Työpaikka, jossa on mahdollisuus kehittyä ja elää omannäköistään elämää

Kuvassa Jonni Leporanta.
Jonni Leporanta, Suomen Grant Thorntonin toimitusjohtaja.

Olemme Suomen Grant Thorntonilla juuri saaneet Väestöliiton myöntämän Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen, josta olemme luonnollisesti erittäin iloisia ja ylpeitä.

Pyrkimyksemme on, että yrityksemme kulttuuri ja arvomaailma auttavat tukemaan työn ja perhe-elämän yhteensovittamista. Monimuotoisuus ja osallisuus – Diversity & Inclusion – ovat tärkeä osa Grant Thorntonin globaalia strategiaa ja yhteistä työkulttuuriamme. Uskomme, että monimuotoinen työyhteisö on innovatiivinen ja tehokas. Tällä on myös suora yhteys liiketoimintaamme ja asiakaskokemukseen.  

Asiantuntijapalveluita tarjoavassa organisaatiossa projekti- ja kausiluonteinen työ on ajoittain hektistä. Toisinaan perheen ja työelämän yhteensovittaminen on kieltämättä haasteellista. Toteutus vaatii molemminpuolisia joustoja. Vaikka joka kerta ei löytyisikään optimaalista ratkaisua käsillä olevaan tilanteeseen, on monesti huojentavaa tietää, että taustalla on yhteinen ymmärrys: perheystävällisyyttä arvostetaan, ja eteen tuleviin tilanteisiin pyritään lähtökohtaisesti löytämään sopivia ratkaisuja.

Konkreettisia esimerkkejä keinoista, jolla edesautamme perheystävällisyyden toteutumista, ovat joustavat työaikakäytännöt, hybridityöskentely, mahdollisuus tuoda lapsia ja lemmikkejä toimistolle, mahdollisuus lyhyempään työviikkoon pienten lasten vanhemmille sekä tietyt terveyshuollon palvelut.   

Organisaatiossamme työskentelee erilaisia henkilöitä eri elämäntilanteissa. Myös käsitys perheestä vaihtelee eri henkilöillä. Yhdelle perhe voi tarkoittaa tärkeää läheistä sukulaista, tai lemmikkieläintä, toiselle puolisoa ja lapsia. Perheystävällisyys ei kosketa pelkästään työntekijöitämme, joilla on pieniä lapsia. Huomioimme, että jokaisella työntekijällä on omanlaisensa perhe- ja elämäntilanne, joka voi välillä vaatia paljonkin yhteensovittamista työn vaatimusten kanssa.

Henkilökohtaisesti en voi sanoa näyttäneeni aina hyvää esimerkkiä perheystävällisyydestä. Ajoittain oma perheeni on saanut kokea, etten ole ollut läsnä riittävästi. Vaimoni on toisinaan joutunut hoitamaan enemmän kuin tarpeeksi kotirintamalla, kun työ on vienyt minut mennessään. Kokemuksen ja iän myötä itselleni kuitenkin kertynyt lisää oppia myös perhe-elämän ja työn tasapainottamisesta. Samalla olen oivaltanut, että kun nämä kaksi asiaa ovat sopivassa suhteessa keskenään, on molemmille osa-alueille myös itsellä enemmän annettavaa.

Haluamme olla työpaikka, jossa kaikilla on mahdollisuus kasvaa, kehittyä ja luoda omannäköistä uraa sukupuolesta, iästä, elämäntilanteesta tai muista tekijöistä riippumatta. Koemme, että perheystävälliset käytännöt ovat hyödyllisiä sekä yrityksen että henkilöstön näkökulmasta.

Perheystävällisyys lisää henkilöstön motivoituneisuutta ja sitoutumista yritykseemme. Panostus perheystävälliseen työpaikkaan on kannattavaa niin yksilön, perheiden kuin yrityksemmekin näkökulmasta. Lisäksi uskomme, että hyvä työn ja muun elämän tasapaino on kaikkien etu. Haluamme perheystävällisyyttä kehittämällä ja toteuttamalla vaikuttaa laajemminkin suomalaiseen työelämään ja yhteiskuntaan.

Jonni Leporanta
Kirjoittaja on Suomen Grant Thorntonin toimitusjohtaja ja kahden kouluikäisen lapsen isä.


 

Yksi kommentti artikkeliin ”Työpaikka, jossa on mahdollisuus kehittyä ja elää omannäköistään elämää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.