Neljätoista

Kiitos hirveesti kaikille lähipäivinä tsempanneille. Nyt maataan supermukavissa moottoroiduissa tv-tuoleissa klinikalla odottamassa, että puudutus- ym. lääkepöhnä hiipuu ja että saadaan tietää Suden spermanäytteen tola.

Saatiin 14 munasolua, jee! Yritän muistaa, että hyväkään määrä ei tarkoita yhtään mitään. Ensin huominen soitto, jossa kerrotaan, onko mikään hedelmöittynyt ja kehittynyt tarpeeksi hyväksi alkioksi. Jos on, niin sitten siirto ja miljoonan päivän odottelu ja raskaustesti. Ja jos testi oliskin positiivinen, niin sitten miljoona kuukautta epävarmuutta.

Toimenpide ei juuri sattunut, mutta tunsin hammaslääkäristä tuttua ”jäykkänä siltä varalta, jos vaikka kohta sattuu” -tunnetta.

33 kommenttia artikkeliin ”Neljätoista

 1. Wau, hienoa, mahtavaa!!! Oikein paljon onnea. Kyllä tuosta määrästä tulee varmasti siirrettävää! Malttia ma:n odottamiseen. Tehkää jotain kivaa Suden kanssa yhdessä. Mulla on kyllä vahva tunne siitä, että kaikki menee nyt hyvin…. 🙂
  Mukavaa ja rentoa vkl:a!

  Tykkää

 2. Vau, ihan hyvä määrä! Mulle sanottiin klinikalla että yleensä noin puolet munasoluista hedelmöittyy. Ja meillä hedelmöittyi juurikin tasan puolet. Eli kyllä varmasti jotain siirrettävää tulee 🙂 Tuo ”miljoonan päivän odottelu” on kyllä paha vaihe! Täällä on menossa pp10 ja kiipeilen kohta seinille kun jännittää niin kauheesti 😀

  Tykkää

 3. Mahtava saalis! 😀 Mustakin itse punktio oli ihan läpihuutojuttu verrattuna siihen jännityksen odotuksen piinailuun. Jaxuhali! 😉

  Tykkää

  1. Kiitos Epa. Oon ollut yllättynyt, miten tyynesti olen suhtautunut kaikkeen tähän hoitoon liityneeseen. Olin rauhallinen sekä ennen punktiota että hedelmöittymistulosta odotellessa, vaikka asian jatkuva mielessä pyörittely olis ollut paljon ominaisempaa mulle.

   Tosin näin painajaista punktiota edeltäneenä yönä, joten ehkä olen ulkoistanut huolehtimisen alitajunnalleni 🙂

   Ja tulosten odottelu olis varmasti jännittänyt ja etukäteenmurehdituttanut, jos munasoluja olisi keräyksessä ollut hyvin vähän.

   Nyt yritän jatkaa tässä hyvässä murehtimattomuusdraivissa.

   Tykkää

 4. Ihana kuulla, että ei sattunut ja että saitte noin paljon soluja! Minultakin kerättiin viime syyskuussa juuri 14 munasolua. Toivon että teillä menee jatkokin yhtä hyvin. 🙂 Ja oikeasti, ei se miljoonan päivän (kahden viikon) odotus ole niiiiiin pitkä, kun vertaat siihen, kuinka monta vuotta tai kuukautta olet jo odottanut. 🙂

  Tykkää

 5. Huh hellettä, jännittää tietenkin – mutta uskotaan, toivotaan. Rukoilenkin Luojalta kaikkea parasta mahdollsita.

  Tykkää

 6. Hieno saalis! Toivotaan, että edes osa pääsee jatkoon parinhaussa.
  Nyt vaan on keksittävä paljon kaikkea kivaa tekemistä, jotta ajatukset sais edes hetkeksi muualle -helpompi sanoa, kuin toteuttaa. 🙂
  Ja hei, aika kuluu nopeammin, kuin uskotkaan!
  Muistathan juoda vettä tarpeeksi punktion jälkeen! 🙂

  Tykkää

  1. Joo, heti eilen alkoikin normaaliakin tiuhempi pissaamisen tarve. Tuntuu, että juomalla on mahdotonta pysyä perässä.

   Miten raskausrintamalla menee Leppis?

   Tykkää

   1. Vau, hyvinhän ne hedelmöittyi. Varmasti pääsette siirtoon maanantaina. Se onkin sitten nopea ja kivuton toimenpide, niinkuin inssi. 🙂

    Kiitos kysymästä, hyvin menee. Kaikki on menny ihmeen hyvin. Ei pahaa pahoinvointia, vain lievää kuvotusta alussa, eikä suuria mielialan muutoksia. Maha kasvaa lähes silmissä ja kovasti odottelen ensimmäisiä potkuja. Tässähän ollaan jo puolivälissä ihan näinä päivinä…

    Toivon niin kovasti, että tekin pääsisitte pian kokemaan tämän odottamisen ihmeen -sillä ihme se yhä mielestäni on.

    Tykkää

 7. Oujee, kymmenen hedelmöittynyttä! Koitin tiukata hoitajalta, voiko vielä käydä niin, ettei mikään niistä kehity eteenpäin. Ilmeisesti teoriassa joo, muttei todennäköistä. Maanantaina tiedetään lisää.

  Tykkää

  1. Tässä jo välionnittelut! 😀 Vaikka noista 10:stä jäisi muutama pois, se on kai todennäköistäkin (en tietysti toivo sitä), niin siirtohan sieltä on tuloillaan ja pakastettavaakin jää. Nyt sulla on totisesti valoa tunnelin päässä, halaus ja rutistus! Musta tuntuu, että tuollaisilla prosenteilla se raskaus saadaan kyllä alkamaan.

   Tykkää

   1. Kiitos Anniina. Vaikka varmasti parasta olla nuolaisematta ennen kuin tipahtaa.

    Hei, saako kysyä, miten teillä on edennyt? Tehtiinkö se icsi jo?

    Tykkää

   2. Mun aurinkoinen asenne on peräisin siitä, että vastoin kaikkia odotuksia sen pannukakku-IVF:n jälkeen olen plussannut. Se tuntuu yhä ihan käsittämättömältä, mutta niin vain varhaisultra ja NT-ultra ovat takana ja maaliskuussa olisi jo rakenneultra tiedossa. Meillä on LA 7/14.

    Voin siis kertoa, että ihmeitä tapahtuu, ja hyvä kiertää! Olen käynyt blogiasi lukemassa koko ajan, mutta en ole ”osannut” kommentoida, sillä olen leijaillut omassa kuplassani. Nyt oli niin jännät vaiheet sinulla, että ”pakko” oli kommentti jättää. 🙂 Toivon, että siirryt myös Pian Tähän Toiseen Maailmaan. ❤

    Tykkää

   3. Ooo vau, onneksi olkoon Anniina – ihanaa! Tulitko siis raskaaksi ihan omia aikojasi vai hoidosta? Ihan mahtavaa!

    Tykkää

   4. Lääkäreitä tarvittiin juu. Onneksi ne klinikalla jaksaa uskoa, vaikka itse ei aina jaksakaan! 🙂

    Tykkää

  2. Vau, kuulostaa tosi hyvältä! Minulla on se käsitys että kaikki on aina teoriassa mahdollista, mutta on tosiaan hyvin epätodennäköistä, että tuossa vaiheessa kävisi suuri kato. Se hedelmöitysvaihe on se jännempi ja kriittisempi verrattuna näihin pariin päivään hedelmöittymisen ja siirron välissä. Eli vaikuttaa varsin lupaavalta! Onnea!

   Tykkää

   1. Kiitos Sara. Yritän pistää jäitä hattuun. Mieluista olisi elintoimintojen syväjäädytys ja herääminen vasta joko valmiin lapsen tai universumin pahoittelukirjeen kanssa.

    Tykkää

   2. Mäkin olen välillä haaveillut siitä, että nukkuisin vaan niin kauan kunnes olisin raskaana. Lääkäri vois käydä pistämässä piikkejä ja tekemässä tarvittavia toimenpiteitä ja mä vaan nukkuisin ja heräisin vasta kun kaikki epävarmuus olisi ohi. Sen raskausajan haluisin kuitenkin kokea, eli siinä vaiheessa mut vois herättää.

    Tykkää

  3. Hienoa!! Ainakaan siis teidän solut eivät hylji toisiaan 🙂 meillä oli kans saalis 13 solua, 8 hedelmöittyi mutta lopuksi siirtokelpoisia oli 3. Valtaosa kerätyistä oli tosin epäkypsiä, joten se heikensi lopputulosta. Tästä viisastuneena ensi kerralla siis muhitetaan muniksia pidempään 😀
   Voi kun toivon teille kaikkea hyvää, loisi uskoa meidänkin onnistumiselle ❤

   Tykkää

   1. Mutta voiko vielä olla mahdollista, että vaikka munasolut ja siittiöt ei hylji, niin mun muu ruumis jotenkin hylkis? Terveisin Biologi

    Tykkää

   2. Siis epäkypsät voi myös hedelmöittyä??? Mä en tajua näitä juttuja ollenkaan. Tai vähän joo, mutta en näköjään kovin hyvin.

    Tykkää

   3. No tuota hylkimispolitiikkaa en osaa sen tarkemmin analysoida, mutta siirron jälkeen mulla oli menkkamaisia ”supistus”kipuja, jotka yhdistin kiinnittymisyritykseen. Lääkäriltä kysyttäessä vastaus kuului että kyseessä oli voinut olla kiinnittymisyritys tai kohdun supistelu hylkimistarkoituksessa. Tai Lugesteronien sivuvaikutuksia.. Puhdas nega siitä kuitenkin tuli.

    Meillä siis yllättävän moni epäkypsä hedelmöittyi ja paras alkio olikin aloittanut epäkypsänä ja ottanut vasta viime hetkillä hirmuisen spurtin ja jatkanut 8-soluiseksi. Ne kaksi muuta välttävän laatuista olivat 6-ja 7-soluisia. Nämä kaverit olis tullut siirtoon viime kierrossa mutteivät selviytyneet sulatuksesta 😦 eli koko prosessi alusta uudestaan edessä.

    Tykkää

 8. Hei!

  Olen kaikessa hiljaisuudessa seurannut blogiasi. Olen päättänyt hypätä tuntemattomaan ja kirjoittaa omassa blogissani (omalla henkilöllisyydelläni) lapsettomuudesta ja keväällä alkavista hoidoista. Minulla on entisestä suhteesta tyttö, ja lapsettomuuden syy huonoissa simpoissa. Kaikkea hyvää teidän projektiinne!

  Emmi

  http://emmi-i.blogspot.fi/

  Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.