Normaalia?

Onhan tää ihan normaalia, että koko ajan, tai ainakin aika usein, tuntuu siltä kuin kuukautiset olis just alkamassa?

Niinhän voi ihan hyvin käydä. Voi eipä kävis. Mut jos aikoo käydä, niin kävis mahdollisimman pian.

31 kommenttia artikkeliin ”Normaalia?

 1. Mulla ainakin oli, välillä vatsaan sattui just samalla lailla kuin menkkojen alkaessa (tosin usein kipu oli repivämpää, eikä kestänyt niin kauan kuin menkkakivut), ja joka kerta (ja vieläkin välillä, tänään rv12+3)) vessassa käydessä piti kattoa paperiin, että ei kai vain näy punaista. Siitä se pelko alkaa, eikä lopu kuulemma vaikka laps ois aikuinen. Kiva.

  Tykkää

 2. Mulla on koko viikon ollut ihan kamalaa menkkamaista juilintaa ja repimistä, selkääkin särkenyt kuin jotkut supermenkat olis alkamassa.. Tänään tuli plussa testiin 🙂 Joten toivotaan, että vaaratonta olisi sullakin!

  Tykkää

  1. Juuh. Tää on vähän hullua, koska periaatteessahan sitä tietää, että nämä voi olla yhtä hyvin raskausoireita kuin kuukautiskipuja – ja että tätä epätietoisuutta on vaan siedettävä. Puuh.

   Hienoa, että testi oli positiivinen!

   Tykkää

 3. Minä jopa valittelin kaverille että onpa hanurista että nykyään joutuu kuukautiskivuista kärsimään jo ennen menkkojakin, kun oli jo viikon ollut menkkakipuja eikä vuotoa kuulunut. Mutta yllärivauvahan se siellä vaan venytteli tilaa itselleen.

  Tykkää

 4. Juuri eilen neuvolalääkäriltä lähtiessäni mietin, että ei ole kyllä yhtään ikävä noita ensimmäisiä raskausviikkoja. Vaikka vauva nyt välillä könyää kipeästikin, niin ainakin koko ajan on muistutus siitä, että joku tosiaan siellä könyää. Tosin, ei se jatkuva pelko ole vieläkään loppunut, mutta hieman siedettävämpää sentään. Toivon, että sun ensimmäiset viikot vierähtää vauhdilla ja pääset kuuntelemaan sydänääniä ja kurkkimaan ultrakuvaa mahdollisimman pian! Se helpotti ainakin mua tosi paljon jopa parinkin viikon ajaksi.

  Ja kyllä, olen se sama, joka kommentoi sulle joskus kesällä, että kiitos blogistasi, vihdoinkin mulla on sanat, joilla kertoa mun miehelle, miltä musta tuntuu jokaikinen päivä. Näin se yllätti raskaus meidätkin, vasta viime viikot on osannut avata silmänsä maailmalle ja antaa luvan itselleen olla raskaana. Pelko oli alussa niin suuri, ettei voinut kenellekään kertoa ja halusin odottaa rakenneultraan. Senkin jälkeen tuntui jotenkin omalta pitää tieto vain pienessä piirissä ja miehen kanssa kahdestaan vuoroin ihastella tapahtunutta ja vuoroin itkeskellä kaikkia ”mitä jos”-tilanteita.

  Pidän sulle tosi isosti peukkuja ja olen hengessä mukana!

  Tykkää

  1. Ihanaa! Onnea Kirsi!

   Muistan joskus nuorempana miettineeni, että raskaus kestää tosi kauan. Nyt myöhemmin, kun on päässyt seuraamaan kavereiden raskauksia, tuntuukin että se on tosi lyhyt aika. Samalla tavalla kesästä tuntuu olevan ihan hujaus, ja te olette jo noin pitkällä! Koska vauva syntyy?

   Tykkää

   1. Kiitos!

    Se alkuaika oli musta ihan kauheaa, ensimmäiset (monet, monet) viikot tuntuivat matelevan ja vasta nyt tajuaa, että kuukaudet tosiaan vierivät tässä sivussa ihan huomaamatta. Vauvan on määrä syntyä toukokuun alussa.

    Sormet ja varpaat pystyssä ystävänpäivää odotellen! 🙂

    Tykkää

 5. Mulla oli alussa alaselkä niin kipeänä, että olin IHAN varma, että tää on nyt keskenmenon oireita. Vessassa paperin tsekkaus jatkui varmaan rv 20 saakka. Huh, kivut ja kolotukset kuuluivatkin raskauteen.

  Tykkää

  1. Lennu, mietin just eilen, että pitää käydä ostamassa valkoista wc-paperia. Nyt on keltaista.

   Hyvä että kaikki siellä hyvin. Myös täällä näyttäisi olevan toistaiseksi.

   Tykkää

 6. Mulla ainakin oli karmeita menkkakipumaisia kipuja alussa. Ja tulihan sitä kirkasta vertakin. Kuin ihmeen kaupalla ollaan nyt tässä. En olisi silloin ikinä uskonut, että raskaus jatkuu. Mulla ainakin kivut olivat tuolloin pahempia kuin normaalit kuukautiskipuni. Että kaikki voi hyvinkin mennä hienosti kivuista huolimatta. 🙂

  Tykkää

 7. Tuo on raskausoire. Mä olin varma ekalla kerralla että on nimenomaan kuukautiset. Myöhemmissä raskauksissa opin tunnistamaan eron. Mutta herkästi tulkitsee kuukautiskivuksi.

  Tykkää

  1. Hei kuomaseni, hieno nimimerkki! Kiitos. Niin se nyt ilmeisesti olikin raskausoire, sillä ainakaan vielä ei kuukautisia näy.

   Mutta eikö mun rintojen kuulu jo olla kipeät? Niissä ei tunnu melkein mitään.

   Ainoa muu raskausoire näiden satunnaisten kuukautiskipuja muistuttavien kipujen lisäksi on, että maha on koko aika kovalla ja – suoraan sanottuna – olen ryhtynyt kakkaamaan papanoita niin kuin joku keskikokoinen metsän eläin.

   Tykkää

   1. Mulla ei ole ollut rinnat kipeät missään vaiheessa. Vessapaperin tarkkailu sen sijaan on jäänyt pois vasta joitain kuukausia sitten.se oli raastavaa.toivon niin kovasti,että sulla jatkuu kaikki hyvin 🙂

    Tykkää

 8. Helpottavaa kuulla että kivut on normaalia, välillä kramppaa niin että joutuu oikein hengittää. Täällä todellakin neljäs pas toi toivotun plussan, parin viikon päästä tiedetään onko matkassa tuplat 🙂 onnellinen myös teidän puolesta, hilkka! Itsekin ajattelin pääsenkö näin helpolla ja voiko kaikki todellakin mennä hyvin loppuun asti. Miksi näin pitää ajatella, eihän meidän eikä teidänkään matka ole mikään helppo ollut. Tarrasukkia toivotellen, Siivetön 5+1 🙂

  Tykkää

   1. Meillä on 17.2. Olis varmaan aiemmin päässy, mut pyysin tuohon, koska sillon mulla loma. Onpa sitte aikaa sulatella tietoa, oli se sitte mitä tahansa.

    Tykkää

 9. Nyt kun muistelen, niin totta, mullakin on ollut raskauksissa aina kakkaongelmia. Ruuansulatus hidastui tai elimistö käytti kaiken mahdollisen ravinnon hyväksi vai mikähän siinä oli, mutta vessatoiminta ei enää ollut sujuvaa. Alusta asti.

  Mulla oli verenvuotoa viimeisimmässä raskaudessa, siinä määrin että arvelin kuukautisiksi. Ihan kirkasta. Mulla ei koskaan aiemmin ollut ollut sitä (3 raskautta aiemmin), mut se ei siis näköjään merkannut mitään koska vauva on nyt maailmassa. Ja sitte kun oli sitä vuotoa niin myös raskaustestin viiva oli hyvin heikko…vahvistui vasta tosi pitkällä. Epäuskoa oli silloin ilmassa.

  Tykkää

 10. ”Menkkakivut” on ihan normaaleja. Mulla on jokaisessa (3) raskaudessa tuntunut samalta ja se on todella hämmentävää kyllä.
  Mainittakoon vielä, että ensimmäinen raskaus meni kesken, yhdestä on kaksivuotias menijä ja kolmas on meneillään yli puolen välin. Eli tuo kipuilu ei tarkoita ainakaan mun kohdalla yhtään mitään..

  Tykkää

 11. Parin päivän päästä saan kuulla alkoiko alkion siirrosta raskaus, mutta nyt on nelisen päivää ollut menkkamaisia tuntemuksia vatsassa. Jospa se olisi positiivinen merkki?

  Tykkää

 12. Täällä vähän päinvastainen tarina kuin nuo edelliset. Lokakuussa tehdystä pas:sta alkoi testipäivän kieppeillä paljon normaalia kovemmat menkkakipuilut, josta arvasin jo ettei kaikki ole hyvin. Hcg-lukema olikin liian alhainen ja raskaus ”meni kesken” heti kun lopetin tukilääkityksen (lugesteron). Oli siis ollut vain ”biokemiallinen raskaus”, joka antoi plussan kotitestiin. Mulla tuo menkkakipu ei kuulu raskauteen, sillä IVF-plussasta 2010 ei tullut tuollaista kipua ja raskaus onnistui loppuun saakka.
  Toisaalta sulla on tuo viikot näyttävä testi osunut oikeaan, joten luulisi että hcg:tä on riittävästi:) Toivottavasti kaikki menee hyvin:)
  Ai niin ja vielä tuosta munasarja-kivusta, mulla se jatkui pitkään. Toinen munasarja ei ollut pienentynyt normaalisti punktion jäljiltä ja sen jomottelua ehdittiin jo epäillä kohdunulkoiseksi raskaudeksikin rv 6+ siinä onnistuneessa raskaudessa. Asia tarkistettiin sitten ihan uä:ssa kun jomottelu jatkui vaan kivuliaana.

  Tykkää

  1. Hei Eve, kiitos viestistä ja pahoitteut, että kävi noin. Yritättekö vielä uudelleen? Sinulla on siis jo yksi lapsi? Onko hän myös koeputkisellainen?

   Mulla oli myös kemiallinen raskaus ensimmäisen inseminaation jälkeen. Silloin digitaalinen kotitesti näytti juurikin pienempää viikkomäärää kuin mitä sen olisi ajankohtaan nähden pitänyt näyttää.

   Nytkin kyllä vähän leikittelen, että kävisin ostamassa sellaisen digitestin, jotta näkisin, ilmoittaako se nyt hedelmöittymisestä kuluneen 3+ viikkoa, eli onko Hcg-lukema noussut niin kuin pitää. Mutta olen kuitenkin kutakuinkin päättänyt odottaa varhaisultraan, joka on 14.2. Jos kuukautiset eivät ala siihen mennessä, en aio tehdä mitään.

   Nuo torstain kuukautiskivun tapaiset kivut eivät ole jatkuneet intensiivisinä, eivätkä silloinkaan olleet erityisen rajuja, vaan samanlaista melko mitätöntä, mutta erinomaisen tutuntuntuista kaiherrusta kuin ennen kuukautisia.

   Onnea seuraavaan hoitoon / siirtoon, jos sellainen on ohjelmassa!

   Tykkää

   1. Kiitos.
    Joo lapseni on koeputkilapsi (en tosin osaa häntä sillä tittelillä ajatella, lapsi mikä lapsi ❤ ) Mutta saanut siis alkunsa 3.ivf:stä. Ja nyt sitten 3.ivf:n 2. pas:sta tuli kemiallinen raskaus. 4.ivf edessä keväällä.
    Mulla "menkkakipuilu" alkoi testipäivää edellisenä iltana, silloin oli pahimmillaan. Sit jatkui kevyempänä, välissä oli kivuttomiakin päiviä, useita itseasiassa. Jossakin vaiheessa kun rintojen arkuus katosi, tiesin että tämä oli tässä ja tein uuden viikkotestin, joka ei näyttänyt enää sitä mitä piti ja sitten kävin hcg-testissä varmistamassa asian. Tukilääkityksen lopetettuani vuoto alkoi lähes heti. Mä luulen että mun kivut johtuivat just siitä, kun lugesteron piti "väkisin" vuotoa poissa. Tällaisista biokemiallisista raskauksista tuskin edes tietäisi mitään, ellei kyseessä olisi hoitokieto (varhainen testaus + luget pitävät vuodon poissa).

    Tykkää

   2. Juu, ajattelinkin ettei lasta kovin usein tule miettineeksi nimenomaan koeputkilapsena 🙂

    Nyt kovasti onnea siihen seuraavaan ivfään!

    Tykkää

  1. Anski, pitikö sun kommentoida tuohon seuraavaan postaukseen? Enivei, enhän mä voi minnekään kuntosalille lähteä, koska jos vauva tulee, en kehtaa lähteä sellailla hyökkäysvaunuilla katujen tukkeeksi. 🙂

   Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.