Kirjoi

Image

Oon saanut tosi monta vauva- ja lapsikirjaa, kiitos vaan kaikille!

Näistä ehdottomasti eniten mua kiehtoo tässä vaiheessa pinon päällimmäinen, Väestöliitosta arvioitavaksi saamani Vauva näkyvissä, ohoi. Odottajan tunnepäiväkirja. Sen takia, että tässä on niitä täytettäviä tehtäviä, joista mainitsin pari postausta sitten.

Oon ollut aina lääpälläni täytettäviin tehtäviin. Ensimmäinen oli koululaisille tarkoitettu ”jatka kuviota” ja ”toista tätä numeroa” -tyyppinen vihko, jonka sain äidiltä esikouluikäisenä. Siinä oli jotain ihan hirveen kiehtovaa. Olin tosi, tosi innoissani. Sitten tuli ystäväni-kirjat ala-asteella ja lopulta naistenlehtien ”testaa kuinka jotain olet” -aukeamat.

Ja nyt tää. Perheeni tunnelma oli pääosin… Koin itseni lapsuudessa pääosin… Mitä asioita, tunteita ja toimintatapoja omasta lapsuudestasi haluaisit siirtää eteenpäin? Siis ihan mahtavaa!

Alempana pinossa olevan Odotusajan 280 päivää –kirjan sain, kun esinaiseni suursiivosi kolme lasta käsittävän huushollinsa. Myös siinä on joitakin täytettäviä tehtäviä. (Täyttämättä – miten se on voinut vastustaa tyhjien viivojen kutsua?!) Lisäksi tykkään, kun siinä on valokuvia kohdussa kehittyvästä sikiöstä sen elämän eri vaiheissa.

Kirjaan sisältyi myös huvitusmomentti. Se nimittäin vaikutti ihan modernilta – kunnes pääsin kohtaan, jossa listataan synnytyslaitokselle mukaan pakattavia juttuja. Yksi niistä oli puhelinkolikot.

Muuten kaikki synnytykseen liittyvä tuntuu etäiseltä, enkä ole vielä oikein ajatellut koko asiaa (paitsi yrittäessäni ostaa vakuutusta Yhdysvaltoihin suuntautuvalle opintomatkalle, jolle olisi tarkoitus lähteä raskausviikolla 28 ja palata viikon 31 alussa. Siitä myöhemmin lisää, mutta jo tässä vaiheessa pliis ilmianna itsesi, jos tiedät jotain hedelmöityshoidoilla aikaan saadun raskauden aikaisista matkavakuutuksista. Tää vaikuttaa niin mahdottomalta suolta, että voi hyvinkin olla, etten lähde yhtään minnekään.)

Niin, ja sitten tässä 280 päivää -kirjassa kehotetaan vielä järjestämään elämään ”keidashetkiä”. Niitä olinkin alkanut järjestää jo ennen kuin luin tuon kohdan. Tai en erityisesti ole järjestänyt, vaan ne on tulleet ihan luonnostaan. Hallitsen sängyssä mitään tekemättömänä loikoilun niin hyvin, että voin alkaa järjestää kursseja aiheesta. Vähän muutenkin ehkä havaittavissa jonkinasteista sisäänpäin kääntymistä. Tekis mieli olla vaan hirveesti itekseen. (Alan ymmärtää, että raskaana olis aika erilaista olla, jos olis jo lapsia, joiden arjen sujumisesta olis vastuussa.)

Jos jossain vaiheessa alan innostua lukemaan muitakin kuin täytettäviä kirjoja, mitä suosittelette? O suositteli jo aikaisemmin tätä: Mayo Clinic Guide to A Healthy Pregnancy.

7 kommenttia artikkeliin ”Kirjoi

 1. Yritin kaivaa viime syksynä matkavakuutusta, joka kattaisin raskauteen liittyvät tilanteet. Ei löytynyt läpikäymistäni n. kymmenestä kansainvälisestä. Tuurilla siis reissasin käytännössä koko raskauden… Suomesta käsin tilanne ilmeisesti toinen? Tuovatko hoidot asiaan lisää mutkia?

  Tykkää

  1. O, ootko vielä hollilla? Voisitko laittaa mulle spostiin listan niistä ulkomaisista vakuuttajista, joihin muistat ottaneesi yhteyttä? Olis iso apu! hilkka.susinen@gmail.com

   Ja ai niin, vastasin siis tähän sun viestiin eilen, mutta se meni vahingossa omaksi kommentikseen tuohon alle, eikä tullut tähän perään.

   Tykkää

 2. Moiks O! IhiBupalla olis ollut sellainen matkavakuutus, joka kattaa luomusti alkunsa saaneet raskaudet viikolle 36 saakka, mutta hedelmöityshoidoilla alulle laitetut raskaudet vain viikolle – ta-dah – 18.

  (Mutta onneksi sun tuurimatkailussa kävi hyvin, onneksi olkoon! 🙂 )

  Suomesta olen selvittänyt asiaa kolmelta palveluntarjoajalta. Yhdellä oli hirmu matala katto, toinen muuten hankala, ja kolmas vielä lisäselvityksen alla. Kauhistuttaa, että kun noi isot kv vakuutusfirmat rajaa hoidoilla alkuun saatetut raskaudet tyystin palveluidensa ulkopuolelle, niin onkohan raskauden alkutavalla väliä myös suomalaisten palveluntarjoajien tuotteissa, vaikka sanovatkin, etteivät tee eroa hoidoilla alkuun saatettujen ja normiraskauksien välillä.

  Mua huolestuttaa erityisesti vakuutusehtojen lause, jossa kerrotaan että korvausta maksetaan, jos ”kyseessä on äkillinen ja syntyvän lapsen vuoksi välitöntä hoitoa vaativa raskaudentilan muutos matkan aikana ja mikäli muutos yleisen lääketieteellisen kokemuksen mukaan ei ole ollut todennäköinen tai odotettavissa.”

  Voidaankohan yleisen lääketieteellisen kokemuksen valossa pitää todennäköisenä tai odotettavana, että ivf-vauva tulis ulos jo ennen viikon 31 alkua? Vaikka kävis lääkärissä juuri ennen matkalle lähtöä viikon 27 lopussa, ja kaikki olis silloin hyvin?

  Vähän semmonen kylmä hiki pepussa, että apua onko niin, ettei edes rahalla saa kattavaa vakuutusta. Raportoin lisää, kun olen vähän viisaampi.

  Silti: parempi vauva mahassa ja kurssi- ja lentolippurahat kankkulan kaivossa kuin kurssi ja ei vauvaa.

  Tykkää

 3. En tiedä matkavakuutuksista, mutta ainakin vauvavakuutuksen sai suitsait, vaikka on ivf-lapsi tulossa ja vielä etinen istukka silloin kun vakuutusta haettiin.

  Tykkää

  1. Luin että entinen istukka ja olin vähän aikaa ihan että häh 🙂

   Hyvä tietää, kiitos Maija!

   Sulla melkein viimeisiä viedään. Jännää! Jännittääkö synnytys?

   Tykkää

 4. Sängyssä makaamiseen sopii hirveän hyvin äänitteet, joita on kaikenlaisia netissä…mulla oli myös sellanen Hypnoosirentoutus synnyttäjille, jonka tehosta en ole niin varma mutta siihen nukahti ainakin mukavasti. Lisäks Youtubessa on paljon ihan kivoja äitiysjoogaohjelmia ja meditaatioita.

  Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.