Työpäivä perheystävällisellä työpaikalla

Tutoris3
Tutoriksen edustajat vastaanottivat tammikuussa Elsa Enäjärvi-Haavion palkinnon työpaikkansa perhesystävällisyydestä.

blogibanneri_parassyy_584x100Yritys jossa työskentelen, Tutoris Oy, palkittiin tammikuussa 2016 perheystävällisenä työpaikkana. Perusteet palkinnolle näkyvät yhä selvemmin jokapäiväisessä työssämme, vaikka ne ovat aina olleet osa työntekoamme ja työpaikan toimintamalleja. Välillä pitää oikeasti pysähtyä miettimään, mitä kaikkea työpaikkamme tarjoaa, jotta hyviä asioita ei pidä liian itsestään selvinä. Tässä tositarina yhdestä työpäivästäni ja perheystävällisistä arvoistamme:

Normaalina työpäivänä ajaisin ensin päiväkotiin, sitten töihin. Tänään joudun vielä tätä ennen viemään esikoisen verikokeisiin. Olen varannut laboratorioajan vähän yli kahdeksaksi, jotta vältymme lasten kanssa pahimmalta odottelulta. Kaikki kiireisimmät työssäkäyvät pyrkivät tietysti saamaan laboratorioajan jo ennen kahdeksaa. Me emme joudu odottamaan, verikokeet otetaan ajallaan, ja pääsemme sen jälkeen ajamaan päiväkotiin, josta jatkan töihin.

Olen iloinen, kun aamulla ei ole tarvinnut kiirehtiä lasten kanssa ja stressata ehtimisestä. Jossain toisessa työpaikassa minun olisi pitänyt lisäksi soittaa esimiehelle ja kertoa, että aloitan työpäiväni tänään hieman myöhemmin. Tutoriksessa työntekijään luotetaan ja työajat joustavat, joten minun ei tarvitse erikseen ilmoittaa, että tulen sinä päivänä töihin ’vasta’ noin yhdeksältä.

Työpäiväni alkaa etäpalaverilla Kajaanista Rovaniemelle. Sen sijaan, että olisin lähtenyt matkustamaan satoja kilometrejä edellisenä iltana tai varhain aamulla, avaan vain etäyhteyden ja palaveri voi alkaa. Tehokasta – ja mikä parasta – turha matkustelu jää pois. Etäpalaverien ansioista voin pääosin tehdä töitä kotipaikkakunnallani, ja monesti suoraan kotoa käsin.

Palaverin jälkeen kello 11.30 hälyttää kännykkäni muistutus, että neuvolassa on puhelinaika. Minun pitää varata kuopukselle neuvolakäynti. Hoidan puhelun ja aloitan sen jälkeen ruokatunnin. Joskus työ imaisee mukaansa ja ruokailukin saattaa unohtua, mutta yleensä ruokailut on helppo ajoittaa itse sopiviin väleihin. Urheiluharrastukseni myötä välipalapaussi on myös toisinaan paikallaan iltapäivällä, mutta ei tänä perjantaina: Olemme työpaikalla haastaneet toisemme kyykkyhaasteeseen, joten samalla kun odotan mikrossa lämpenevää ruokaa, teen päivän kyykkäykset. Sen jälkeen tunnen taas olevani voimissani. Lounashetki muuttuu vielä paremmaksi, kuin kahvikupillisen ääressä työkaverin kanssa mietimme, mitä kaikkea ihanaa kevät ja kesä tuovat tullessaan.

Alkuviikosta tekemäni pidempi työpäivä mahdollistaa sen, että voin hyvillä mielin laittaa työkoneen kiinni jo puoli kolmelta ja lähteä hakemaan lapsia ajoissa päiväkodista. Pääsen ajoissa aloittamaan viikonlopun heidän kanssaan.

Tutoriksen Unelmatiimi-hankkeiden myötä jokaisella työntekijällä on mahdollista olla luomassa itselleen unelmatyöpaikkaa. Tämä on minun todellisuuttani ja samalla unelmaani: vapaus rakentaa itse työviikkoja ja työpäiviä, tehdä hommat tehokkaasti ja uusia ratkaisuja jatkuvasti etsien. Lisäksi työnantaja huolehtii työhyvinvoinnistani moninaisen Tyhy-tarjottimen avulla ja antaa tarvittaessa joustoja niin, että työn ulkopuolella jaksan touhuta energisenä perheenjäsenten ja ystävien kanssa.

Sari Arffman
Kirjoittaja toimii Kuntoutuksen toimialajohtajana ja puheterapeuttina kuntoutus- ja hoivapalveluja tuottavassa Tutoris Oy:ssä. Yritys palkittiin tammikuussa 2016 Väestöliitossa Elsa Enäjärvi-Haavion palkinnolla esimerkillisen hyvistä perheystävällisistä käytännöistä.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.