Hipaisetko vai hylkäätkö?

Bridget Jones

Sinkkunainen Bridget Jones kotisohvallaan.

Kesän tultua aurinko houkuttelee sinkkuja terasseille paistattelemaan. Monet sinkut toivovat liikenteen ruuhkassa tai after work -hetkinä kohtaavansa sen oikean. Lauantai-iltana katsellaan, kuka olisi sopiva. Voisiko edessä olla lumoava sunnuntai toisen kanssa?

Nykyisin sinkun ei ole välttämätöntä kaivautua ulos kolostaan kesän tullen. Kumppania voi etsiä kotisohvalta käsin Tinder -älypuhelinsovelluksen avulla. Voit selata kuvia vapaista kumppaniehdokkaista. Näet heidän etunimensä, ikänsä, Facebook–profiilikuvansa ja yhteiset kaverit. Voit hipaista ja antaa sydämen tai hylätä. Kun kaksi sydäntä kohtaa, he alkavat viestitellä toisilleen.

Tinder tuo ulottuville kumppaniehdokkaita, joihin ei muuten ehkä törmäisi. Heitä on paljon. Osaatko valita, ja osaatko valita oikein? Tinderissä eleet, tunnelmat ja vivahteet jäävät aistimatta. Parinvalinta perustuu paljolti tiedostamattomiin mekanismeihin, mutta Tinderissä ei voi haistaa toista. Intuitio on yhden kuvan varassa. Eikä digimaailmassa tarvitse pohtia, miten torjuisi toisen kohteliaasti. Hylkäys voi tuntua yhtä pahalta virtuaalimaailmassa kuin livenäkin.

Tinderissä käyttäjät voivat puhelimen GPS -laitteen avulla paikantaa muita lähellä olevia sinkkuja. Monet lataavat paikantimen matkustaessaan toiselle paikkakunnalle. Uusien sinkkujen keskellä voi tunnistaa, ketkä etsivät kumppania. Silloin on myös helpompi mennä juttelemaan tuntemattomille.

Eräs kaverini sanoi, että ”hauskahan sitä on nähdä, millaiset tyypit tykkää”. On hienoa saada kokemus siitä, että on ihailtu ja tykätty. Kaverini kertoi käyttävänsä Tinderiä ”porukan selailuun”. Takana on pari deittiä. Tinder oli siis palvellut tarkoitustaan.

Tinderissä ujokin uskaltautuu tykkäämään ja yllättyy iloisesti saadessaan sydämen takaisin. Pohdin, onko sinkkujen hankalampaa saada tykkäämisen kokemuksia digimaailman ulkopuolella. Uskaltavatko sinkut lähestyä toisiaan? Mitä mieltä olet? Uskallatko näyttää tykkäämistä aurinkoterasseillakin?

Kuva: www.elle.com/news/culture/bridget-jones-mad-about-the-boy-review

Yksi kommentti artikkeliin ”Hipaisetko vai hylkäätkö?

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.