Viiskyt ja siitä ylöspäin

Ranskalaistuneet amerikkalaiset ja amerikkalaistuneet ranskalaiset naiset ovat aloittaneet kirjojen tulvan siitä, mitä ranskalaiset tekevät paremmin kuin amerikkalaiset. Ranskalaiset kuulemma kasvattavat lapsensa, pysyvät hoikkina, menestyvät bisneksessä ja pukeutuvat paremmin kuin amerikkalaiset ja viimeisenä pisarana ikääntyvät tyylikkäämmin, ja ilman otsaruiskeita ja veistä!

Kirjat ovat ärsyttäviä. En osaa kuvitella, miten ärsyttäviä ne ovat amerikkalaisille vanhemmille, laihduttajille, bisnesnaisille tai botox-addikteille, mutta hyvin kirjoitettuja ja viihdyttäviä ne ovat.

Amerikkalaistunut ranskatar Mireille Guiliano, entinen bisnespomo ja nykyinen kirjailija on kirjoittanut mainion kirjan ”French Women Don’t Get Facelifts” eli suomennettuna ”Ranskattaret eivät ota kauneusleikkauksia”. Kukaan ei kirjoita tällä tavalla. Paitsi että Guiliano kirjoittaa. Hän sanoo ääneen sen, mitä me muut kulmiemme alta peilistä kyräilemme ja itseksemme haudomme. Ikää karttuu, mitäs nyt tehdään?

Tietenkin sitä huomaa uurteensa ja vaatteet, jotka eivät kerta kaikkiaan enää sovi. Guiliano opastaa pukeutumaan iän mukaisesti, aterioimaan kevyesti, laittaa mukaan reseptit ja tarinat. Hän nimeää kauniin ikääntymisen esikuvansa ja kertoilee miksi he ovat ikonin jalustalle päässeet. Catherine Deneuve siksi, että hän säilyttää naisellisuuden, Hillary Clinton ahkeruutensa vuoksi, Angela Merkel siksi, että hän on mahtava johtajanainen ja vaikkapa Michelle Obama siksi, että presidentin puoliso puhuu terveyden puolesta.

Kirja ei ole kirja naamankiristyksestä vaan ikääntymisestä. Tarvitset vain asennetta, sanoo Mireille Guiliano.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.