Pe 6.9.

Sosiaalisen median käyttäjissä on ainakin kaksi sanastosukupolvea. Nyt olen niin liikuttunut, että villiinnyn omalleni epätyypillisesti sanomaan seuraavaa:

I ❤ Pikku Karhu ja lähetän sille jaxuhaleja. xoxoxo!!!!!

Siksi että se lähetti tänään mulle tekstarin jossa luki: Sun testipäivä on pe 6.9. Olin laittanut sen ylös.

PK on ystävä, joka tuli keväällä äidiksi pitkän yrityksen jälkeen. On tuntunut abstraktilta kuulla (myös PK:n suusta), että lapsettomuus on sitkeästi istuva identiteetti. Todellakin ilmeisesti on. Kuka muu vois muistaa mun puolesta, milloin mun pitää tehdä raskaustesti? Korkeintaan mun oma äiti.

Ps: Luulisin että alavatsassa tuntuu painetta.

7 kommenttia artikkeliin ”Pe 6.9.

 1. Paineet kuulostaa lupaavilta! 🙂 Ja varsin ihanalta kuulostaa ystäväsikin. Itse olen jotenkin mennyt kuoreeni, enkä oikein haluaisi kertoa kenellekään tarkkoja yksityiskohtia ja aikatauluja hoitoihin liittyen. Kun sitten ne mahdolliset pettymyksetkin joutuu kertaamaan kaikkien kanssa uudelleen ja uudelleen. Mieluummin sulattelen asiaa yksinäni hetken ja kerron kun siltä tuntuu.

  Tykkää

 2. Moi Isla.

  Totta, että kertomattomuudessakin on puolensa. Omalla kohdallani tulee mieleen sellainen, että jos en olisi tikkana kertomassa kaikista käänteistä, voisin olla sosiaalisesti helpompi ihminen. Nyt välillä tuntuu, että kertomalla kaiken vaadin että ihmisten on_osoitettava_jatkuvaa_kiinnostusta_tähän_mun_juttuun. Se saattaa olla rasittavaa.

  Ja hei, teidän uusi käänne blogissasi kuulostaa mielenkiintoiselta (ja hyvältä!). Varteenotettava vaihtoehto meillekin.

  Nyt saunaan. Alavatsapaineet on vaihtuneet vankkana alkavaan flunssaan.

  Kivaa viikonloppua!

  Tykkää

 3. Oliko ne paineet samanlaisia kuin viimeksi? Kohdun on oltava navan alla, sielläkö pitäisi olla tuntemuksia jos..?? Entä jos on taaksepäin kallistunut kohtu, niin tuntuukohan silloin tosi syvällä? Internetin ihmeellisestä maailmasta olen saanut selville myös, että raskaus voi alkaa ilman mitään oiretta. Nimim. myös huonosti anatomiaansa tunteva
  Ps. Enää viikko testiin!

  Tykkää

  1. Aa, tuntuuko sulla paineita? Sehän vois olla hyvä.

   Joo, munkin biologia sanoo, että kohtu sijaitsee navan alapuolella. Kohdusta ylöspäin seuraava kiinnostava asia on keuhkot, ja ne on navan yläpuolella. Keuhojen ylpäpuolella on sydän ja sitten tulee pää.

   Siis eikös kohtu ole siellä tosi alhaalla, munasarjojen välissä? Ja kuukautiskivut johtuu siitä, että hyödyttömän limakalvon poistuminen pistelee ja jomottaa?

   Tän logiikan mukaan kaikki raskauteen liittyvä tuntuis samalla alueella kuin kuukautiskivut. Oletan, että jos on kallistunut kohtu, kuukautiskivutkin tuntuu vähän eri paikassa kuin naisella jonka kohtu on ei-kallellaan.

   Sikäli kuin raskaus tosiaan tuntuu superalkuvaiheessa ollenkaan. (Internetin ohella tässä kohtaa lähteenäni on seuraava: Katson tosi vähän telkkaria, mutta aina kun avaan sen, siellä on joku nainen joka ei tajunnut olevansa raskaana ennen kuin synnytti terveen vauvan vessanpönttöön.)

   Omassa kaveripiirissäni yleisimmät oireet tuntuvat olevan 1) kaikenlainen rintoihin liittyvä 2) vähän niinkun kuukautiskivut, mutta erilaiset.

   Ja lopulta omiin paineisiini: Viimeksi paineet oli kuukautiskipumaisia, mutta niiden lisäksi oli pikku pistelyjä, jollaisia en ole ennen tuntenut. Pistelyjä ei ole nyt ollut. Painetta joo vähäsen, samanlaista kuin viimeksi.

   Mutta eikös paineen tunnetta voi tulla Lugesteron-keltarauhashormonista, kun se kasvattaa kohtuun megapaksua limakalvoa?

   Ja eikö Lugesteron myös väsytä? Oon hirmu väsynyt koko ajan. (Voi johtua myös siitä, että mullon jonkinlainen flunssa.)

   Mutta hei, nyt mä alan opiskella kohtua wikipediasta. Tuun päivittämään mahdolliset ihmisen biologiaa koskevat ahaa-elämykset, vaikka oonkin aika varma, että ainakin tuon alussa esittelemäni kohtu-keuhkot-sydän-pää -järjestyksen on oltava oikea.

   Pidän peukkuja!

   Tykkää

   1. Mulla on kerran hormoniavusteisessa inseminaatiossa ollut painetta ja nopeita tuikkaisuja, Niitä ei ole ollut muulloin… Ne voisi luvata hyvää, vaikka testasin kyllä silloin(kin) negan. Tai sitte nuo tuli vaan Lugeista; joista tuli mulle kylmiä-kuumia aaltoja, vaikka annostus oli vain se 1 kpl aamuin illoin.. Tai siis luulen, että ne tuli Lugeista! 😮

    Tykkää

   2. Ok, mitään noin dramaattista kuin kylmiä-kuumia aaltoja mulle ei ole niistä lugesteroneista tullut. Tää väsymyskin on vähän sellaista, että mua väsyttää yleensäkin noin viikko ennen kuukautisia ihan hirveesti.

    Tykkää

 4. Menin ensin Pikku Karhujen kanssa. Vertaa Iso Karhu – Pikku Karhu tarinaan jokunen viikko sitten.
  Olisin muuten voinut kertoa että sanoit ”kahden viikon päästä” – siis se testi, perjantaina lienee.
  Halauksin
  äiti

  Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.