Kun hetken relaa frendien kaa…

shaka_72

 

 

 

 

 

 

 

 

Shaka

Jaksaa jatkaa -biisi toteutettiin osana Väestöliiton TED-hanketta. Ajatukset joiden pohjalta biisiä lähdettiin ideoimaan kerättiin viidessä työpajassa. Keskustelimme maahanmuuttajataustaisten nuorten elämästä Suomessa ja kirjoitimme ja esitimme rap-tekstejä. Jokaisen käsiteltävän teeman yhteydessä nousi esiin kavereiden merkitys. Kaverit jakavat hyvät hetket yhteisten harrastusten parissa ja tukevat tukalien aikojen yli.

Näin biisimme aiheeksi valikoitui kavereiden tuki. Saimme rekrytoitua mukaan nuoret rap-kyvyt Bizzyn ja Lukaksen. Tuottajana ja kertsin robottilaulajana toimi DJ Logout eli Aleksi Lemola. Työpajat nuorisotaloilla, äänitykset Helsinki Freedom Recordsin studiolla sekä videon kuvaukset Suvilahdessa Joel Hypénin johdolla olivat hienoja kokemuksia ja osallistujat olivat mahtavia tyyppejä. Toivottavasti vielä törmätään!

Työpajoissa käsiteltäviä teemoja olivat harrastukset, kiusaaminen & syrjintä, päihteet, kaverit ja tulevaisuus. Osallistujien ajatukset hyvästä elämästä aikuisina olivat pitkälti samat kuin omani. Perhe, koti ja työ, josta saa elämiseen riittävän palkan. Kukaan ei haikaillut julkisuuden parrasvaloja tai suuria rikkauksia. Vielä perheellisinä ja työssäkäyvinä aikuisinakin nuoret aikovat potkia palloa samojen kavereiden kanssa kuin nytkin. Suunnitelmat kuulostivat kaikin puolin hyviltä ja kun haasteita tulee vastaan frendit varmasti auttavat jaksamaan!

Shaka on helsinkiläinen rap-artisti ja toinen ohjaaja viikottaisissa Track Factory rap-työpajoissa

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.