Huh

Kaikki oli hyvin. Neljästätoista kerätystä munasolusta kymmenen oli hedelmöittynyt ja niistä kuusi oli lähtenyt jakaantumaan käyttökelpoisiksi alkioiksi. Niistä yksi on nyt mun sisällä ja loput pakastimessa.

Olin kuullut, että alkiot luokitellaan sen perusteella, miten hyviä ne on. Kysyin siitä lääkäriltä, mutta vastaus ei oikein jäänyt päähän. Muuta kuin että ykkösluokan alkioita tulee harvoin, kakkoset on varsin hyviä kolmosetkin ihan ookoo.

Nää meidän oli kaikki kakkosia ja kolmosia. Se on kuulemma hyvä tulos.

Sisällä oleva on kakkonen. En osaa vielä ajatella sitä potentiaalisena henkilönä. Se on kuulemma nuppineulan pään kokoinen (sen terävän pään, ei molluskaisen pään).

Jäljelle jääneet alkiot oli laitettu pakkaseen kolmessa satsissa, yksi yksinäinen ja kaksi paria. Jos tämä ensimmäinen alkio ei kiinity ja lähde kehittymään vauvaksi, odotetaan yksi kuukautiskierto, ja seuraavassa kierrossa pakastimesta sulatetaan yksi noista satseista. Jos käy hyvin, satsin alkiot kestävät sulatuksen niin hyvin, että voidaan koittaa uudelleen. Ja sitten vielä kahdessa seuraavassa kierrossa, ennen kuin pitää kasvattaa hormonihoidolla uusia munasoluja.

Raskaustestin saa tehdä kahden viikon kuluttua. Nyt ei voi muuta kuin odottaa. Ja olla päättelemättä mitään mahdollisista oireista. On nimittäin niin, että oireet (kipeät rinnat) alkoi jo eilen, kun kohdussa ei todistettavasti ollut vielä yhtään mitään. Tän on pakko johtua keltarauhashormonilääke Lugesteronista, jonka käyttö alkoi lauantaiaamuna. Annostus on nyt suurempi kuin inseminaatiohoidoissa.

Voispa nukkua testipäivään asti.

46 kommenttia artikkeliin ”Huh

 1. Hei, ihana mahtava tulos!! Minä täällä hiljaa taustalla jännitin, meillä kun homma kosahti juuri sen hedelmöittymisen jälkeen kun alkiot eivät jakautuneetkaan. Mutta aivan loistava juttu, että hyvänlaatuista alkiota riitti ihan pakkaseen asti ja vielä moneen kokeiluun!

  Nyt tsemppiä ja kärsivällisyyttä seuraaville viikoille, josko se nyt olisi teidän vuoro… 🙂 Mulla on vähän sellainen tunne, että voisi ollakin.

  Tykkää

  1. Moi Isla, kiitos. Joo, muistan että teille kävi juuri niin. Siksi tuntui tärkeältä pitää pää kylmänä. Ja parasta pitää vieläkin.

   Tykkää

 2. Heippa,

  uskaltaudumpa minäkin kommentoimaan, hyvältä kuulostaa tilanteesi!

  Alkioista on itsellenikin jäänyt sama mieleen… ykkösiä tulee juhannuksena ja jouluaattona, kakkoset ja kolmoset on kelpo kamaa.

  Tarrasukkia tälle yhdelle nyt erityisesti!

  Niin ja lugestron ainakin aiheuttaa minulle hyvin voimakkaana kaikkia mahdollisia alkuraskauden oireita, joten nekin siellä tuntuu, mutta toivotaan, että tulee myös todellisia tuntemuksia sinne sekaan.

  Toiveesi unista raskaustestiin saakka, kun on mahdoton niin oikein paljon tsemppiä ja nauti erityisesti jokaisesta hetkestä, kun onnistut ajattelemaan jotakin ihan muuta 🙂

  Tykkää

   1. Meillä on kokeiltu kahdesti ICSIä, sitten vaihdettiin luovutettuihin siittiöihin ja tehtiin IVF, mutta ei onnistunut sekään. Nyt kerätään voimia uuteen IVF:än…

    Mutta mitä täällä seurailen eri foorumeilla niin monilla on nyt tuloksia tuottavat hoitokierrot meneillään, joten plussatuulia teille ja toivottavasti meillekin vielä joskus…

    Tykkää

 3. Iiks, suuresti onnea mainiosta pakkasporukasta ja yhdestä parhaillaan yrittävästä! Olin niin jännityksissä koko päivän, notta miten teillä menee :). Toivon kovasti, että aika menisi nyt nopeasti ja onni suosisi. Vaikka taitaa piinapäivät nyt vaan kuulua prosessiin. Tsemppiä niihin!

  Tykkää

  1. Kiitos aes. Ja hei arvaa mitä, nyt keksin ainakin yhden hyvän asian niistä inseminaatioista: Mä luulen, että on paljolti niiden ansiota, ettei mua juurikaan jännitä. Jotenkin niin, että tarpeeksi kauan odoteltuaan sitä vaan menee vaiheesta toiseen kuin teuraaksi matkalla oleva lehmä.

   Tykkää

   1. Hajosin kyllä totaalisesti kun luin tän sun vastauksen :D! Toivottavasti pääsen sitten samaan mielentilaan ;).

    Tykkää

 4. Onnen halauksia, kaikki hyvin tähän asti. Nyt vain odotetaan ja luotetaan tulevaan.
  Jaksamista ja valoisaa mieltä.
  äiti

  Tykkää

 5. Hieno juttu!!! Paljon onnea ja mukavia ajatuksia. Tehkää jotain hassun hauskaa suden kanssa…tai ainakin katsokaa koukuttavia leffoja. 🙂

  Tykkää

 6. Vau, miten hyvin hedelmöittyminen sujui! Onnea siirretyn matkalle! Minua ainakin auttoi piinatatessa tieto, että pakastimessa oli uusiao kokelaita, jos juuri siirretty ei pärjää matkassa.. Ja ne oireet… Niitä tulee ja menee, mullakin alkoi tuntua heti vaikka mitä ja loppuivat yleensä 10. tai 12. päivän kohdalla valtavaan epätoivoon… Silti kaikki olikin hyvin.. 😉

  Tykkää

 7. Mahtavaa! Luin jostain, että IVF:n tulokset ovat paremmat, mikäli nainen on alkion siirron jälkeen huvittuneessa tilassa. Olivat laittaneet kaksi ryhmää vastakkain, joissa toinen ryhmä sai klovnin viihdyttämään ja naurattamaan siirron jälkeen ja kas, he raskautuivat paremmalla todennäköisyydellä 😀 eli sirkukseen tms. mars!

  😉

  Tykkää

  1. Apua, miten lyhyen ajan sisällä piti olla huvittunut? Katsoin siirtopäivän iltana Siskonpetiä. Se ei huvittanut mua mitenkään hirveesti, mut vähän kyllä.

   Tykkää

 8. Hienoja uutisia! Jännityksellä olen seurannut teidän projektia, ja nyt kuulostaa kyllä lupaavalta 🙂 Pitkät viikot on edessä, tsemppiä niihin ja toivotaan parasta!

  Tykkää

 9. Voimia odotuksen odotukseen! Nyt rentoa oleilua, lempileffoja ja lempimusiikkia, niin kaksi viikkoa menee kivasti!

  Tykkää

  1. Tänään ollaankin menossa leffaan, koska on sarjalippujen viimeinen voimassaolopäivä. Elokuva on valittu esitysajan perusteella. Se on Frances Ha. Oon halunnut nähdä sen, mutta musta tuntuu, ettei se välttämättä ole Suden teekuppi.

   Tykkää

 10. Mahtavaa, hienoa! Täällä pidetään peukut ja varpaat pystyssä!!! ♥

  Nyt kaikkea ihanaa pariksi viikoksi! Mä jännäilen myös omaa kohtaloa, pääsenkö testaamaan samoihin aikoihin. Täällä siis ei taustalla lapsettomuutta (kolme vilperiä vilistää hereilläollessaan talossa), nyt yk 6 menossa. Jospa tää tammikuu olisi nyt oikein plussarikasta aikaa! 🙂

  Tykkää

 11. Voi, ihania uutisia! Saman läpikäyneenä aavistan millaista myllerrystä pään sisällä käy jos vain annat ajatusten vaeltaa. Yritä tehdä jotain mieleistä tai sellaista mihin pitää oikein kunnolla keskittyä, niin ehkäpä aikakin menisi nopeammin. Tai nuku 😉 Väittävät että kaksi viikkoa on lyhyt aika, mutta ei välttämättä tuossa kohdalla… Tsemppiä!

  Tykkää

  1. Kiitos Nanna. Mulla ei kyllä toistaiseksi ole kamalaa hötkyä tässä. Mutta meneillään on vasta päivä 2. Inseminaatioidenkin kohdalla kävi niin, että vasta toisella odotteluviikolla alkoi kunnolla odottelututtaa.

   Tykkää

 12. Super-jännää! Toivon niiiin, että nyt olisi tiedän vuoronne. Hyvä alku ainakin, hieno uutinen myös, että solutasolla ei ole ongelmaa, vaan jakaantuminen tapahtuu. Ylös- ja eteenpäin!

  Tykkää

 13. Voi Hilkka, hieno juttu! Toivon niin kovin, että onnistutte. Olen käynyt täällä lukemassa ja seurannut tarkkaan sun juttuja. Mä en ole halunnut kirjoittaa mun blogiin kun kävi ilmi et sitä lukee muutama ihminen, joiden en olisi halunnut sitä lukevan. Menin sitten ihan lukkoon. En tiedä mitä tekisin sen kanssa. Tuntuu tyhmältä kirjoittaa sinne jos ei voi kirjoittaa ihan vapaasti vaan täytyy alkaa sensuroida. Niin paljon olisi kirjoitettavaa! Mutta aion kuitenkin edelleen seurata teidän etenemistä!! Olen siis hengessä mukana!!!

  Tykkää

  1. Mietinkin, mitä sulle tapahtui. Aloita uusi blogi eri nimellä? Ehkä vaikka suljettu, niin voit säädellä, ketkä sitä lukee? Siis jos kirjoittaminen tuntui yhtään helpottavalta. Musta ainakin olis kiva lukea. Voimia!

   Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.