Ehkäisyllä kestävään kehitykseen

3Miltä kuulostaisi, jos neljännes ilmastonmuutosta aiheuttavien kasvihuonepäästöjen vähennystarpeista saavutettaisiin Hornet-hävittäjien uusimisen hinnalla? Entä jos samalla voisi vielä parantaa ruokaturvaa?

Mitä jos edellisen voisi tehdä autoilusta luopumatta ja ilman ainuttakaan uutta ydinvoimalaa tai päästöveroa?

Kaikki tämä on mahdollista. Ratkaisuna on ehkäisy.

Ehkäisy hillitsee ilmastonmuutosta ja parantaa ruokaturvaa

Yli 225 miljoonaa naista ympäri maailman haluaisi käyttää laadukasta ja luotettavaa ehkäisyä, mutta heillä ei ole siitä tietoa, sen saatavuus on heikkoa tai siihen ei ole varaa.

Kalifornian yliopiston tutkimuksen mukaan ehkäisyn tarjoaminen kaikille näille naisille ennaltaehkäisisi 52 miljoonaa suunnittelematonta raskautta joka vuosi.

Viitisenkymmentä miljoonaa vuosittain ehkäistyä raskautta pienentäisi maailman väkilukua. Pienempi väkiluku vaatisi puolestaan pienempää vilja- ja lihantuotantoa, mikä parantaisi maailman ruokaturvaa. Tämä auttaisi myös ilmaston vakauttamisessa, sillä maa- ja karjatalous tuottavat nykyisellään 30 prosenttia maailman kasvihuonepäästöistä.

Toisin sanoen: mitä useampi käyttää ehkäisyä, sitä vähemmän maapallomme lämpenee.

Suhteellisen halpa keino

Ehkäisyn tarpeiden täyttäminen kustantaisi arviolta 9,4 miljardia dollaria vuosittain. Yli puolet eli 5,3 miljardia tästä summasta on toistaiseksi jäänyt rahoittamatta. Rahoittamatta jäänyt summa vastaa Suomen Hornet-hävittäjien uusimisesta aiheutuvia kuluja.

Arvioiden mukaan 16-29 prosenttia globaalista kasvihuonepäästöjen vähennystarpeesta voitaisiin saavuttaa ehkäisyn avulla.

Siis neljännes koko maailman tarvittavista kasvihuonepäästöjen leikkauksista saavutettaisiin Hornet-hävittäjien uusimisen hinnalla per vuosi!

Ehkäisy onkin suhteellisesti halvempi tapa vähentää kasvihuonepäästöjä kuin esimerkiksi hybridiautot, ydinvoima tai uudet energiatehokkaat rakennukset.

Kestävän kehityksen tavoittelu ei ole ikinä ollut näin helppoa

Vietämme kestävän kehityksen viikkoa. Viikon tavoitteena on pistää liikkeelle ja tehdä näkyväksi kestävän kehityksen erilaisia hankkeita ja projekteja ympäri Eurooppaa.

Ehkäisy on erinomainen tapa pyrkiä kestävään kehitykseen -keino ei rajoita tai rankaise vaan päinvastoin mahdollistaa ja palkitsee. Suhteellisen halvalla ja helposti.

Suomi on sitoutunut useisiin kansaivälisiin sopimuksiin, jotka ottavat huomioon kaikkien ihmisten oikeuden laadukkaaseen ja luotettavaan ehkäisyyn. Pidetään yhdessä huoli siitä, että Suomi pitää lupauksistaan kiinni!

14162-logo-semaine-europeenne-DD -vecto

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.