Älä anna eristyksen pilata parisuhdettasi

shutterstock_582966361Nyt jos koskaan parisuhteet tarvitsevat apua. Parit ovat eristyksissä neljän seinän sisällä. Kaikki ovat tiukoilla, mutta erityisesti he, joilla oli vaikeuksia jo ennen koronakriisiä  voivat nyt olla pulassa kuluttavien riitojen keskellä.  On luontevaa kaivata elämään rytmiä ja sopivaa määrää etäisyyttä sekä läheisyyttä. Nyt monissa kodeissa ollaan kuitenkin yhdessä läpi arkiviikkojen.

Eristys voi vääristää kuvaa itsestä ja kumppanista. Silloin rassaa hermoja ja tympii, vaikka jokainen ymmärtää, että meidän on toimittava näin.

Älä anna eristyksen pilata parisuhdettasi.

Vaikka suuri osa Suomea on kiinni, Väestöliiton palvelut ovat auki. Väestöliiton Hyvä kysymys -verkkopalvelu tarjoaa maksuttomia päivystys- ja ajanvarauschatteja parisuhteen tueksi. Väestöliiton terapiapalvelut palvelevat videon ja puhelimen välityksellä. Terapiapalvelut ovat maksullisia.

Kokemukseni mukaan etäterapia ei ole etäistä, vaan se on hyvin henkilökohtaista.  Etäterapiassa ei tavata fyysisesti, vaan ollaan kasvokkain helppokäyttöisellä videovastaanotolla. Painat vain linkkiä, ja videovastaanotto aukeaa. Kokemus läsnäolosta on vaikuttava: ”Wow, minä todella katsoin häntä silmiin! ” Tämä ajatus hätkähdytti minut, kun tein ensimmäistä pariterapiavastaanottoani videon välityksellä. 

Tutkimusten mukaan videovastaanotot ovat yhtä tehokkaita kuin kasvokkaiset tapaamiset. Myös puhelinvastaanotoista on jo nyt kertynyt pareille hyviä kokemuksia.

Eristys jatkuu, mutta parisuhteen vaikeuksiin voi saada helpotusta. Riidat voi saada rauhoittumaan.  Jo pelkkä puhuminen puolueettoman parisuhdeterapian ammattilaisen kanssa voi auttaa. Keskustelu laajentaa omia näkemyksiä ja auttaa katsomaan tilannetta eri näkökulmista.

Hae helpotusta. Ota apua vastaan. Toivoa on.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.