Rakkautta vain, onnea hain?

RakkauttaVainMitä on rakkaus ja kenen kanssa sitä voi kokea? Voiko kokea rakkauden huuma ventovieraan kanssa? Mitä vaaditaan rakkauden tuntemiselle ja onko mahdollista olla tuntematta rakkautta? Ikinä? Niin, ja onni. Onko se kytköksissä tähän kaikkeen? Kulkeeko onni ja rakkaus käsi kädessä?

Tutkimusten mukaan rakkaus ja sosiaaliset suhteet edistävät terveyttä. Pienet hetket ovat merkityksellisiä, niin kuin laulussa lauletaan ”pienistä hetkistä kokoan sen, ihmisen elämän onnellisen”. Rakkauden pieniä hetkiä voit kokea missä vain, kenen tahansa kanssa. Edellytyksenä on hyvä ja turvallinen olo turvallisessa seurassa. Rakkauden tunne saattaa tulla siinä hetkessä.

Se tunne. Kokonaisvaltainen hyvän olon tunne. Helpotus ja rentoutus. Lämmin olo. Hyvän mielen tunne. Laulu jatkuu ”surut kun syrjään siirrän, niin nousta voin onnen taivaisiin”. Se pieni hetki riittää.

Kyllä rakkaus ja onni kulkevat käsi kädessä, mutta on myös muistettava, että elämään kuuluu surua, eikä se estä rakkauden kokemista. Myötätunto on yksi rakkauden muoto.

Muistakaa siis hyvät ihmiset pysähtyä välillä tuntemaan. Antakaa rakkaudentunteelle tilaa. Pyrkikää jakamaan hyvää oloanne, onneanne ja rakkauttanne. Osoittakaa myös myötätuntoa. Näiden pienien hetkien avulla jaksamme arjessa, olemme terveempiä, voimme paremmin ja elämme pidempään. Rakkautta vain.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.