Perheitä lainausmerkeissä?

shutterstock_69022729Perheitä lainausmerkeissä, ’sopivasti mieleen muistuvia’ perheitä … Pakolaistaustaisten perheenjäsenten maahan tulo on taas herättänyt leimaavaa nettikeskustelua. Ihmisten perhesuhteista puhutaan huijauksena. Pakolaisperhe on väärä syntipukki tämän maan taloudelliseen hätään.

Kansan ääneen vetoavat poliitikot haluaisivat tehdä perheenyhdistämisestä lähes mahdotonta etenkin Suomeen tulleille kansainvälistä suojelua saaville.
Tosiasiassa perheenyhdistämisestä on tehty jo 2012 lähtien niin vaikeaa, että pakolaismaista tulevien hakemukset perheenjäsenten saamiseksi Suomeen ovat romahtaneet neljäsosaan.

On epäinhimillistä pitää perheitä hajallaan byrokraattisten säännösten avulla.
Muilla kuin pakolaistaustaisilla muuttajilla on oltava tietyn rajan ylittävät tulot saadakseen perheensä Suomeen. Nuo tulorajat ovat niin korkeita, etteivät tulot tavanomaisista töistä riitä.

Huijauspuhe on erityisen loukkaavaa silloin kun kyse on ihmisten lähimmistä perheenjäsenistä. Moni kaikkensa menettänyt ihminen yrittää rakentaa parempaa tulevaisuutta lapsilleen. Ihmisten halu pitää huolta lähimmistään on arvokkainta mitä meillä on, olipa kyse kriisialueilta tulevasta pakolaisesta tai naapurin Ollista.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.