Minkälainen on sinun Tinderisi?

Kuva: http://www.whatmobile.net

Parisuhdekeskuksen Tinder-selvitys osoitti, että sinkkujen kuvaukset muista Tinder-käyttäjistä poikkeavat kovasti toisistaan.

Tinderissä kerrotaan olevan ”aitoja ja rehellisiä ihmisiä”, ihania ja mukavia deittikavereita, joiden tapaaminen lisää toivoa. Suurin osa vastaajista oli kokenut rohkaistuneensa Tinderin avulla. ”Olen ymmärtänyt, että maailmassa on paljon rakastavia ja mukavia ihmisiä.” Hyvät treffikokemukset kohottivat itsetuntoa.

Osa vastaajista puolestaan kuvaa muiden Tinder-käyttäjien olevan epä-älykkäitä ja ei-kiinnostavia. ”Harvoin tapaa ihmisen, joka on oikeasti valmis suhteeseen.” Jotkut vastaajat kuvaavat Tinderiä julmaksi ajankuluksi, jossa on ”heikko miestarjonta” tai enimmäkseen ”säälittäviä naisia”.

Ottaen huomioon, että suurin osa oli tavannut kasvokkain Tinderin kautta alle kuusi ihmistä, käsitykset Tinderissä olevista sinkuista oli luotu pienen otoksen perusteella. ”Ei löytynyt ketään, jonka kanssa olisin ollut samalla aaltopituudella, joten päättelin, ettei Tinderin käyttäjistä sellaista löydy.” Vaikka vastaajat arvostavat elämänmyönteisiä ja positiivisia Tinder-profiileja, osa heistä suhtautuu epäilevästi muihin Tinder-käyttäjiin.

On luonnollista, että omat kokemuksemme värittävät sitä, miten näemme toiset ihmiset. Käyttäjät arvostelevat Tinderin tarjontaa täyttyneiden toiveiden tai aiheutuneiden pettymysten pohjalta.

Muiden arvosteleminen voi myös suojata omaa itsetuntoa, jos vaihtoehtona on itsen moittiminen: ”Tulee surullinen olo, ettenkö kelpaakaan.” Kumpikin lähestymistapa, sekä kokemus omasta että kokemus toisen ihmisen riittämättömyydestä, jättää sinkun kuitenkin yksin.

Ennakkoluulot sinkkuja kohtaan tuntuvat useimmista sinkuista pahalta. Mutta sinkuilla on ennakkoluuloja myös toisiaan kohtaan. Minkälainen on sinun käsityksesi muista sinkuista, jotka etsivät seuraa? Löytyykö heistä luotettavia ja rakastettavia ihmisiä – vai pelkästään epäluotettavia ja sopimattomia? Minkälainen on sinun Tinderisi?

Parisuhdekeskuksen Tinder-viikolla 11.-17.5.2015 julkaisemme Tinder-selvityksen tuloksia nettisivuillamme sekä sinkkujen Facebook-sivustolla. Tule mukaan kommentoimaan!

 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.