Sydämen lyöntejä

Kahvia, keksejä, juustoa, viinirypäleitä, mentoreita, aktoreita ja muita Womento-mentoroinnin aktiivinaisia… Lyhyesti sanottuna: lämmin ja ystävällinen ilmapiiri.

Edellinen kuvaukseni on tapahtumasta, joka järjestettiin Womenton naisverkoston jäsenille. Illan aikana ohjelmassa oli katsauksia mentoroinnin saavutuksista ja tulevaisuuden yhteistyösuunnitelmista sekä esitys Metropolian opiskelijan (yamk) Satu Kinnunen opinnäytetyöstä Koulutettujen Suomeen muuttaneiden naisten kokemuksia työuramentoroinnista.

Ja sitten, yhtäkkiä, olimme siinä kaikkien ihmisten edessä. Vain minä ja mentorini Tiina. Tarkoitus oli kertoa alkaneesta mentorointisuhteesta ja kokemuksiamme siitä. Se tuntui jotenkin hyvin tunteita herättävältä hetkeltä. Huomasin, että ääneni vapisi ja sydän alkoi hakata yhä nopeammin. Olin etukäteen miettinyt, mitä aion kertoa ja rakentanut lauseita suomeksi valmiiksi. Mutta siellä edessä tunsin vain sydämen tihenevät lyönnit. Sain rauhoitettua itseni kuitenkin ja kerroin mistä olen Suomeen muuttanut, mitä olen kotimaassani tehnyt ja millaisia tavoitteita tulevaisuudessani on. Tiina kertoi olevansa jo toista kertaa mentorina mukana ja kuinka tärkeää maahan muuttaneelle on saada ammatillista tukea ja vinkkejä alan kollegalta.

Lisäisin siihen, että tuki on hyvin tärkeää, mutta me maahan muuttaneet asetamme myös omia esteitä itsellemme: kielitaitoa ei koeta tarpeeksi hyväksi tai tutkintoa ei pidetä riittävänä työtehtävään. Joskus taas liian suuri pelko edessä olevasta tuntemattomasta estää toimimasta. Minusta on tärkeää löytää oma tavoite sekä se tie, joka sinne johtaa.

Loppujen lopuksi, sydämen nopeista lyönneistä huolimatta, oli ihana ilta. Se sisälsi paljon keskustelua ja rentoa tunnelmaa sekä yhden pienen pelon ylittämisen.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.