Elämässä tässä ja nyt, joutilaisuus seksissä

shutterstock_127898816Seksuaalinen mielihyväkokemus on laaja subjektiivinen kokemus. Jokaisella ihmisellä on yksilöllinen, henkilökohtainen reagoimis- ja käyttäytymisvalikoima. Tämän valikoiman laajentaminen ja muuttaminen on aina mahdollista elämässä, tässä ja nyt.

Seksuaalinen ilo on hyvä tavoite. Ilotella seksin aikana ja seksin jälkeen. On tullut aika puhua nautintotaidosta, jota voi aina harjoitella ja oppia harjoittelun avulla.

Nainen:

”Ajatukset pyörivät päässäni. Tilanne, johon olen yllättäen joutunut, on jotakin sellaista, mitä en ole koskaan kokenut. Pelottaa, mutta en tiedä mitä pelkään ja toisaalta, en juuri nyt pelkää mitään. En ole kokenut mitään vastaavaa, että joku ihminen koskettaa yllättäen ihan sisältä. Olen oppinut vuosien varrella jotenkin varmistamaan selustani ja etupuolenkin. Osuit ja upposit, tulit juuri oikeaan aikaan elämääni. Olen jo täyttänyt elämässäni monta vuotta, mutta juuri nyt en sitä muista.”

”Haluan kuulla kaikkea kaunista, kaipaan sanojasi. Haluan, että otat syliin ja pidät siinä, hellittelet. Haluan tuntea kaiken, halunkin.”

”Toki saat sanoa kullaksi, vaikka ensin hämmennyinkin siitä. Kulta on hyvä sana, en vain ole kuullut sitä kenenkään vieraan suusta vuosikausiin.”

”Olen kyllä aina ollut herkkä sielultani ja vuosi vuodelta se on vain voimistunut – ja olen siitä iloinen. Näen myös sinun herkkyytesi ja herkistyn myös haavoittuvuudellesi. Fyysisyys on myös onneni, koen kaiken voimakkaasti kehoni kautta.”

”Toivon, että olen riittävän turvallinen, että aivan oikeasti uskallat asettua alttiiksi tälle kaikelle uskomattomalle. Kaikki on hyvin, mitään katastrofaalista ei ole tapahtumassa. En odota mitään ja epäonnistuminen on sallittua. Olemme jo isoja ihmisiä, jonkun mielestä vanhoja, ja tiedämme mihin olemme ryhtymässä ja mitä olemme tekemässä.”
”Nautin sinun ajattelemisestasi.”

Mies:

”Olen toistuvasti tuntenut tarvetta selittää, ettei tapahtunut ollut puoleltani järin suunnitelmallista. Pakenenko tällä vastuuta siitä, että jotakin lähti liikkeelle? Jotakin sellaista alkoi tapahtua, jota on vaikea sulloa minnekään takaisin. Ja jos jotakin, niin mitä alkoi tapahtua? Haluaisin jättää pohtimisen – jota muutenkin teen liikaa.”

”Olen ihastunut ja hämmentynyt. Olen myös vähän peloissani; uudet asiat ja tilanteet saattavat ahdistaa minua. Olin tämän ominaisuuteni päässyt vähän unohtamaan, koska elämäni on ollut kohtuullisen tasaista. Olen myös vähän häpeissäni, koska aloitteeni jälkeiset mahdollisuudet tavata, vaikuttavat puoleltani niin rajoitetuilta.”

”Haluan sinua jokaisella elävällä solullani.”

Tekemisen tilassa meillä on tavoite ja helposti lähdemme suorittamaan seksiä. Tavoitteita on helposti useita. Olemisen tilassa ei periaatteessa pyritä saavuttamaan tavoitetta, ainoastaan seksin antaman nautinnon saavuttaminen on tavoite, seksuaalinen ilo.

Se, että ei pyri mihinkään, auttaa vapautumaan tekemisen tilasta. Enää ei jatkuvasti tarvitse tarkkailla ja arvioida tavoitteeseen pääsyä. Jos todellisuus ei vastaakaan toiveitamme, se ei järkytä tai turhauta meitä enää. Pääsemme irti niistä tunteista, jotka ennen herättivät sisällämme aina ristiriidan sen välillä, miltä meistä tuntuu ja miltä haluaisimme tuntuvan. Jatkuva murehtiminen siitä, mikä meissä ja kokemuksessamme seksissä on vialla, jää pois, ja voimme olla sopusointuisempia suhteessa itseemme ja kumppaniimme.

Mieli ei siis ole pakotettavissa, sillä on omat polkunsa. Toisaalta aivoilla ja mielellä on kuitenkin luontainen taipumus tyyntyä.

Läsnä oleminen tarkoittaa sitä, että ajatuksesi ja tunteesi eivät ole muualla. Läsnä oleminen tässä ja nyt antaa voimaa, rauhaa, levollisuutta ja turvallisuutta. Tietoinen, hyväksyvä läsnä oleminen on siis taito, jota voi harjoitella. Läheisessä intiimissä suhteessa pitää saada jakaa omia ajatuksia, mielikuvia, tunteita ja tarpeita. Siinä on voitava kokea, että seksuaalinen käyttäytymisemme on luvallista ja hyväksyttyä.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.