Lapsiperheen rentouttava päivä rannalla.

shutterstock_202869463Helle on täällä! Olette päättäneet viettää rentouttavan päivän rannalla, koko perheen kanssa.

Aamutoimien suorittamisen, eväiden ja rantatavaroiden pakkauksen jälkeen rannalle saavuttaessa on vuorossa ensimmäiseen kina. Yksi haluaisi asettua veden äärelle, toinen varjoon puun alle ja kolmas puoliksi varjoon ja puoliksi aurinkoon ja perheen pienin haluaisi vain juoksennella ympäriinsä.

Lopulta kompromissipaikka löytyy. Pyyhkeitä asetellessa lapsille tulee riitaa, kuka saa olla kenenkin vieressä. Vanhempi lapsi kaataa hyöriessään eväkorin ja mansikat leviävät pitkin santaa. Ei se mitään, tuuli on jo pöllyttänyt hiekkaa lähes joka paikkaan. Pienen virittelyn ja yhden vaipanvaihdon jälkeen lapset, aikuiset, pyyhkeet ja tavarat ovat mukavasti paikoillaan.

Seuraava desibelien nousu saadaan aikaan levittämällä aurinkorasvaa 5-vuotiaalle pojalle. Hirveä huuto, kun poika ei halua rasvaa nenänsä päälle. Tuntuu kuulemma kamalalta. Seuraava kalabaliikki saadaan aikaan uimalelujen puhaltamisesta. Kenen lelut puhalletaan ensin ja kuka unohti nalleuimarenkaan kotiin ja miksi? Vai puhkesiko se viime kesänä. Seuraavana vuorossa yhden lapsen korvatulpat ja uimalakki, ettei seuraavana päivänä aika mene lääkärissä korvatulehdusta hoidatettaessa.

Lopulta omat lapset telmivät iloisesti vedessä toisen vanhemman valvovan silmän alla. Sinä saat alkaa nauttia auringosta ja kirjasta. Käyt makuulle, löydät hiekan ja pikkukivien päältä kohtuullisen asennon (tämä ei ole Bahaman pehmeää hietaa, vaan soraista kotimaista). Hetken kuluttua kuitenkin toteat, että tyyny olisi pitänyt ottaa mukaan, niskaa ei saa mukavasti ja alaselkää kiristää kovalla tasaisella rannalla.

Ensimmäiset rivit kirjasta tempaisevat sinut mukaansa ja… hiekkaa pöllähtää päällesi ja huomaat vieressä pienet jalat, jotka kuuluvat vieressä olevan perheen lapselle. Hän on päättänyt pelata palloa tuulen yläpuolella aivan vilttisi vieressä. Pyydät häntä ystävällisesti siirtymään hieman kauemmas, koska rannalla on tilaa. Pääset kirjassa rivin eteenpäin ja hiekka pöllyää jälleen. Samalla hieman sivummalle istahtaa poninhäntäinen mies intialaisissa haaremihousuissaan ja alkaa rämpyttää Ukulelea. Hän soittaa samaa kappaletta epävireisesti lootusasennossa eteenpäin haaveillen katsoen. Ilmeisesti hän on tykästynyt Eddie Vedderin Ukulele lauluihin. Voi….

Pääset taas pari riviä kirjaa eteenpäin, kun puolisoni sanoo: vahdin vaihto. Silloin lapset jo juoksevat vedestä ja vaativat saada pillimehua ja jäätelöä. Yhdellä on myös vessahätä, yksi valittaa kylmyyttä ja haluaa kotiin, hiekkakin kuulemma kutittaa.

Illalla lasten nukkuessa istut parvekkeella, maistelet viiniä ja luet kirjaa. Onneksi Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.