Rantapallo

Terveisiä työmatkalta. Olen suljettuna keskieurooppalaiseen konferenssikeskukseen neljänsadan muun ihmisen kanssa. Melkein kaikilla naisilla on korkokengät ja vaatteet, jollaisia käyttävät aikuiset, nuorekasta muotia seuraavat naiset. Mulla on tennarit ja vuonna 2008 ostetut leveälahkeiset housut, joissa on niin matala vyötärö, ettei se osu mahan päälle.

Meidän suvun naisten vartalotyyppi elämänvaiheessa, joka sijoittuu nuoruuden ja aikuisiän diabeteksen puhkeamisen väliin, on rantapallo. Pituutemme vaihtelee pitkästä (minä) pätkään (äiti), mutta muuten meitä määrittää aika sutjakka jalkaosasto yhdistettynä aika keskivertoon yläkroppaan ja niiden välissä valtaisana kumpuna pingottuvaan mahaan.

Nyt mahani on vielä mahdottoman tohkeissaan munasolutarhauksesta, munasolujen keruusta ja mistä lie kaikista alkuraskauden elimistön toimintaan aiheuttamista muutoksista plus hotelliruuasta. Näyttää siltä, että voisin millä hetkellä tahansa pyöräyttää potrat kaksoset konferenssihuoneen lattialle. Paitsi ettei se ole kovin todennäköistä raskausviikolla 11.

Seuraavaksi toivoisin sitä vaihetta, jossa raskaana oleva henkilö hehkuu.

This entry was posted in Ensioireet - optimistin lapsettomuusblogi, Lapsettomuus and tagged by Hilkka. Bookmark the permalink.

About Hilkka

Ei-kenenkään-äiti Hilkka (38) ja kahden teinin isä Susi (46) koittavat pykätä vauvan & säilyttää mielenterveytensä ja parisuhteensa. Yritetty on alkuvuodesta 2011, diagnoosina selittämätön lapsettomuus. Raskaus alkoi vihdoin tammikuussa 2014 kolmen tuloksettomaksi jääneen inseminaatiohoidon jälkeen, ensimmäisestä koeputkihoidosta. (Bonuksena blogissa sopeudutaan Suomeen, ulkomaanelävä Susi ekaa kertaa elämässään ja Hilkka yli kymmenen vuoden maailmalla - etupäässä Afrikassa - haahuilun jälkeen.)

6 thoughts on “Rantapallo

 1. Mäkin kuvittelin mielessäni raskauden hehkua ja söpöä mahaa. Todellisuus onkin turvotusta, pahaa oloa ja wc-pytyn halaamista. Ehkä se hehku vielä meille molemmille löytyy 🙂

  Tykkää

  • Mä osasin odottaa tätä maha-asiaa, koska viime vuosina ekstrapinkeyttä ja turvotusta on ollut pienimmästäkin syystä. Mielenkiintoista nähdä, miltä tää näyttää siinä vaiheessa, kun kohtu oikeasti kasvaa.

   Toivottavasti pahoinvointi hellittää pian!

   Tykkää

 2. Voisin lähettää sen ”pätkän” version, sillä 300 km automatka ja istuminen turvottavat myös, mutta en taida kehdata. Kuvailusi osui kyllä kohdalleen.
  Rutstus rakkaani.

  Tykkää

 3. Päivitysilmoitus: Kaapista tulevat raskaat | Väestöliiton blogi

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.