myös pohtia että kun nukun alkkareilla niin mitähän teen kun side näkyy. No, tulin siihen tulokseen että nukun legginshousut jalassa. Kuitenkin sinne vessaan oli päästävä. Arvioin tilannetta ja päätin ottaa erilaisen lähestymiskannan, kun olin tulkinnut miehen sellaiseksi ei-estyneeksi, sellaiseksi joka tietää kyllä kuukautisista yms. Joten kaivelin siinä muina miehinä siteen repusta ja sanoin että käyn vielä kylppärissä tämän vaihtamassa, oon sit valmis. Ei ollut kyseinen kaveri moksiskaan, ja tarjospa vielä yöhousut ettei tarvinnu leggareissa nukkua, siitäkin huolimatta että sanoi että voi mennä ohi. Se on hyvä että kaikki miehet ei oo heti ihan kädettömiä ja paniikissa kun tulee kuukautiset puheeksi 🙂

  Liked by 1 henkilö

 27. Kuukuppini tippui wc-pönttöön enkä saanut sitä vessaharjalla ongittua ylös. Hain äkkiä keittiöstä roskapussin (onneksi olin kotona!), laitoin sen käteeni, sitten käsikopelolla kaivoin kupin ylös ja heitin roskiin. Onneksi omistin kaksi muutakin kuppia joten tilanne ratkesi lopulta suht helposti.
  Lukiossa minulta tuli vuodot kesken tunnin penkille, arvatkaa hävettikö….

  Tykkää

 28. Päivitysilmoitus: Ohivuoto – oops! - Puhu muru
 29. Poikaystävän kanssa autossa pussaillessa, minihame päällä. Poikaystävä paineli minua sormella alapäästäni ja kesken leikkien tamponi putosi (oli huonosti paikoillaan), enkä huomannut tätä. Poikaystävä löysi verisen tamponin autostaan minun lähdettyä jo kotiin…. Nyt hän on järkyttynyt ja pelkää minua 😦

  Tykkää

 30. Kun yrität tunkea punaista terveyssidettä koulun vastatyhjennettyyn roskikseen ja peittää sen vessaparilla mahollisimman äänettömästi. (Oven takana on about 10 ihmisen jono oottamassa omaa vessavuoroo) -_-

  Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.