Meille vai teille?

Joulupyhät lähestyvät jo huimaa vauhtia, mutta missä pitäisi viettää näitä joka vuosi toistuvia pyhiä? Osalla on selkeät suunnitelmat ja traditiot, osa karkaa ulkomaille ja osalla (kuten meillä) eletään ns. katveaikaa, jolloin niin tutut ja turvalliset traditiot ovat muutoksen alla ja selkeää ajatusta uusista traditioista ei ole.  Tavallaan on ihanaa, että nyt luodaan uusia traditioita, jotka sopivat ja miellyttävät kaikkia paremmin, mutta tavallaan uusista traditioista sopiminen aiheuttaa ristiriitoja, joita pitää sopia.

Väestöliiton blogiJoulunaikaan liittyy meillä paljon tunteita ja erityisesti miehelläni on kovin vahva ajatus siitä, miten joulua pitää viettää. Itselleni joulu on kyllä hyvin tärkeä, mutta minulle traditiot eivät ole olleet niin merkittäviä kuin miehelleni. Mieheni on aina viettänyt joulua perheen kesken ja tämä ajatus on vahvistunut hänellä vuosien karttuessa. Olemme kuitenkin nyt sellaisessa elämäntilanteessa, että minun mielestäni meidän kuuluisi viettää joulua yhdessä. Mieheni on asiasta kyllä samaa mieltä, niin kauan kun vietämme joulua hänen perheensä kanssa. Samalla koen, että haluaisin jouluaattona myös nähdä omaa perhettäni ja tiedän että minun perheeni mielellään viettäisi joulua meidän kanssamme. Koska sekä minulla että miehelläni on useita sisaruksia, emme voi viettää jouluaattoa molempien perheiden kanssa. Myös ajatus siitä, että vaihtaisimme seuraa kesken aaton, tuntuu vieraalta.

Kun olen tätä asiaa äänen pohtinut, ovat ihmiset ehdottaneet minulle, että viettäisimme jouluaaton toisen perheen luona ja joulupäivän toisen. Ja seuraavana vuonna sitten taas vaihdettaisiin. Näin varmasti tulemmekin jatkossa tekemään, nyt pitäisi vain päättää kenen luona tämä ”ensimmäinen” joulu vietetään.

Noh… Kyllähän näillä asioilla on tapansa järjestyä ja toivon, että järjestyvät kaikilla muillakin, jotka samojen asioiden äärellä painivat. Tärkeintä joulun aikana on kuitenkin se, että kaiken stressin jälkeen voi rentoutua ja nauttia olostaan siinä seurassa (tai yksin) jonka on valinnut. Muistakaa siis kaikki ottaa rauhallisesti ja tehdä niitä asioita, joita itse haluatte.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.