Supermies on eri mies?

15713223772_f70a3c8ced_o
Kuva: http://bit.ly/flickrsuperman

Kuka määrittelee nykyajan isyyden? Täytyykö pyrkiä olemaan supermies, jotta kelpaa itselleen, yritykselle, puolisolle, lapselle? Otteet elävästä elämästä, asiakasvastaanotoilta ja maailman teiltä ja toreilta kertovat tämän päivän miesten maailmasta:

”Hei, mun sinipunainen pyörä on ihan kuin supermiehellä”, arvioi pellavapäinen vauhtihirmu uutta menopeliään.
Pihassa vauhtihirmun isän uusi auto kiiltää uutuuttaan kuin nykyaikaisen supersankarin menopeli.

”Jos mä olisin supermies, laittaisin jokaisen aikuisen työpaikat lukoilla kiinni ennen Pikku kakkosta,” pohtii pellavapäinen pikkumies illalla.
Pikkumiehen isä hakkaa tietokonetta työpaikalla luomisen hurmiossa vielä iltauutisten aikaan, deadlinet kun pukkaavat päälle.

”Isi, milloin sä jäät kotiin hoitamaan Viola-vauvaa niin että mäkin saan olla vähemmän päiväkodissa ja enemmän kotona?”, kyselee pellavapäinen pikkumies aamulla.
Pikkumiehen isä pohtii kuumeisesti, miten saa selitettyä pomolle aikomuksesta pitää vielä isäkuukausikin, kun juuri tuli sovittua, että matkatyöpäiviä vähennetään.

”Jos mä voisin toivoa, leikkisin joka päivä pusuhippaa Hilman kanssa päiväkodissa”, kertoo pellavapäinen hurmuri kuulumisiaan.
Samaan aikaan isä pohtii, olisikohan tänään SE päivä, että jaksaisi leikkiä aikuisten pusuhippaa pikkumiehen äidin kanssa.

”Milloin me voitais tehdä jotain aivan kahdestaan, järjestettäis vaikka joku parisuhdeviikonloppu tai mentäis konserttiin?”, pohtii pellavapäisen pikkumiehen äiti miehelleen lakaistessaan syksyn lehtiä pihamaalta.
Pikkumiehen isä pohtii, että justhan me keväällä käytiin yhden yön reissu Tallinnassa kylpylässä ja kaikenlaisissa hoidoissa.

”Mä olen joka päivä kotona tämän katraan kanssa. Hyvähän sun on, kun on selkeää toimintaa ja aikuista juttuseuraa töissä”, vuodattaa pellavapäisen pikkumiehen äiti tyytymättömyyttään lauantaiaamuna pikkumiehen isälle, joka on juuri hakenut kahvin ja lehden ja istahtanut tuoliin keinuttamaan pikkumiehen pikkusisarta sitterissä.

Samaan aikaan toisessa perheessä pikku prinsessan isä etsii varastosta vaelluskenkiään, kun on tullut kesken Mestareitten liigan ottelun luvattua puolisolle, että mennään sitten lauantaina perheen kanssa Nuuksioon vaeltamaan.

Sunnuntai-iltana taloyhtiön pihalla pellavapäisen pikkumiehen ja naapurin prinsessan isien katseet kohtaavat ja miehet mutisevat yhdessä: ”Voi tätä jokaviikkoista rumbaa. Onko rankka viikko tulossa?”

Ja miehet kysyvät itseltään: ”Vieläköhän joskus saan sellaisen supermies-hetken, että voin vain olla aivan hetken ihan itsekseni?”

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.