MENTORIN TUKI ON KULLANARVOISTA

Kuusi nauravaa naista rivissä.

Kuvittele itsesi uuteen maahan, johon olet saapunut esimerkiksi puolisosi työn takia. Alkuhämmennyksen jälkeen, mahdollisen perheen arjen tiimellyksessä, ryhdyt etsimään oman alasi töitä. Mistä lähdetään liikkeelle? Mitkä ovat ajankohtaisia teemoja sekä työnhaun kanavia oman alasi töissä tässä maassa? Keneltä voisit kysyä neuvoja verkostoitumiseen oman alasi asiantuntijoiden kanssa?

Väestöliiton Womento-mentorointiohjelmassa etsitään Suomeen muuttaneelle korkeasti koulutetulle naiselle hänen omalla ammattialallansa työskentelevä mentori, joka tukee ja sparraa kansainvälistä osaajaa eteenpäin omalla urallaan Suomessa.

Työuramentorointi on voimaannuttava prosessi, jossa keskitytään mentoroitavan, eli aktorin, työmarkkinavalmiuksien kasvattamiseen. Noin puolen vuoden pituisen mentoroinnin aikana käydään läpi urasuunnitelmia, osaamisen tunnistamista, työnhakuprosessia sekä ammattikielen vahvistamista.

Mentoriksi ensimmäistä kertaa lähtevä kysyy usein itseltään ’osaanko minä varmasti antaa oikeita neuvoja’ tai ’tiedänkö tästä tarpeeksi’. Vastaus on kyllä. Kaikkea ei tarvitse tietää, mutta samaan aikaan omaa osaamistaan, kokemustaan sekä asemaansa hiljaisen tiedon haltijana ei tule aliarvioida. Mentorilta saa kysyä myös ne hassut tai hankalat kysymykset työelämän peruskäytännöistä. Työelämässä toimiva mentori osaa navigoida oman alansa työmarkkinoilla ja tämä tieto ja osaaminen on uudelle tulijalle kullanarvoista.

Väestöliiton Womento-mentorointi tarjoaa korkeasti koulutetuille maahan muuttaneille naisille mahdollisuuden työuramentorointiin oman alansa ammattilaisen kanssa. Mentorointiohjelma tähtää Suomessa asuvien kansainvälisten osaajien työllistymiseen oman alansa töihin.

Womento työuramentoroinnin kevään haku on auki 25.2.2022 saakka. Haemme mukaan sekä Suomeen muuttaneita naisia aktoreiksi, että työelämässä aktiivisesti toimivia naisia mentoreiksi. Mentorointi toteutetaan etäyhteyksien kautta ja mukaan voi hakea kaikkialta Suomessa.

Lisää tietoa:

Katso myös Womento -toiminnasta kerova video YouTubesta, mukana aktoreita ja mentoreita.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.