Perhelomaa ilman paineita

Talviloma on alkamassa. Lapsiperheissä tämä tarkoittaa usein, että myös vanhemmat pitävät oman lomansa koulujen hiihtolomaviikoilla. Talviloma tuo tervetulleen katkon työ- ja kouluarkeen. Usein se tuo myös paineita siitä, että pitäisi tehdä jotain erityistä. Pitäisi matkustaa tai järjestää erityisiä aktiviteetteja. Perheen taloustilanne asettaa reunaehdot sille, mitä voidaan tehdä. Lomasta voi siis tulla myös suorituspaineita.

Yhdeksi talviloman tavoitteeksi me vanhemmat voisimme asettaa sen, että yritämme tutustua omaan lapseemme ja nuoreemme paremmin. Voimme viettää aikaa yhteisen tekemisen äärellä. Tai vain olla yhdessä ilman kiireitä ja paineita.

Jos perhe viettää lomaa kotosalla, voi kullakin perheenjäsenellä olla oma nimikkopäivänsä Vain elämää -tyyliin, jolloin saa ehdottaa aktiviteetin ja laatia ruokalistan vanhempien määrittämien kustannusten rajoissa. Ruoka valmistetaan yhdessä. Tekemisen ja puuhailun lomassa voi kysellä kuulumisia ja pohtia ajankohtaisia asioita. Näin voi saada rakennettua monipuolisen ja virkistävän viikko-ohjelman vähällä vaivalla ja resursseilla niin että aikaa jää myös hyvin ansaitulle levolle.

Monissa kaupungeissa ja kunnissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja leirejä hiihtolomaviikoille. Löytyy elokuvia, taidetapahtumia ja työpajoja eri-ikäisille koululaisille. Jos vanhemmat eivät voi pitää samaan aikaan lomaa, voivat perheen nuorimmaiset löytää itselleen mielekästä tekemistä.

Leppoisaa hiihtolomaa!

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.