Recognizing International Talent -merkki työnantajille

 

Väestöliitossa kehitetty Recognizing International Talent -merkki on tunnus työnantajan halukkuudesta edistää sisäistä diversiteettiä ja inkluusiota sekä tunnistaa rekrytoinnissa paremmin kansainvälisiä osaajia.

Recognizing International Talent -merkki viestii organisaation

Konsepti on kehitetty Väestöliitossa yhdessä vaikuttajaryhmän kanssa, jossa edustettuna ovat eri alojen työantajat, rekrytoinnin ammattilaiset ja kansainväliset osaajat.

Mukana kehitystyössä on ollut myös Siili Solutions, jonka edustaja Senior Advisor Teemu Torvelainen pitää tärkeänä työyhteisön monimuotoisuutta.  

Miksi Siilille ovat tärkeitä diversiteetti ja inkluusiokysymykset?

”Diversiteetti on meidän tiimin superpower”, sanoo kollegani omasta tiimistään. Käytännössä tämä näkyy uusien ratkaisuiden innovatiivisuudessa ja moniulotteisuudessa, kun kaikki näkökulmat tulevat huomioiduksi. Perustamme vahvuutemme siihen, että otamme kaikki mahdollisuudet, kyvykkyydet ja ideat huomioon riippumatta siitä, kuka niitä esittää.

Kerro, miten diversiteetti on huomioitu Siilin toimintatavoissa.

Edellä mainitsemani tiimi on malliesimerkki: kolmekymmentä ammattilaista 60/40-sukupuolijakautumalla, kymmenen eri kansallisuutta, nuoria ja varttuneempia, junioreita ja kokeneita tekijöitä toimimassa yhdessä. Siilin henkilöstöstä löytyy kaksikymmentä eri äidinkieltä, joten virallinen kieli on englanti. Aikanaan Siiliin palkattiin vain kokeneita koodareita, mutta nykyään meille tulee eri alojen kokemuksella vastavalmistuneita ja toisaalta hyvinkin senioreita – asenne ja innokkuus uuden kehittämiseen ratkaisee, ei sukupuoli, ikä, kansallisuus tai muu.

Miksi muiden työnantajien kannattaa lähteä kehittämään näitä asioita?

Siilissä on totuttu toimimaan kansainvälisesti, mutta on silti virkistävää kuulla ei-suomalaisilta kollegoilta yllättäviäkin havaintoja suomalaisesta tavasta tarkastella asioita, jolloin oma näkökulma laajenee. Yhteinen asia kaikille työnantajille on se, että lisää alojen työntekijöitä tarvitaan.

Entä millaisena Siili näkee tulevaisuuden työelämän?

Tulevaisuuden työelämä on ihmiskeskeistä, monimuotoista, vastuullista ja tasa-arvoista. Menestyvät organisaatiot tarjoavat henkilöstölleen merkityksellisiä töitä.

Väestörakenteen monimuotoistuessa myös työyhteisöjen diversiteetti ja monikielisyys kasvaa. Menestyvä tulevaisuuden työyhteisö kykenee tekemään kielitietoisia valintoja rekrytoinnin ja työnkuvan muodostamisen yhteydessä sekä ulkoisessa ja sisäisessä viestinnässään. Jokaisen työntekijän tulisi tuntea kuuluvansa täysivaltaiseksi työyhteisön jäseneksi.

Miten työantaja voi hakea itselleen Recognizing International Talent -merkkiä?

Vuonna 2021 merkki myönnetään sellaisille työnantajille, jotka sitoutuvat edistämään rekrytoinnin sekä työyhteisön diversiteettiä ja inklusiiviuutta yhteistyössä Väestöliiton kanssa. Yhteistyössä aina painotamme organisaation omaa kehittämistavoitetta ja luomme yritykselle sopivia kielitietoisia menetelmiä. Lue lisä merkistä ja ilmoittaudu työnantajana mukaan!

Paremman työelämän kehittäjät,
Gunta Ahlfors ja Inka Saarela

Blogi on osa Tunnista kansainvälinen osaaja -hanketta, joka rahoitetaan ESR:n ja STEA:n varoilla. Väestöliitto täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja koulutettujen maahan muuttaneiden työelämäosallisuus on ollut osa Väestöliiton toimintaa jo 10 vuotta.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.