Muut minulle / perheellemme voimia antavat tekijät

Tänään on taas neuvola, ja muistin vasta eilen nukkumaan mennessä, että sitä ennen piti täyttää sellanen voimavaralomake.

Herätin Suden aamu-unilta, vaikka se olisi muun aikataulun puolesta voinut vielä nukkua, ja vaikka maailma tuskin olis kaatunut, ellei oltais täytetty lomakkeita, tai täytetty juuri nyt. Kun pointti kuitenkin on, että vanhempien tulee ylipäänsä keskusteltua omaan, toisen ja suhteen jaksamiseen liittyvistä asioista ennen lapsen syntymää.

48 numerovalintakohdan lisäksi lomakkeessa oli tekstiruutu otsikolla ”Muut minulle / perheellemme voimia antavat tekijät”. Mulle tuli mieleen vain yksi sana. Lapsettomuus. Just nyt on semmoinen olo, että jaksan mitä vaan, koska se suo on takana.

Suden vastaus samaan: I know what to expect and I am expecting the worst. (Eli tiedän mitä odottaa, ja olen valmistautunut pahimpaan.)

Luulen, että tällä yhdistelmällä pitäis pärjätä.

This entry was posted in Ensioireet - optimistin lapsettomuusblogi, Lapsettomuus and tagged , , , by Hilkka. Bookmark the permalink.

About Hilkka

Ei-kenenkään-äiti Hilkka (38) ja kahden teinin isä Susi (46) koittavat pykätä vauvan & säilyttää mielenterveytensä ja parisuhteensa. Yritetty on alkuvuodesta 2011, diagnoosina selittämätön lapsettomuus. Raskaus alkoi vihdoin tammikuussa 2014 kolmen tuloksettomaksi jääneen inseminaatiohoidon jälkeen, ensimmäisestä koeputkihoidosta. (Bonuksena blogissa sopeudutaan Suomeen, ulkomaanelävä Susi ekaa kertaa elämässään ja Hilkka yli kymmenen vuoden maailmalla - etupäässä Afrikassa - haahuilun jälkeen.)

2 thoughts on “Muut minulle / perheellemme voimia antavat tekijät

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.