Monien mahdollisuuksien Eurooppa

Anne-Mari Virolainen

blogiinpallot

kuvaNäissä vaaleissa on kyse paitsi siitä, miten asioita Euroopan parlamentissa hoidetaan, myös siitä, minkälaista Eurooppa nuorillemme rakennamme. Rakennammeko mahdollisuuksien Eurooppaa vai käännymmekö impivaaraksi. Minusta vastaus on selvä: Euroopan on oltava edelleenkin edelläkävijä ja mahdollistaja.

EU on syntynyt Euroopan hiili- ja teräsyhteisön jalanjäljille. Unionin ensisijaisena tavoitteena on ollut rauhan ja vakauden aikaansaaminen sotien runtelemaan Eurooppaan. Taloudellinen vakaus ja koheesio eli keskinäinen vetovoima tai yhteenkuuluvuus olivat elementtejä, joiden nähtiin lisäävään rauhanomaista rinnakkaiseloa. Toisen maailmansodan jälkeisessä Euroopassa koheesiolla haettiin ymmärrystä siitä, että naapurimaassa asuu ihan samanlaisia ihmisiä kuin omassa maassani. Että emme ole vihollisia vaan eurooppalaisia.

Vuosikymmenten aikana koheesio-sanan sisältö on laajentunut vähintään yhtä paljon kuin EU:kin – ja hyvä niin. Nykyisin EU:ssa koheesiota haetaan niin alueellisesti, kilpailullisesti kuin sosiaalisesti. Minun Euroopassani koheesio on sana, joka antaa nuorille mahdollisuuksia. EU:ssa on käytetty paljon voimavaroja nuorten kansainvälisyyskasvattamiseen. Jo peruskouluissa on ohjelmia, jotka vievät lapset ja nuoret tutustumaan kouluihin ja tapoihin elää toisissa jäsenmaissa. Toisen asteen kouluissa on erilaisia vaihto-ohjelmia eri koulutusohjelmissa.

Kansainvälisyyskasvatus on lähestulkoon parasta EU:ssa. Vapaan liikkuvuuden takia nuoremme saavat mahdollisuuden nähdä ja kokea, avartaa maailmankuvaansa, mutta turvallisesti ja ohjatusti. Uskon, että maailmankuvan avartaminen tuo mukanaan paitsi sitä alkuperäistä ymmärrystä kansojen ja kansalaisten välillä, myös uusia mahdollisuuksia ja uusia avauksia. Ja nämä puolestaan lisää taloudellista toimeliaisuutta ja työpaikkoja – hyvinvointia.

Nuoremme ovat tulevaisuutemme ja tulevaisuus on aina paras investointikohde. Onneksi tämä onkin jo osin EU:ssa oivallettu. Tästä on hyvä jatkaa.

Anne-Mari Virolainen on Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja europarlamenttiehdokas

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.