Miksi sinä et halua minua?

shutterstock_1388566Kukapa meistä ei haluaisi olla haluttu. On upeaa tavoittaa tunne tai ainakin fantasia, että oma upea kumppani haluaa vain minua eikä ketään muuta koko maailmassa. Se antaa myös mukavan sysäyksen omalle itsetunnolle. Kun tuntee itsensä aidosti halutuksi, se samaistuu tunteeseen, että tulee sinä hetkenä miehenä tai naisena kokonaan hyväksytyksi. Tällaiset kokemukset myös kasvattavat omaa halua kumppania kohtaan.

Valitettavan monet eivät pääse nauttimaan haluttuna olemisesta. Tuoreiden FINSEX-tulosten mukaan vain joka kolmannessa parisuhteessa kumppanit haluavat toisiaan yhtä usein. Joka toisessa parisuhteessa mies haluaa seksiä puolisoaan useammin ja 15 prosentissa suhteista nainen on seksiä useammin haluava osapuoli.

Useammin seksiä haluava joutuu jatkuvasti aprikoimaan haluaako hänen kumppaninsa oikeasti häntä vai lähteekö hän seksiin mukaan vain toista miellyttääkseen. Toisen taholta koettua halun puutetta on vaikeaa, ellei mahdotonta, korvata sillä, että kumppani kohdistaa itseen arvostusta jollakin muulla yhteiselämän alueella. Monille ihmisille suhteen perusta ja sen alkuperäinen motiivi on ollut se, että he viimeinkin tapasivat toisen ihmisen, joka tuntui aidosti haluavan itseä. Tämä loi motiivin liittyä yhteen hänen kanssaan.

Kokemusta haluttuna olemisesta mitätöi puolison ilmaisema halun puute. Se nostaa pintaan epäilyksiä siitä, että onko minussa jotakin vikaa, kun puoliso ei enää halua minua. On aikamoinen haaste, että naisista lähes puolet ja miehistä 15 prosenttia on kertonut kokevansa parisuhteessaan melko usein oman halunsa puutetta. Monet haluaisivat haluta, mutta he eivät siinä kuitenkaan onnistu. Muu elämä imee heistä mehut ja ajatukset harhailevat muissa asioissa kuin kumppanin ihanissa eroottisissa ominaisuuksissa.

Kun suhteuttaa ihmisten seksuaalisia toiveita siihen, mitä parisuhteiden seksuaalielämässä oikeasti tapahtuu, niin suoranaisessa puutteessa elää puolet miehistä ja joka viides nainen. Nämä ihmiset eivät voi kokea itseään halutuiksi. He joutuvat jopa ruinaamaan seksiä rakastamaltaan puolisolta ja he voivat tuntea saavansa sitä vain säälistä. He eivät saattaneet kuvitella joutuvansa kokemaan tällaista asetelmaa silloin kun he solmivat parisuhteensa kumppaninsa kanssa. Heidän romanttiset unelmansa eivät ole toteutuneet.

Olisiko tälle ongelmalle sitten jotakin yksinkertaista ratkaisua? Kaikkein yksinkertaisin tapa nuukahtaneen parisuhteen elvyttämiseksi on sanoa puolisolleen julki kolme taikasanaa: ”Minä haluan sinua”. Jos tätä vielä oikeasti tarkoittaa, niin aina parempi. Miksiköhän näiden pienten sanojen lausuminen on monille liian vaikeaa?

Yksi kommentti artikkeliin ”Miksi sinä et halua minua?

  1. Erinomainen kirjoitus. Olisi mielenkiintoista lukea miten tulokset ovat vuosi toisen perään kehittyneet… Jotenkin nimittäin ainakin allekirjoittaneesta tuntuu, että nykyään ongelma ei ole edes se, että toinen haluaa enemmän kuin toinen – vaan että ihmiset eivät yleisesti ottaen halua enää ollenkaan. Yhteiskunnan tuloskeskeisyys luo niin kovat paineet menestymiselle, että henkinen hyvinvointimme kärsii. Stressi, väsymys, burnout, masennus – kaikki johtavat tilanteeseen, jossa kohta pariskunnissa kumpikaan ei enää halua seksiä. Kehityssuunta on pelottava.

    Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.