Sydämen asioita teinille

HURMA_FB_mysexOleileeko nurkissasi teini-ikäinen tai löytyykö kenties lähipiiristäsi sellainen?

Meillä on sinulle hyviä uutisia! Olet varmaan huomannut, että ystävänpäivä on jo nurkan takana. Kauppojen näyteikkunat on koristeltu sydämillä, media tuuttaa lahjaideoita ja leivokset odottavat ottajaansa ruokakaupan vitriinissä. Kun joka paikassa tulee vastaan rakkauden symboleita, alkaa sitä väkisinkin miettimään sydämen asioita.

Ystävänpäivä tuntuu kasvattavan merkitystään etenkin nuorten keskuudessa, jotka seuraavat tiiviisti vertaistensa elämää sosiaalisessa mediassa. On rakkauden tunnustuksia poika- ja tyttöystäville, jaettuja hauskanpitohetkiä kavereiden kesken, julkkisihastusten videoita… informaation määrä on loputon. Kaiken paljouden keskellä nuori mieli täyttyy kysymyksistä. Kuka minua rakastaa? Riitänkö tällaisena kuin olen? Ovatko kaikki muut kokeneempia rakkaudessa kuin minä?

Nuorellakin on oikeus näkyä, vaikuttaa ja nauttia omasta kehostaan. Hänellä on myös oikeus päättää, mitä asioita omasta seksuaalisuudestaan haluaa jakaa muille. Nämä seksuaalioikeudet kuuluvat jokaisen ihmisoikeuksiin. Itsestään selvää, vai onko?

Nuorella on myös oikeus tietoon, jotta hän pystyy tekemään itselleen edullisia valintoja. Siksi haluamme antaa tänä vuonna ystävänpäivälahjan, joka on tarkoitettu ennen kaikkea nuorille. Ystävänpäivän kunniaksi julkaisemme sunnuntaina 14.2. uuden verkossa ilmestyvän nuorten lehden HURMAn.

Nuorilla on oikeus vaikuttaa ja olla mukana suunnittelemassa heille suunnattuja seksuaaliterveyspalveluita. Siksi HURMA-lehti on kokonaan nuorten itsensä tekemä. Sisältöä ovat olleet suunnittelemassa upeat nuoret ympäri maailman aina Filippiineiltä Tornioon asti. Kutsuimme nuorten ryhmät koolle eri paikkakunnilla ja pyysimme heitä kirjoittamaan ja kertomaan kameralle, mitä heillä on sanottavana seksuaalisuuteen liittyvistä asioista ja oikeuksista. Tästä kaikesta syntyi Hurma.

Joten kun ystävänpäivä koittaa, ohjaa sinulle rakas nuori osoitteeseen hurmalehti.fi. Hurmaavaa ystävänpäivän odotusta!

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.