Syvät keskustelut vahvistavat etäsuhdetta

Etäsuhteen kannatteleva voima on unelma tulevasta. Tulevasta yhteisestä elämästä, yhdessä asumisesta, perheestä, koirasta, kaikesta.

Unelmat ovat käytännönläheisiä, suorastaan arkisia. Niin ovat myös riidan aiheet.  Yksi asia hämmästyttää: etäseurustelijat riitelevät myös kotitöistä. Miksi? Eiväthän he edes asu yhdessä! Mutta kun toiveissa on yhdessä asuminen, kumpikin koettaa tehdä selväksi millaiset siisteysvaatimukset ja tavat itsellä on.

Sovitellessaan kahta erilaista elämäntapaa yhteen, etäseurustelijat voisivat puhua vaikeammista asioista kuten kipeistä muistoista, omasta elämästään, onnistumisistaan, unelmistaan.  Vaikka nämä asiat ovat paljon vaikeampia ottaa puheeksi, ne antavat mahdollisuuden kurkistaa toisen sisimpään. Niiden jakaminen on todellista tutustumista.

Mutta jos läheisyys pelottaa, on helpointa alkaa puhua siitä kaikkein arkisimmasta konkretiasta. On helpompaa huolehtia ja kysyä, kuinka usein tiskaat, milloin viimeksi imuroit, vaihdoitko lakanat, miksi sukassasi on reikä, miksi vaatteesi ovat ympäri kämppää ( kun skype-puhelussa on näköyhteys), miksi et näytä kämppääsi ( kun skype-näköyhteys on pimeänä), arvostatko siistiä kotia?

Nämä keskustelut menevät helposti riidaksi, sillä kukaan ei pidä sanelusta, puuttumisesta, kuulustelusta.  Sen sijaan ihmiset kaipaavat parisuhteiltaan syviä, mielenkiintoisia keskusteluja. Jokainen ihminen pitää siitä, että hänen ajatuksistaan ollaan aidosti kiinnostuneita. Että hänellä ja hänen elämänkokemuksellaan on toiselle merkitystä. Että kumppani haluaa tietää ja tutustua toiseen sielun sopukoita myöden.

Jos haluatte toisiltanne aitoa lähentymistä, suunnatkaa puheenaiheita merkitykselliseen ja henkilökohtaiseen suuntaan, vaikkapa näin:

  • mikä on lapsuutesi paras muisto?
  • entä vaikein muisto?
  • kuka aikuinen on tuonut sinulle lapsena turvaa ja hyväksyntää?
  • oletko kokenut yksinäisyyttä? Miltä se tuntui tai tuntuu?
  • oletko ollut rakastunut? Miksi se loppui?
  • oletko tullut petetyksi? Miten selviydyit?
  • luotatko tulevaisuuteen? Luotatko ihmisiin?

Ihminen luo itselleen helposti tapoja ja tottumuksia. Se, miten ja mistä keskustelette etäsuhteessa, tulee helposti tavaksi. Antakaa toisillenne hyviä keskusteluja etäsuhteen alusta alkaen. Ne voivat kestää koko loppuelämän.

Kertoisitko meille kokemuksiasi, vinkkejäsi ja onnistumistarinasi etäsuhteesta?

Kerro vinkkisi täällä!

 

 

 

 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.