Seksuaalioikeuksien puolesta

Tänään alkaa Helsinki Pride -viikko. Olemme jälleen ylpeästi mukana Suomen suurimmassa ihmisoikeustapahtumassa yhteisökumppanina. Helsinki Pride -kulkue ja puistojuhla järjestetään Helsinki Pride -viikon lauantaina 29.6.2024. Meidät löydät siis sekä kulkueesta marssimassa yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta ”Seksuaalioikeudet ovat ihmisoikeuksia” -bannerin takana sekä puistojuhlasta omalta teltalta. Toivottavasti kohtaamme siellä!

Helsinki Priden teemana on tänä vuonna Rauha ja toivo. Erityisesti tässä ajassa näiden merkitys ja tärkeys korostuvat. Rauhaa tarvitaan siihen, että jokaisen seksuaalioikeudet voivat toteutua. Tarvitsemme myös toivoa. Toivo syntyy yhteisöllisyydestä ja yhdessä tekemisestä. On tärkeää muistaa, että meitä on suuri joukko, jotka haluavat ja tekevät maailmasta koko ajan parempaa paikkaa ihan jokaiselle. Väestöliiton toimitusjohtaja Eija Koivuranta painottaa, että ”Helsinki Pride-yhteisökumppanuus merkitsee meille Väestöliitossa sitä, että asetumme yhteisönä sateenkaari-ihmisten yhdenvertaisten oikeuksien tueksi”.

Sateenkaari-ihmisiin kuuluvat kokevat syrjintää ja väkivallan uhkaa kaikkialla maailmassa. Sateenkaari-ihmisten ihmisoikeuksissa on otettu viime vuoden aikana monta askelta väärään suuntaan. Viime vuonna uutisoitiin laajasti Ugandassa hyväksytystä ankarasta homoseksuaalisuuden vastaisesta laista, mutta tiukat kriminalisoinnit uhkaavat edetä myös esimerkiksi Keniassa ja Ghanassa.

Euroopassa esimerkiksi Italiassa sateenkaariperheet ovat uhattuina, kun hallitus on ilmoittanut, ettei samaa sukupuolta olevien parien lapsia tulisi enää rekisteröidä. Suomenkin lainsäädännössä on ILGA-Europen mukaan puutteita translasten ja -nuorten, intersukupuolisten, sateenkaariperheiden ja turvapaikanhakijoiden oikeuksien osalta. Järjestön mukaan sateenkaarioikeuksien määrä korreloi Euroopan maiden vapauden tai demokratiakehityksen kanssa.

”Väestöliitto edistää turvallisia ihmissuhteita, ihmisoikeuksia ja hyvinvointia muuttuvassa maailmassa. Seksuaalioikeudet ovat ihmisoikeuksia ja kuuluvat kaikille. Kun ihmisoikeudet toteutuvat arjessa, nuoret saavat rauhaa kypsyä ja kasvaa omaksi itsekseen, rakastaa ja tulla rakastetuiksi. Tämän puolesta teemme työtä kotimaan palveluissamme nuorille ja perheille, kehitysyhteistyöhankkeissamme ja vaikuttamistyössämme. Helsinki Pride -yhteisökumppanuuden kautta vahvistamme yhdessä toivoa ja luottamusta ihmisoikeuksien toteutumiseen ja toimimme sen puolesta, että jokaisella olisi oikeus rakkauteen”, sanoo toimitusjohtaja Eija Koivuranta.

Jatkamme sinnikästä työtämme yhdenvertaisuuden ja seksuaalioikeuksien puolesta vuoden jokaisena päivänä. Yhdessä voimme olla vieläkin vahvempia. Kannustamme siis kaikkia mukaan, koska tarvitsemme toisiamme.

Hyvää Helsinki Pride -viikkoa kaikille!

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.