Muistisääntöjä

Aika kuluu aika nopeasti. Se on hyvä.

Toinen aikaan liittyvä hyvä juttu on, että raskausviikkoni seuraavat melkein täsmälleen vuoden 2014 viikkokalenteria. Huomenna alkaa raskausviikko kymmenen.

Tämä on samanlaista moukan tuuria kuin se, että sain kerran pankkikortin pin-tunnuksen, joka oli jotain sen tapaista kuin 1234. En tosin saanut nauttia superhelposta pinistä kauaa, sillä kadotin usein pankkikorttini. Nyt olen aikuistunut, sillä sekä kortti että pin ovat ollet tallessa pitkään (kop kop). Nykyiseen pinniin on seuraava muistisääntö: 1 vuotta enemmän kuin maailman paras ikä (salaisuus) + 1 vuotta enemmän kuin täysi-ikäisyyden raja.

Itse asiassa pinneistä, salasanoista ja muistisäännöistä voi saada aika hyvän kuvan siitä, mitä ihmisen päässä liikkuu. Esimerkiksi:

 • Pitkään palvellut vakiosalasanani erinäisiin nettipalveluihin: 09Aikaa! Keksin tämän vuoden 2009 alussa päätettyäni, että 2009 on seesteinen itsetutkiskelun ja rauhan vuosi, jolloin joogaan, syön terveellisesti ja saatan kesken jääneet opinnot päätökseen. Toisin kävi. Tapasin Suden 14.2. ja muutin hänen luokseen 1.4. Jooga jäi ja ruokavalio muuttui perimacholandialaiseksi, eli lihaksi lihan kera.  Opinnot ovat yhä kesken.
 • Edellistä seurannut pitkään palvellut netin vakiosalasana: TuleekoLily2013? Ei tullut.
 • NLtvv2013S&mi? Edellisen hi-tech -versio, jonka keksin Finnkinon e-lippupalvelua varten innostuttuani Hesarissa julkaistusta artikkelista, jossa esiteltiin vakuuttavan kuuloisesti vaikeiden salasanojen välttämättömyyttä, ja saatiin niiden laatiminen ja muistaminen kuulostamaan tosi helpolta. Tuo pötkö osoittautui kuitenkin niin mahdottomaksi, että päädyin aina ostamaan lippuja Suden tililtä (kaikki sen salasanat on jonkinlaisia versiointeja sudenpentujen syntymäajoista – helpompia muistaa kuin Noinkohan Lily tulee vielä vuonna 2013 Suden ja mun iloksi?). 
 • Uutta vakiosalasanaa en voi paljastaa, ettei työpaikan IT-osasto järjestä mulle potkuja (syystä), mutta tunnustettakoot, että se sisältää erään nimen ja erään tulevaisuuteen sijoittuvan syntymäajan.  

PS: Ensi viikolla tässä blogissa alkaa sellainen uutuus kuin bloggaava Susi. S kirjoittaa englanniksi, mutta kommentoida ja kysyä sopii myös suomeksi. Ajateltiin, että bloggausten kääntäminen kirjallisesti veisi multa liikaa aikaa, mutta kysymykset ym. voin selittää Sudelle vaikka iltapuhteina. (Pariskunnilla pitää olla yhteisiä harrastuksia!)

8 kommenttia artikkeliin ”Muistisääntöjä

  1. Joo. Mä luulen että se auttaa, että oon alkanut syödä aika tiuhaan. Enää lähinnä joskus iltaisin tulee semmonen olo, että huomaa voivansa pahoin. Oksentaa ei ole tarvinnut enää sen ekan kerran jälkeen.

   Ja rinnat ei muuten vieläkään tunnu oikein miltään. Olisin varmaan paniikissa, ellet olisi maininnut, ettei sullakaan. Nyt aattelen, että tää on sukuominaisuus 🙂

   Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.