Moi!

lily_ultra

Kuvassa, Nipsun sanoin, Lilyn pääkallo. Noin kello 8 tänään aamulla. Käytiin selvittämässä Väestöliiton Mari-lääkäriltä onko kohdussa kaikki niin ok, että voin lentää. Ja kuulemma on, jee!

Susi, minä ja maha-Lily lähdetään sunnuntaina kolmeksi viikoksi New Yorkiin. Tuntuu epätodelliselta, että ollaan jo tässä kohtaa.

Ensin oli opintomatka, jonka valmistelun aloitin, koska en halunnut jättää enää yhtään asiaa tekemättä sen takia, että toivoin tulevani raskaaksi. Elämä oli ollut liian pitkään yhtä elämisen lykkäämistä.

Sitten oli opintomatka, jota en perunut, vaikka tulin raskaaksi, koska a) se olisi tuntunut kohtalon härnäämiseltä ja b) en osannut kuvitella, että raskausviikoilla 27-30 olisi jo semmoinen olo, että ei välttämättä tee mieli matkustaa yksin New Yorkiin.

Sitten oli opintomatka, joka piti melkein perua sen takia, että mistään ei löytynyt vakuutusta, joka korvaisi mahdollisen ennenaikaisen synnytyksen ja keskoshoidot. Lopulta löytyi vakuutus, joka luultavasti korvaa jotain. Kaiken järjen mukaan ainakin ne keskoshoidot, joista tulisi meille mahdoton tikki. Kaiken järjen mukaan en myöskään synnytä kolmen seuraavan viikon aikana – kop kop.

Sitten oli opintomatka, jolle ei huvittanut lähteä, ellei Susi tulisi mukaan. Jotenkin ihan mahdoton ajatus olla tässä kohtaa kolme viikkoa erossa. Ja ajattelin, että synnytän vielä epätodennäköisemmin, jos Susi on mukana, sillä sen seuralla on muhun rauhoittava vaikutus (silloin kun ei riidellä).

Sitten oli opintomatka, josta oli tulossa vähän nolo, koska mies oli lähdössä mukaan.

Nolous korjaantui puoliksi, kun kävi ilmi, että yliopistoasuntola jossa asun, ei suostu majoittamaan Sutta minihuoneeni lattialle, eikä koko asuntolaan. Piste. Sudelle hankittiin oma koppi kahden kilometrin päästä (printtasin netistä kävelyohjeet mun luolta sen luo ja niissä lukee ”turn right onto BROADWAY” – aivan absurdia!) Tämä puoli-itsenäinen järjestely tuntuu a) kunniakkaammalta ja b) jännältä, sillä meidän deittailuaika jäi lyhyeksi, kun muutettiin melkein heti yhteen. (Itse asiassa Kevyttä deittailua, osa 2 tuntuu hyvin lohdulliselta ajatukselta juuri ennen maailman suurinta sitoutumista.)

Kun kaikki oheisasiat oli saatu selvitettyä, matkan määreeksi tuli opintomatka, jolle voidaan lähteä, jos kaikki on hyvin kaksi päivää ennen lähtöä tehtävässä lääkärintarkastuksessa. Lopulta matkan määre muuttui vielä kerran, kun näin Suden itseään varten laatiman excel-taulukon New Yorkin museoista ja muista turistikohteista. Siitä tuli matka, jolle Susi lähtee joka tapauksessa,vaikken saiskaan lentää.

Yhtä kaikki lääkärintarkastukseen on koko ajan tuntunut olevan ikuisuus. Nyt se on ohi. En muista ikinä lähteneeni matkalle yhtä hatarin kohdetta koskevin tiedoin ja suunnitelmin. Tiedän vain, että koulua on joka arkipäivä kello 8-17 ja jos haluan nähdä Suden, pitää kääntyä oikealle.

 

15 kommenttia artikkeliin ”Moi!

 1. Mullakin on ensi viikolla ylimääräinen lääkärintarkastus, jotta saan todistuksen lentämistä varten. Ihan kiva päästä ”ylimääräisen” kerran kurkkaamaan poikasta 🙂 Onneksi kaikki oli hyvin ja pääsette reissuun. Hyvää matkaa!

  Tykkää

  1. Joo, tässä oli tosi kivaa juuri tuo ylimääräinen kurkistus! Pakko myöntää, että vähän taas jännitti, onko kaikki kunnossa. Meinasin hermostuksissani tintata Sutta, kun se höpötti taukoamatta ultrauksen kolme ensimmäistä minuuttia 🙂

   Hyvää matkaa sitten, kun lähdette!

   Tykkää

 2. Mahtavaa matkaa kaikille kolmelle! N.Y. on kiva kaupunki. Myös me varattiin aikanaan lopulta ulkomaanmatka, koska elämää ei voi jättää elämättä, vaikkei lasta kuulu. Plussasin sitten päivää ennen matkalle lähtöä.

  Huomasin, että lasketut aikamme ovat aika lähellä, minulla oli 7.10.2013 (vaikka lapsi syntyikin sitten viikon yliajalla). Syyslapsi on mukava, voi köllötellä sisällä pikkuisen kanssa kun on kylmä talvi ja kesällä sitten pääsee ulos jo vähän isomman pikkuisen kanssa tutkimaan maailmaa. Ihanaa loppuraskautta!

  Tykkää

  1. Kiitos Shadow! En ole ikinä käynyt koko mantereella ja mulla ei ole oikein minkäänlaisia odotuksia (paitsi että hetkinen, televisio ja leffat on tietty syöttäneet mulle yli 30 v jos jonkinlaisia odotuksia Ameriikasta, joten ehkä niitä kuitenkin on 🙂 )

   Ja hauska kuulla tuo syyslapsikommentti. Itse olen vähän pelännyt että syksy saattaa olla huono ajankohta. Syksyisin elämä on helposti muutenkin niin synkeetä, että mietityttää millainen vaikutus unen puutteella ja uuteen, vähävapauksiseen elämäntilanteeseen totuttelemisella voi olla.

   Tykkää

 3. Oi, New York on IHANA!! Viime kesänä olin siellä, ja koko syksyn haaveilin, että lähdetään tänä kesänä miehen kanssa. Mutta nyt onkin toiset suunnitelmat tälle kesälle. Mutta vielä jonain päivänä… Tää ei helpota yhtään sinne kaipuuta ku luin tämän, toissapäivänä selasin kuvia sieltä, hitto se on niiiiiin mahtava paikka! Ihanaa reissua! 🙂

  Tykkää

  1. Moiks Emminkainen. Juuri se sun viimekesainen New Yorkin -matka oli yksi mun innoittajista siihen, etta paatin alkaa jarjestella tata matkaa 🙂

   Tykkää

  1. Kiitos! Toistaiseksi matkan päätarkoitus (kurssi) on pitänyt niin kiireisenä, että en pahemmin ole ehtinyt nauttia itse New Yorkista. Paitsi sen verran, etten ole ihan varma, onko näin hektiset paikat mua varten.

   Tykkää

  2. Ai niin ja vielä: Oletko nyt siellä kaukana, vai äitiyslomailetko ainakin osan aikaa Suomessa?

   Meille kävi tässä välillä sellainen tapahtumakulku, että meinasi tulla 3kk:n äitiysloma eteen. Tuli yksi todella yllättävä mahdollinen työmahdollisuus, joka olisi ollut toteutuessaan liian hyvä väliin jätettävä loppuelämän kannalta (meidän kaikkien, ml. lapsen parhaan kannalta). Mulla on monta kaveria, joille 3kk äitiysloma on ollut ainoa mahdollisuus, mutta oli kyllä aika absurdi olo olla vaihtamassa lapsettomuusrumban jälkeen vähintään 9kk äitiyslomaa 3kk pätkään. Sain siinä vaiheessa paljon rohkaisua, kun ajattelin sinun ”ei kenenkään mielestä oikeaa” ratkaisua. Tavallaan onneksi kävi niin, että työpaikka meni lopulta parempiin suihin.

   Tykkää

   1. Täällä kaukana olen edelleen. Tullaan käymään kyllä Suomessa, mutta kohtuu lyhyesti, koska Miehellä ei ole juuri lomia, enkä halunnut pitkään lomailla yksin juniorin kanssa.
    Mulla on tällä hetkellä tosi hyvä fiilis tämän oman lyhyemmän vapaani suhteen. Ei se kaikille sovi, mutta uskon sen olevan juuri oikea ratkaisu meidän perheelle. Luota siis itseesi ja tartu tilaisuuteen jos sellainen uudestaan tulee ja hyvältä tuntuu.

    Tykkää

   2. Mullon nyt semmoinen policy, etten katsele mitään, mutta reagoin jos edellistä vastaava ylivoimaisen kätevä ratkaisu hyppää eteen puskasta 🙂

    Hyvää kesää!!!

    Tykkää

 4. Onnellista kesän jatkoa Hilkka sulle 🙂 Alkuvuodesta kirjoitin tähän blogiisi kommentin viimeksi. Meillä on juuri tänään 3 viikkoa laskettuun aikaan. Pikkuisen tärkeät varusteet alkavat olla koossa ja pyykkikone pesee pieniä vaatteita oikein ahkerasti. Vatsassa käy edelleen kova möyrinä joten tilaa edelleen on hyvin, hikkakohtauksiakin välillä tulee 🙂 Me kävimme vaavin kanssa toukokuussa Santorinilla ja matka ja lennot menivät mainiosti.

  Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.