Äitienpäiväjatkumo

4611018810_0f3b5200fe_z
Kuva: Teemu Lehtinen

Nyt se taas on – äitienpäivä. Mitä toivon äitienpäivältä? Kaipaan hieman salaista suhinaa, itsetehtyjä kortteja ja valkovuokkoja. Se on ehkä parasta, mitä tiedän. Tuttavani sai äitienpäivänä kukkakimpun ja shampanjaa ja oli silti tyytymätön; jotain tärkeää oli jäänyt puuttumaan. Naapurit taas syövät omien äitiensä kanssa aina lounaan tai brunssin. Ystäväni perheessä riittää vain onnittelusoitto äidille ja mummille. Mitkä odotukset täyttävät ajatuksemme ja mitä merkityksiä lataamme päivään?

Miksi itse toivon juuri sitä mitä toivon?

Lapsena tarhassa ja koulussa liimattiin sormet erikeepperissä silkkipaperikukkia pahville ja raapustettiin kieli keskellä suuta korulauseita korttiin. Kortti jemmattiin sitten vaatekaappiin tai verhon taakse äitienpäivää odottamaan. Oma äitikin toivoi aina valkovuokkoja ja niitä käytiin etsimässä aamulla yöpaitasillaan.

Äitini taas kertoi omasta lapsuudestaan, että äitienpäivänä mummini sai iltapäiväkahvit ja purkkiruusun. Purkkiruusu istutettiin äitienpäivän jälkeen kukkapenkkiin muiden purkkiruusujen viereen. Vintiltä, omasta Beatles-kuvilla liisteröidystä ullakkokammaristaan, äiti kävi vielä hakemassa koulussa askarrellun äitienpäiväkortin. Purkkiruusu ei äitiäni enää lapsuusvuosien jälkeen inspiroinut ja oma toive oli vaihtunut purkkiruususta valkovuokkoihin. 

Kun omat lapseni lähtivät ensimmäistä kertaa ulos äitienpäiväaamuna, ajattelin, että minäkin saisin nyt niitä valkovuokkoja, oikeita äitienpäivävalkovuokkoja! Ulko-ovi kävi useaan otteeseen. Lopuksi minua tulivat herättämään 3- ja 5-vuotiaat lapseni silmät sädehtien. Mieheni seisoi makuuhuoneen ovella hieman anteeksipyytävä hymy kasvoillaan. Ruokapöydällä minua odottivat ne ihanan erikeepperiltä tuoksuvat äitienpäiväkortit ja kaksi 10 litran siivousämpäriä.

Ne olivat täynnä valkovuokkoja.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.