Hyvää joulua

Image

Tässä savannin eläimiä, muovihedelmiä, hai, Susi ja sudenpennut. Ja joulun kello.

Sudenpennut on meillä. Afrikasta asti, enkä pysty tarjoamaan lunta! Koska nähdään tosi harvoin, olisin mieluusti mahtielämyksiä linkoava ihmenainen. En ole.

Meillä on ollut ihan kivaa, mutta pelkään, että pojat (16 ja 18) kohta pitkästyy ja niiden korvista alkaa tursuta porkkanalaatikkoa. Ollaan maalla ja täällä on liukasta, pimeää, lumetonta ja – mun puhelinta lukuunottamatta – internetitöntä.

Aluksi sudenpennut ja Susi onneksi viettivät isä-lapset -laatuaikaa keskenään Helsingissä ja Tallinnassa. Ja yritän muistaa että teinit, tällaiset supliikit ja hyväkäytöksisetkin, pitkästyy helposti missä vain aikuishommeleissa.

Millaistakohan olisi olla oikea äitipuoli? Sellainen, joka asuisi lähellä ja olisi mukana arjessa ja jolle lapset uskaltaisivat kiukutella?

Luen sängyssä vampyyrikirjaa ja koko muu väki (Susi, sudenpennut, veli, käly ja kaksi kissaa) katsoo olkkarissa Vaaleanpunaista pantteria.

Sitä vaan tän vampyyritarinan lomassa, että toivotan kaikille hyvää joulua ja sellaista uutta vuotta, missä toiveet toteutuu.

9 kommenttia artikkeliin ”Hyvää joulua

 1. ”Hiljaa kynttilä lepattaa,
  katson, kuuntelen.
  Rauhallista, turvaisaa,
  aikaa rakkauden.”

  ”Joulun taika, onnen aika
  luonas viihtyköön.
  Suokoon sulle lepohetken.
  Kiirees väistyköön.”

  Onnellista joulunaikaa ja kaikkea hyvää vuodelle 2014!
  Ps. Pelatkaa lautapelejä yms. 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos H ihana. Hyvää joulua myös teille ja suurta latausvirtaa akkuihin. Musta tuntuu, että oot just oikeessa paikassa just nyt. ❤

   Lautapelit on haasteellisia, kun mä tykkään kieleen perustuvista lautapeleistä, ja ne on sellanen juttu, jonka vähän menettää kaksikielisessä parisuhteessa.

   Ja sitä paitsi KAIKKI muut tykkää pelata korttia. Jostain syystä valitsen aina kumppanin, joka tykkää pelata korttia, niinkus mun koko perhe paitsi minä. Myös sudenpennut on törkeitä korttihaita. Pienin kuuluu taas voittavan tuolla seinän toisella puolella.

   Tykkää

 2. Ihana kranssi! Ihana tyttäreni, ihana perheeni! Hyvää Joulua!

  ps. karpposia löytyy eteisen kiinakaapista, samoin kynttiöitä.

  Tykkää

  1. Tää tytär tajusi juuri viettävänsä ensimmäistä joulua Suomessa sitten vuoden 2002! En ollut tullut ajatelleeksi.

   Karpposista oli jo hyötyä, kiitos.

   Hyvää joulua ❤

   Tykkää

  1. Kiitos Winnie! Rauhaisaa joulua myös teille. Ja kävin just lukemassa, että teillä on aivan mieletön määrä pakkasukkoja – hyvää joulua myös heille! Miten ihanaa ajatella, että teillä on ensi vuonna tähän aikaan tosi todennäköisesti vauva 🙂

   Tykkää

 3. Minäkin toivon ensi vuodelle toiveiden täyttymistä sinulle, Hilkka, kuten myös kaikille blogin lukijoille!

  Sitten sellainen välihuomio, mikä tuntuu melkein hassulta pukea sanoiksi, koska jollain lailla tätä blogia lukiessa ja kommentoidessa on jo syntynyt vahva tunne luottamuksesta, mutta silti: minua on alkanut askarruttaa se, näetkö blogin pitäjänä kommentoijien sähköpostiosoitteet. Uskoisin, että näet, se taitaa kuulua näiden blogipohjien perusasetuksiin. Sähköpostiosoitteen pohjalta on usein helppo päätellä kommentoijan nimi. Itse kuulun siihen joukkoon ihmisiä, joka on kertonut lapsettomuudesta vain hyvin rajatulle joukolle läheisiä ja silloinkin aika ympäripyöreästi. Tuntuu tärkeältä saada itse valita, kenelle kertoo ja kuinka paljon. Siksi arvostan kovasti, jos pidät huolen siitä, ettei tieto esim. minun lapsettomuudestani leviä kauttasi edes epähuomiossa mihinkään suuntaan.

  En osaa kuvitella, että sinua kiinnostaisi juoruilla aiheesta, mutta halusin nyt erikseen kuitenkin esittää tämän toivomuksen, sillä asia tuntuu niin aralta, että en ehkä olisi uskaltautunut kommentoimaan lainkaan, jos olisin tullut ajatelleeksi sähköpostiosoitteen näkymistä aikaisemmin. Nyt kyllä kuulet minusta varmaan jatkossakin. 🙂

  Tykkää

  1. Hei N.N. Hyvää melkein uutta vuotta! Olet oikeassa, tämä julkaisujärjestelmä on sellainen, että näen kommentoijan sähköposti- ja ip-osoitteen. Onneksi oot oikeassa myös siinä, etten aio juoruilla. Ymmärrän, että vaikka en itse ole kauhean tarkka yksityisyydestäni, muut voivat olla omastaan. On ollut ihanaa, että niin moni on kertonut omista kokemuksistaan ja ajatuksistaan, pliis jatkakaa!

   Aika moni muuten tuntuu perustavan blogikommentointia varten nimimerkkisähköpostin, joten se on yksi vaihtoehto.

   Tykkää

   1. Kiitos tästä Hilkka!
    Juu, jatkan kommentointia täällä kyllä vanhalla nimimerkilläni.

    Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.