Elämäsi paras parisuhdeloma

shutterstock_231956326
Toivotko, että tänä kesänä olisi se elämän paras perheloma tai ulkomaanmatka tai elämän ihka paras mökkiloma?
Mutta minä aionkin puhua parisuhdelomasta. Jos unelmoit salaa hyvästä parisuhdelomasta, se on jo hyvä merkki. Hei, haaveile saman tien elämäsi parhaasta parisuhdelomasta! Jos pyytäisit minulta vinkkejä, neuvoisin näin.

1. Vastarakastuneet. Olette olleet kahdesta neljään vuotta yhdessä. Ujostelette vielä toisianne ja olette vieraskoreita. Ihmettelette, kun tuo toinen tykkää aina vaan. Onko pitkä talvi vienyt läheisyyttä? Kun toinen herättelee romantiikkaa ja seksikkyyttä, ole täysillä mukana. Mies: kun tahdot romanttisen illan, aloita toisen huomioon ottaminen jo aamulla. Nainen: taivuttele hyvällä ja houkuttele. Rakastuneiden parisuhde on viettelyksiä ja myöntymistä viettelyksiin. Tunnelmoikaa kahden.

parisuhdeykkönen_440x2202. Vakiintuneet suhteet. Onneksi olkoon! Te olette olleet viidestä viiteentoista vuoteen yhdessä. Osaatte jo lukea, mitä toinen ajattelee. Tiedätte, mikä saa toisen kehräämään ja nukahtamaan. Joskus vähän liiankin hyvin. Tulee vähän niin kuin toistettua samaa asiaa. Kaipaatteko vähän piristystä? Onko ikävä vanhojen aikojen huumaa? Lukekaa tarkkaan: Ympäristönvaihdos. Hotelliseksiä. Ensin läheisyyden palauttaminen, vasta sitten museot ja autonäyttelyt. Tehkää yhdessäolostanne huippuhetkiä.

3. Parkkiintuneet ja tyhjän pesän suhteet, yli 20 v yhdessä. Nyt jo haukotuttaa! Onnea silti. Kumppani on jo tuttu kuin vanha luotettava auto. Aina lähtee käyntiin. Muuten lienee jo yllättävän hiljaista. Vain elämänkumppani hyrrää siinä vierellä. Missä kaikki ovat? Palatkaa lähtöruutuun. Mikä sai teidät silloin kerran ihastumaan toisiinne? Te valitsitte kerran toisenne jostakin aivan erityisestä syystä. Tehkää sitä lisää.

4. Uusparit. Paletti on monimutkainen. On omia ja toisten lapsia, on exät lomajärjestelyineen ja entisten sekä uusien puolisoiden suvut. On lapsille tärkeät ihmiset ja ystävät, jotka jäivät muutoissa kauas taakse. Pitäkää parisuhde vahvana. Keskustelkaa, joustakaa, kahmaiskaa itsellenne parisuhdeaikaa. Pienet katseet ja hetket riittävät vaikeimman yli. Silloin kestätte mitä vain. Jopa lomat, jotka joskus vietetään erikseen. Pitäkää parisuhde vahvana.

5. Sateenkaariparit. Teillä on jo toisenne, mutta joskus ympäristön tuki puuttuu. Viettäkää lomanne siellä, missä olette tervetulleita omana itsenänne. Matkustakaa siellä, missä on hyvä olla. Vierailkaa siellä, missä teidän suhdettanne arvostetaan. Viettäkää loma, joka hehkuu hyväksyntää juuri teitä kohtaan. Menkää aina hyvää kohti.

Heli Vaaranen
Parisuhdekeskuksen johtaja, Väestöliitto

Yksi kommentti artikkeliin ”Elämäsi paras parisuhdeloma

  1. Ai kahden-neljän vuoden jälkeen ollaan vielä vireskoreita?! Hahhaahhahhaa… just joo. Ei oltu täällä. Kyllä se vieraskoreus loppui jo puolenvuoden jälkeen.

    Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.