Kesäunelma: miten kääriä hihat kehitysmaiden auttamiseksi

tytöt lipunmyynnissäKehitysmaat, tuo epämääräisen löyhä köyhien maiden joukko, jota aina autetaan liikaa tai liian vähän. Kehitysyhteistyön rahoituksesta, tavoista ja kohteista väännetään jatkuvasti kättä, ja mielipiteet lentävät laidasta laitaan. Kun kaikki tämä kuoritaan päältä pois, jää jäljelle se tosiasia, että Suomessa ja koko maailmassa on lukemattomia apua tarvitsevia ihmisiä sekä ihmisiä, jotka haluavat tavalla tai toisella auttaa muita.

Väestöliitossa on kohta jo 30 vuoden ajan tehty kehitysyhteistyötä, jolla on edistetty seksuaalioikeuksia ja -terveyttä. Tätä on tehty hankerahoitusten turvin. Kiitos ulkoasiainministeriö, EU ja säätiörahoitus! Mutta valtavan tärkeää tukea on saatu myös yksityisiltä henkilöiltä. Kiitos Kapua Malawi, Nepal ja Guatemala -ryhmät!

Viimeisimmän esimerkin ihmisten auttamishalusta saimme yllättäen kaksi viikkoa sitten. Kuulimme kolmesta tanssimisesta ja esiintymisestä pitävästä tytöstä, jotka olivat päättäneet kesälomallaan järjestää tanssiesityksen. Tämän esityksen tuoton he halusivat lahjoittaa Väestöliiton Malawin hankkeelle. Tytöt olivat kuulleet, kuinka vaikea tyttöjen asema Malawissa on ja kuinka hankala heidän on päästä kouluun.

Heiltä meni viikkoja esiintymislavan rakentamiseen sekä itse esityksen suunnitteluun, johon tuli kuulumaan tanssia, laulua ja sketsi. He harjoittelivat lähes joka päivä parin kuukauden ajan. Kutsuja jaettiin naapurustoon ja käsiohjelmaa laadittiin. Loppuun asti hiottujen valmistelujen jälkeen alkoi jännityskin jo nousta. Paikalle tuli pikkukylästä melkein parikymmentä ihmistä!

Tytöt kertoivat, että he haluavat oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikilla on oikeus käydä koulua ja jossa ketään ei kiusattaisi. Heistä on tärkeä auttaa niitä, joilla asiat eivät ole yhtä hyvin kuin meillä Suomessa. Kenties he järjestävät vielä uuden kesäesityksen ja mahdollisesti jopa talviesityksen.

varojen luovutus

Elokuisena kesäpäivänä tytöt lähtivät kohti pääkaupunkia luovuttamaan keräysvaransa. Väestöliitossa heitä oli vastassa kansainvälisten asioiden päällikkö Hellevi Hatunen ja allekirjoittanut. Tytöt saivat nähdä kuvia Malawin hankealueelta ja he kuulivat, kuinka Malawissa tehdään töitä muun muassa koulukiusaamisen ehkäisemiseksi.

Pienilläkin teoilla voi olla suuri merkitys. Tytöt saivat toteuttaa ideansa ja unelmansa. Vanhemmat, naapurit ja ystävät saivat ihanan kesäesityksen. Väestöliitto sai sydämellä annetun lahjoituksen hankkeelle. Itse taisin tirauttaa muutaman kyyneleen suloiset tytöt tavattuani…

Lue lisää Väestöliiton kansainvälisestä toiminnasta täältä.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.