Auts

Kuinka kauan munasolupunktion jälkeen munasarjat voi olla arat?

Menin eilen tanssitunnille, jossa piti tehdä laajoja kaaria ja nopeita liikkeitä lantiolla. Tuntui vähän epämukavalta, ja tein mahdollisimman varovasti, mutta nyt munasarjoja jomottaa ihan samalla tavalla kuin pian punktion jälkeen.

Klinikalla kyllä sanottiin, että kannattaa ottaa rauhallisesti testipäivään saakka. Ja vielä ihan pari päivää sitten tuntuikin siltä, etten olisi arvannut lähteä millekään vispaustunnille, mutta nyt luulin olevani kunnossa.

Tunne ei missään vaiheessa ole ollut kivulias, vaan epämukava. Sellainen olo, että ymmärtää, ettei ole hyväksi hyppiä ja kiertää vartaloa nopeasti.

Haluaisin aloittaa tekemään jotain aktiivista mahd. pian, sillä pelkään, että tulen ylivarovaiseksi, enkä uskalla tehdä mitään.

8 kommenttia artikkeliin ”Auts

 1. Hyvä kun uskallat lähteä liikkeelle ja liikkumaan, se virkistää sekä kroppaa että mieltä. Minulla näkyi turvotusta ja ylimääräistä nestettä munasarjoissa vielä np-ultrassa ja pientä arkuutta tuntui, mutta tämä on varmasti taas niitä yksilöllisiä juttuja. Ja kyllähän se raskaus itsessäänkin voinee noita tuntemuksia saada aikaan.

  Vieläkin hieno olo, että teillä tärppäsi!

  Tykkää

  1. Mä luulen, että se oli munasarjajuttuja, ei mitenkään raskauteen liittyvää. Tuntui ihan samalta kun kaikki munien kasvattamiseen ja keräämiseen liittynyt. Toivon, että tää ei kestäisi kauan. Ainakaan vielä olo ei ole palautunut jumppaa edeltäneeseen ok-tilaan.

   Tykkää

 2. Mulla epäiltiin kohdun ulkoista raskautta kun oli toispuoleisesti sen verran mojovaa kipua ettei nukuttua saanut. Vaan ei, siellä keltarauhanen ilmeisesti tihkutti verta vatsaonteloon ja kipu oli sen mukainen.
  Että voipi se olla jotain tuommoistakin..

  Tykkää

  1. Apua! Se varmaan sattui tosi paljon? Mitä sille tehtiin? Ja raskaus siis meni kuitenkin ok?

   Tää ei varmaan voi olla mitään noin dramaattista, kun ei satu hirveesti. Juilii vaan sillä tavalla jomotuksen ja kivun välimaastossa välillä, ei koko ajan.

   Tykkää

 3. Teet sen verran kun tuntuu hyvältä, omaa kehoa kuunnellen. Luota itseesi ja omiin tuntemuksiin.
  Olette mielessämme.
  Rutstus äiti ja iskä

  Tykkää

 4. Myös mulla oli ainakin pari kk arka koko alavatsa, ja edelleen se on arka kiertoliikkeissä, , hyppiessä/tanssiessa, aivastaessa yms. Nyt se varmaankin johtuu jo kohdun kasvusta tms, eikä punktiosta, mutta huomaan kyllä että semmoinen pieni (ärsyttävä) ylivarovaisuus jäi kyllä päälle eikä se ole minnekään hävinnyt (nyt on siis viikkoja 19). Yritän ajatella niin kuin äitisi tuossa kirjoitti 🙂

  Tykkää

  1. Kaksi kuukautta kuulostaa aika pitkältä. Ehkä vesijuoksu olis hyvä harrastus. Siinä pitää tosin olla uima-altaassa, mistä en erityisemmin pidä koleissa halleissa.

   Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.