Piru on irti

Kuva

Olen raidannut meidän korttelin kaksi kirpputoria joka arki-ilta viime keskiviikosta lähtien. Silloin menin toiselle muuten vaan. Siellä oli hyvälaatuiset äitiysfarkut kolmella eurolla. (98 % puuvillaa ja melkein häpyluun päältä korkealle navan yläpuolelle ylttävä pehmeä, mutta napakka resori.) Kun laitoin ne jalkaan, ymmärsin etten voi käyttää enää päivääkään tavallisia kuminauhavyötäröisiä stretch-farkkuja.

Kun katsoin peiliin, ymmärsin että vielä parempaa kuin mukavat äitiysfarkut olis sopivan kokoiset äitiysfarkut. Ja niiden pitää olla pillilahkeiset, tai näytän valaalta nekin kuukaudet kun ei ole pakko.

Internet-tutkimus osoitti nopeasti, että tarvitsen 40–70 euroa maksavat pillilahkeiset äitiysfarkut. Vähän parempi kuin edellinen internet-tutkimukseni, joka osoitti, että tarvitsen 1 200 euroa maksavan nojatuolin.

En halua ostaa (tai haluan, muttei ole järkeä) 40–70 euron farkkuja muutamaksi kuukaudeksi enkä 1 200 euron nojatuolia mahdollisesti maailman toiselle puolelle rahdattavaksi. Siksi kirpputorikäynnit täydellisten äitiysfarkkujen toivossa.

Asiassa ei olisi mitään pahaa, ellen olisi juuri saanut vieroitettua itseäni korttelin kirpputoreista. Tämä tapahtui, kun siivosin vaatekaapin ja löysin miehenkorkuisen säkin vaatteita, joita en koskaan käytä. Niistä joka ikinen oli kirpparilta.

Meidän kirppareilla on tosi huonosti äitiysfarkkuja – ainakaan sellasia täydellisiä – mutta tänään huomasin, että siellä on hirveesti vauvojen vaatteita.

Ostamalla kuvassa näkyvät bodyt ylitin rajan. Oli mulla kyllä pari vauvan juttua jo ennestää, nimittäin villainen viltti ja yhdet kestovaipat, mutta niistä ei ole tullut samalla tavalla semmoinen olo, että ne on jollekin henkilölle.

PS: En vielä tajua näitä kokoja. Tuon isommalta näyttävän sisällä on lappu, jossa lukee 60. Pienemmän sisällä lappu, jossa lukee 70. Mitä kokoja kannattaa olla? Miksi pienemmältä näyttävässä on isompi numero? Eikö noissa kummassakin ole hirmu pienet reiät jalkoja varten?  Ja tuossa omppukuvioisessa tuo alajuttu on ihan kiero, eikö vaan?

23 kommenttia artikkeliin ”Piru on irti

 1. Tuo äitiyspakkauksen omppukuvioinen body on naftia kokoa ja ei todellakaan vastaa normaalia 70 cm. Meillä jäi käyttämättä kokonaan kun odotin liian kauan. Kannattaa vauvalle hankkia ainakin muutamia 50 ja 56 cm bodeja, mutta pääasiallisesti koosta 62 senttiä käyttöikä pidentyy. Mutta jokainen vauva on erikokoinen, joten vasta syntymän jälkeen näet käytännössä, minkä kokoisia vaatteita teille tarvitaan.

  Tykkää

  1. Kiitos luvuista Elina, pistän korvan taakse!

   Mä luulen, että meille tulee amatsooni, kun ollaan kumpikin aika isoja ihmisiä. Mutta eihän sitä voi tietää.

   Tykkää

   1. Ja mitä, oon siis ostanut kahdella eurolla tuotteen, joka tulis ilmaiseksi äitiyspakkauksessa?! Pitää ehkä opiskella, mitä muuta se pakkaus sisältää.

    Tykkää

   2. Älä huoli: omppubody ei ole mukana siinä äitiyspakkauksessa, jota tällä hetkellä jaetaan, vaan jossakin aiemmassa versiossa. Meillä on tuo sama vaate, mutta se on saatu käytettynä tutuilta. Nykyisen äitiyspakkauksen sisältöä pääsee katselemaan täältä: http://www.kela.fi/aitiyspakkaus
    Mutta kohtahan sä voit varmaan jo tilatakin sen, jos haluat!

    Tykkää

   3. No nyt kävin katsomassa. Tuntuu ihan ufolta, että tää on melkein ajankohtaista.

    Onpas siinä paljon rompetta. Ainakin yksi potkupuku näyttää tutulta, luulen että mun veljellä oli samanlainen 70-luvulla.

    Tykkää

 2. Tuo turkoosi\vaaleansininen body on aika leveä mitoitukseltaan. Kannattaa kyllä tutustua siihen äippäpakkaukseen ennen suurempia ostoksia. Ite en paljoa hankkinut ennen vauvan syntymään koska tiesin että suunnilleen kaikki vauvan katsomaan tulijat tuo vaatteita ja koska minusta pakkauksessa oli hyvin vaatteita alkuun pääsyyn. OK, yhden kietasubodyn ostin laitokselta kotiin tuloon. Eri valmistajien vaatteissa on kyllä ihan erilaiset mitoitukset, esim. Tutan 62 menee meidän 70cm pojalle vieläkin.

  Tykkää

  1. Kiitos Sakke. Joo, mäkin olin ajatellut, etten hanki paljon mitään ennen henkilön saapumista, mutta kirpputorilla voi olla joskus vaikea pysyä aisoissa. Tuo kietaisuominaisuus näyttäis olevan tarpeen alkuaikoihin.

   Tykkää

 3. Meillä 50 senttiset vaatteet oli aluksi ehdottoman tarpeellisia, vaikka poika oli 52 senttiä syntyessään. Hoikan vauvan päällä isommat vaatteet vaan pyörivät ja vauvaa oli ihan mahdoton kokemattoman vanhemman käsitellä liian suurissa vaatteissa.
  50 senttiset ja 56 senttiset bodyt kannattaa olla sellaisia kietaisumallisia, kun pään kautta puettavissa tuntuu kuin vauva syntyisi uudelleen. Me käytettiin noita 50 senttisiä vähän liian kauan, ja nyt ollaan jo yli 60 senttisissä. Välikoot jäi melkein käyttämättä. Ja muidenkin kuin kietaisuvaatteiden pukeminen onnistuu jo, kun vauvan pää ei ole ihan niin holtiton enää.
  Tosi nopeasti kaikki jää pieneksi, mutta ainakin meillä vauvan käsittely vaati toteuttelua ja sopivan kokoiset vaatteet auttoi asiaa.
  Olisikohan Vero Modassa tai H&H:lla halpoja pillimallisia äitiysfarkkuja? Minun oli muistaakseni Vero Modan, ja maksoivat 40 e. Mitään vaatetta en ole lopulta inhonnut yhtä paljon, mutta eipä sitä muissa housuissa olisi voinut olla…
  Milloinhan tulisitte käymään? 🙂

  Tykkää

 4. Itse ostin H&M:sta pillimalliset mustat äitiyshousut 20 e:lla. Tavoitteeni oli sama kuin sinulla eli löytää edullisesti monikäyttöiset äitiyshousut, jotka menis koko raskausajan.

  Pakko muuten manita tässä yhteydessä, että me odotamme myös esikoistamme, jonka laskettu aika taitaa olla lähes päivälleen sama kuin teillä (25.9.) ja joka tod.näk. on myös tyttö! 🙂 Olen mielenkiinnolla siis lueskellut sun raskautesi vaiheista!

  Tykkää

  1. Moi Henna! Onnea!!! Eikun sulla on just vähän ennen mua laskettu aika (meillä on 4.10.)

   Koitin sellaisia HM:n 20e farkkuja reilu kuukausi sitten, mutta mun jalat ja pylly hikoaa tosi helposti, ja niissä (ainakin niissä mitä sovitin) oli paljon poyesteriä joukossa, eli ne olis mun kohdalla ihan taatut hikihautomot.

   Tykkää

 5. Huuto.net. Sieltä saattaa löytyä pilkkahintaan uusia/uudenkarheita mammafarkkuja/housuja. Oon tainnut ostaa yhdet mamafarkut H&M:stä ja ne maksoi 30 euroa. Ei kovin paha, kun etenkin noita alaosia on kuitenkin pakko olla. Löysällä paita- ja mekkomaulla varustettuna oon pärjännyt osin ihan omilla vaatteilla… Ja ei tässä enää tosiaan kuin se 2 kk olisi, joten enää en aio mitään ostaa. Kotonahan voi olla sitten ihan leggareissa ja väljissä ginatricot-rytkyissä. Tai alasti, hot hot hot kuuma kuuma!!!

  PS. Vaunujen ostaminen on sitten ihan kreisiä puuhaa! Siinäkin etenkin täällä pk-seudulla on tuo huutis aika kätevä, jos ei ole välttämätöntä saada ihan tuliterä menopeli alle. (vauvan alle…)

  Tykkää

  1. Joo, me saadaan onneksi vaunut mun serkulta, joten sitä puolta ei ole tarvinnut miettiä. Oon ollut käsittävinäni, että tuo kreisipuuha-kuvaus sopii niiden hankkimiseen täydellisesti.

   Tykkää

 6. Ne semmoset ”Arabianranta kierrättää” -tyyppiset FB-ryhmät on hyviä täsmätuotteiden etsintään halvalla.

  Mulla on mustat äitiysfarkut kokoa 40, niissä saattaa olla pikku reikä mutta ne saa mielihyvin. Mulla on myös H&M:n äitiysleggingsit jotka on sopivat sulle, ne on aika kätsyt.

  Tykkää

 7. Vauvalle kannattaa olla just niitä kietaisubodyja alkuun, kirpparilta tai kavereilta haalit niitä missä on nepparit (ei naruja), ne on parhaita. Koko 56 on jättivauvoille, kuten meillä, hyvä aloituskoko. Niitä tarvii ehkä 6 – 10 kpl. Koosta 70 uskaltaa ehkä tunkea jo päätä reiästä, sanoisin.

  Sitte semmosia puolipotkuhousuja eli vyötäröstä alkavia housuja jossa on sukka-alaosa. Vähän vähemmän ku bodyja.

  Mikä on ihana ja vähän luksusasia vastasyntyneelle on semmonen bambua/silkkiä oleva unipussi joka on siis kuin pitkä yöpaita jossa on alhaalla nauhakuja.

  Juuri mitään ei mun mielestä kantsi ostaa uutena (en ostanut suunnilleen ku ton unipussin). Käytetty on pehmentynyt mukavammaksi, plus muut syyt kuten raha ja ekologisuus.

  Tykkää

 8. Vauvan vaatteiden kokonumeroista vielä se, että käytetyt vaatteet ovat saattaneet kutistua pesussa, jolloin kokomerkintä ei enää pidä paikkaansa. Pitää jotenkin silmämääräisesti osata arvioida 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos Luppakorva! Kauheeta kun tässä pitää kehittää kaikenlaisia taitoja, kuten tuo kokojen hahmottaminen ja silmämääräinen arviointi.

   Tykkää

 9. Tyylikesä 2014: hiihtelen väärinpäin käännetyissä legginseissä. Eli siis pyllypuoli vedettynä mahan päälle. On kaunista!

  Tykkää

 10. Meille kaikki sanoi, että ei kannata ostaa ollenkaan 50-senttisiä vaatteita, kun ne jää ihan heti pieniksi. Lähdettiin sitten laitokselle viikolla 33+5 ja riideltiin kotona, mikä 60-senttisistä pakataan laukkuun. Se olikin hyvä riita, koska niitä tarvittiin jo vuoden päästä.
  En mä kyllä osaa neuvoa muuta kuin että kaikkea saa helposti hankittua vauvan syntymän jälkeenkin. Nuo ostokset näyttää hyviltä, ei kierolta eikä pieneltä.
  Jos jotain hankkisin etukäteen, niin rintapumpun. Sitä saattaa tarvita heti laitokselta tultua ja kun ei tiedä, onko arki vai pyhä, aamu vai ilta, niin kivempi olisi, jos se olisi odottamassa kotona. Sähkökäyttöistä voi metsästää käytettynä, jos ei halua satsata. Mutta käsikäyttöisellä pärjää. Lue jotain tuoreita suosituksia malleista. Varmaan niitä on nykyään monenlaisia. 10 vuotta sitten kaksi merkkiä kilpaili. Toinen oli parempi.

  Tykkää

  1. Näen la erästä rintapumpun käyttäjää. Kysyn siltä. (Kuulostaa muuten joltain vähän epämääräiseltä seksilelulta toi rintapumppu.)

   Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.