Perjantaita kohti

Elossa ollaan, eivätkä kuukautiset ole alkaneet, eli ilmeisesti olen myös raskaana.

Asiaa on vieläkin vaikea hahmottaa, kun dramaattisia oireita ei ole, ellei mahan hillitöntä turvotusta lasketa. Näytän siltä kuin olisin lähdössä synnyttämään. (Ok, tuo meni liioitteluksi – olisin mieluummin kuvaillut tilannetta mahan kokoon sopivalla raskauskuukausimäärällä, mutten tiedä, miltä raskaana olevan ihmisen maha voi milloinkin näyttää.)

Minioireita on kaksi. Huomaan ne juuri ja juuri, jos pysähdyn tarkkailemaan. Yksi: epämääräinen alavatsatunne. Kaksi: yhtä epämääräinen ehkä-pahoinvointi iltaisin.

Koska Sudella on kokemusta raskauksista, kysyin mitä kannattaa syödä, jos pahoinvointi pahenee.

Olin unohtanut, että olen itse julistamassani kilpailussa supernaista vastaan. Sudenpentujen äiti tuli raskaaksi hujauksessa, vietti koko raskausajan ilman ensimmäistäkään kipua, äklötystä tai outoa himoa, ja synnytti molemmat lapsensa puolessa tunnissa. Ja jos nyt näette sielunne silmin ”hyvä synnyttäjä” -tyyppisen rehevän, mahdollisesti punakan, ja taatusti leveälanteisen hahmon Mämmilä-sarjakuvista, näette väärin. Kilpailijani on pieni, söpö blondi.

Ei siis apua snack-asiaan.

Toisaalta pahoinvointi ei ole myöskään pahentunut.

Olo on yhä epätodellinen, enkä tunne jännittäväni perjantain varhaisultraa, jossa selviää onko alkio oikeassa paikassa ja onko sillä syke. Alitajunta on ilmeisesti kuitenkin kovissa hommissa, sillä heräsin eilen ja tänään aamuyöstä pyörimään. Ja kun tänään vihdoin nukahdin uudelleen, näin unta, jossa nurkista ja sängyn takaa löytyi koko ajan rojua, jota en muistanut varastoineeni. Erityisesti erilaisia tauluja ja kehyksiä.

9 kommenttia artikkeliin ”Perjantaita kohti

 1. Mukava kuulla, että kaikki on hyvin. Eilen illalla havahduin miettimään, ettei teistä ole kuulunut…. Todella toivon, että jatkat tästä eteenpäin raskausblogia. 🙂
  Onpa ihana yhteensattuma, että ultra on teidän vuosipäivänne. ❤ Halauksia!

  Tykkää

 2. Snack-puoleen voin kommentoida omalta osaltani (taitaa olla tosi henkilökohtaista ja vaihtelevaa), että mulla toimi hedelmälohkot ja (hapan) jogurtti. Ja ylipäätänsäkin jonkun syöminen koko ajan. Imeskeltävät karkit on hyviä, mutta tuhoavat hampaita, eli kannattaa syödä purkkaa välillä. Toivottavasti pahoinvointi ei sulla iske kovana, se on viheliäistä!

  Tykkää

 3. Norjassa kuulemma neuvotaan pahoivoinnista kärsiviä nauttimaan oliiviöljyä. Toivottavasti helpottaa. : )

  Tykkää

 4. Lopeta heti paikalla itse julistamasi kilpailu!!!
  Mä söin turkinpippureita, mutta sitten lapsi syntyikin ennenaikaisena, eli en voi suositella snackiksi. Salmiakki kai isoina annoksina lisää ennenaikaisuutta. (Ei keskenmenoa vaan sitä että loppuraskaudesta kalvot ohenee tms.)

  Tykkää

  1. Juu juu, mut väitän että kiusaus tuntea pientä kilpaa olis kova kenelle vain – siis ihan vain noin niinkuin symbolisessa mielessä. 🙂

   Olen juuri käynyt THL:n sivuilla, joilla kielletään juomasta kamomillateetä, jonka olin ottanut pahoinvointiarsenaaliin. Saatan salata itseltäni koskaan käyneeni siellä, ja alan juoda kamomillan sijasta (myös vältettäväksi ilmoitettua rooibosta). Jos olisin yhä Macholandiassa, kaikki raskaana olevat naiset ympärilläni joisivat sitä.

   Tykkää

 5. Ihka ensimmäisen alkionsiirron jälkeen tulin vielä lukemaan kaikki sinun ivf-asiaan liittyvät postauksesi. Kirjoitit niin hauskasti tuon kilpailutilanne-kuvauksen, että naurahdin ääneen. Kiitän siis sinua hyvän mielen ylläpitämisen tukemisesta. 🙂

  (Tosin omassa siirrossa selvisi, että soluilla on vaikeuksia eikä pakkaseen tule mitään, mutta yritän nyt pysyä optimistisena.)

  Hurjasti onnea sinulle odotukseen ja toivottavasti kohta saavutat sen toivomasi hehkumisvaiheen.:)

  Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.