Valmiiksi rakastunut

Minulta kysytään usein, mistä sen kumppanin voisi löytää ja millä tavalla ja miten sitä itseensä rakastumista voisi auttaa liikkeelle. Minä pohdin tätä kovasti ja lopulta keksin teorian, jota ei tosin ole missään vahvistettu: ihmisen, joka haluaa että häneen rakastutaan, täytyy olla jo valmiiksi rakastunut.

Miten niin?

Valmiiksi rakastunut on jo rakastunut pesäpalloon tai juoksuun tai remontointiin (kokemusta on), tai kenttätutkimukseen tai arkeologiaan tai luontoretkeilyyn tai Lapinvaellukseen tai hyönteisiin tai mihin vain. Hän on jo valmiiksi niin rakastunut niin että muu elämä, työ ja ihmissuhteet luonnistuvat siinä sivussa, rakkauden hehkussa.

Kokemusta on, mainitsin. Olin itse pitkään yksineläjä, sitten yksinhuoltajakin. Kukaan ei huomannut minua enkä uskaltanut mennä mihinkään mukaan. Sitten rakastuin väitöskirjantekoon ja yhtäkkiä maailma muuttui, kannoin rakkauttani olkapäilläni: Katsokaa mitä minulla on! Vielä myöhemmässä elämänvaiheessa rakastuin oman kotini remontointiin. Ensideitillä, hiukset laastissa, puhuin rakkaudestani: saumausaineista, kakkosnelosista, vanhan maalin poistosta ja laatoittamisesta. Minuun rakastuttiin.

Moni yksineläjä antaa elämänsä työlleen ihan kokonaan. Ei ole tilaa sille todelliselle rakkaudelle, elämän intohimolle. Työn imu jättää jälkeensä tyhjiön. Minä uskon että hän, joka etsii kumppania, haluaa välttää valumista toisen ihmisen tyhjiöön. Hän haluaa päästä toisen ihmisen rakkauden hehkuun tullakseen voimakkaaksi. Siksi, ihmiset, kun lähdette deittaamaan: olkaa valmiiksi rakastuneita.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.