Opiskelu ja perhe – turvaverkot haltuun!

blogibanneri_parassyy_584x100shutterstock_338701457Uuden aloittaminen on aina jännittävää. On kyseessä sitten uusi työ tai vaikkapa alkavat opinnot. Perheelliselle tuo aloitus voi tuntua erityisen haastavalta. Tuolloin uusien arkirutiinien haltuunotto mietityttää vähintään yhtä paljon, kuin juuri kotoa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan muuttanutta nuorta. Uuden keskellä ei onneksi tarvitse jäädä huolineen ja haasteineen yksin, vaan kannattaa hyödyntää ympäriltään löytyvät tarpeelliset turvaverkot.

Opiskelun ja perhe-elämän yhteensovittamisen helpottamiseksi olemme koostaneet valtakunnallisen Perheellisten opiskelijoiden oppaan. Tiiviissä oppaassa perheellisten tukipalvelut on jaettu yliopiston, yhteiskunnan ja kunnan tarjoamien palveluiden alle.

Yliopiston ja ylioppilaskunnan jäsenenä omat oikeudet ja velvollisuudet opiskelijana on hyvä ottaa haltuun. Perheellisyys kannattaa tuoda esiin muun muassa, jos kaipaa sen vuoksi yliopistolta joustavampia suorituskäytäntöjä opintojen suorittamiseen. Jotta perheellisyys huomioitaisiin yliopistolla jatkossa paremmin on palautejärjestelmät, kuten kurssipalautteet, oiva keino tuoda esille tilanteita, joissa on mahdollisesti kokenut perheen ja opiskelun yhdistämisen vaikeaksi. Palautteiden avulla vastaavat tilanteet voivat helpottua jatkossa. Muun muassa näistä asioista löydät lisätietoa oppaasta.

Oppaasta löytyy kattavasti hyödyllistä tietoa erilaisista tukipalveluista, mutta järjestämme nyt syksyllä yhdessä Väestöliiton ja Nyytin ry:n kanssa myös Opiskelu ja perhe –nettiryhmän, jossa halukkaat vanhemmat pääsevät keskustelemaan eri teemojen kautta lapsiperheen arjen iloista ja haasteista. Ryhmässä on mahdollisuus keskustella niin opintojen ja perheen yhdistämisen haasteista, kuin myös erilaisista ratkaisuista ja välineistä arjen helpottamiseksi. Lisätietoa ryhmästä ja hakuohjeet löydät alla olevan linkin kautta.

Toivottavasti oppaaseen tutustumalla löydät hyödyllisiä vinkkejä, jotka helpottavat ja sujuvoittavat arkea!

Annu Komulainen
Kirjoittaja on Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäsen

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Opiskelu ja perhe –nettiryhmään.

 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.