Se blogin uusi kurssi

Kiitos vastauksista viime postaukseen, missä kysyimme, mistä haluaisitte ja ette haluaisi lukea.

Lintusen kommentti muistutti, miten vähän annettavaa raskaana olevan tai lapsen jo saaneen ex-lapsettoman kokemuksilla on lapsettomuuden kanssa kamppaileville.

En minäkään ennen raskaaksi tulemista ollut kiinnostunut blogeista, joissa oli aamupahoinvointia, maha tai vauva, vaikka lähtökohta oli lapsettomuus. En pahoittanut niistä mieltäni, mutta ne eivät puhutelleet. Tarvitsin blogeja, joiden kirjoittajat olivat samantapaisessa tilanteessa kuin minä. Just nyt, ei kaksi vuotta sitten.

Sama ei muuten ole toiminut käänteisesti raskaaksi tulemisen jälkeen: Luen yhä kaikkia lapsettomuusblogeja, joita aloin seurata hoitojen aikana. Itken, kun niissä on huonoja uutisia.

Lintunen ei varmasti ole ainoa, joka soisi, että raskaus- ja olen-niin-helpottunut-että-musta-tuli-sittenkin-äiti -blogeja ei löytyisi lapsettomuus-hakusanan takaa. Ja moni bloggaamista raskaaksi tulemisen jälkeen jatkava lapseton perustaakin uuden blogin.

Toisaalta moni ”ex-lapseton” etsii vertaistukea blogeista, joissa on tultu äidiksi pitkän epävarmuuden jälkeen. Ainakin minä etsin. Onko niille olemassa omaa hakusanaansa? Onko ”lapselliset lapsettomat” oikeasti olemassa oleva termi?

Yhtä kaikki, mietintämme blogin uudesta kurssista on tuottanut tällaisen tuloksen: Jatkamme tätä blogia vielä kuukauden. Sen jälkeen mietin, haluanko jatkaa kirjoittamista jollain toisella alustalla – sen etsinnässä olevan ex-lapsettomuutta kuvaavan hakusanan alla.

Jäljellä olevan kuukauden ajan kirjoitamme lähinnä siitä, miten lapsettomuuden kokemus vaikutti raskausaikana ja miten se vaikuttaa vanhemmuuden ensi metreillä.

Näkökulmaan liittyviä aiheita saa mieluusti toivoa. Toistaiseksi niitä on plakkarissa kolme: Nauruasi vailla -blogin Isla kysyi, koenko lapsettomuuden johtaneen siihen, että ”tulee täydellisyyteen pyrkiväksi suorittajaäidiksi, joka ei ikinä valita, kun vihdoin ja viimein on saanut sen mitä niin kovasti toivoi”, Lilliä kiinnostivat lapsettomuuden haamut ylipäänsä, ja Väestöliiton klinikalta esitettiin toive tekstistä, joka ”kannustaisi ihmisiä jaksamaan silloin kun tuntuu toivottomalta”.

7 kommenttia artikkeliin ”Se blogin uusi kurssi

 1. Jos haluat lähettää postia, mutta kommenttikentän kautta kommunikointi tuntuu vastenmieliseltä, voit kirjoittaa sähköpostia osoitteeseen hilkka.susinen ät gmail.com

  Tykkää

 2. Kyllä lapselliset lapsettomat on oma terminsä. Simpukalla on näitä varten myös omia vertaistukiryhmiään ja mm. facebookista löytyy oma ryhmä (liityhän mukaan!).

  Se on jännä miten eri vaiheissa ihmiset kaipaavat tukea ja vertaisia lapsettomuuten. Itse olen kaivannut sitä kaikkein eniten vasta äitiydyttyäni.. siis silloin kun minusta tuli lapsellinen lapseton. Oli se vaan niin iso muutos ja kuitenkin lapsettomuus on fyysisen tilan lisäksi myös mentaalinen kokemus, jota ei voi sivuuttaa tai unohtaa koskaan.

  Tykkää

  1. Moi J! Kiitos, sitä ajattelinkin, että löysin termin Simpukan sivuilta. Ja kiitos fb-ryhmävinkistä! Laitoin liitymispyynnön + ylläpidolle viestiä joku päivä sitten, mutta vielä ei ole kuulunut mitään.

   Tosi jännää tuo, että tunnet kaipaavasi vertaistukea ennen kaikkea nyt. Olisi kivaa kuulla lisää.

   Sikäli kuin tästä kuukauden kokemuksesta pystyyy päättelemään mitään, mulla tuen tarve oli ehdottomasti suurin varsinaisena lapsettomuusaikana.

   Mua ehdottomasti kiinnostaa kuulla muiden lapsellisten lapsettomien ajatuksista, tunteista ja kokemuksista ja mulla on monia tähän uuteen tilanteeseen liittyviä ajatuksia, joista jotkut ovat huolia, mutta en koe samalla tavalla hillittömästi, mielettömästi, tarvitsevani vertaistukea kuin mitä koin varsinaisessa lapsettomuusvaiheessa.

   Mutta olen toisaalta niin alussa tässä äitiydessä, että vaikka mitä voi vielä tapahtua.

   Tykkää

 3. Kiitos Hilkka tästä blogista!oli erittäin mielenkiintoista lukea sitä sekä pelkoja täynnä olleessa yrittämisvaiheessa että raskauden aikana. Jos perustat uuden blogin muualle, ilmoitathan siitä täällä! Terkuin, onnellinen pienen tytön äiti Optimisti 😉

  Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.