Curriculum vitae – sinun käyntikorttisi

paulajatiina_1Kolmannella tapaamisella  keskityimme mentorini Tiinan kanssa CV:n läpikäymiseen ja muokkaamiseen.

Työpaikkaa hakiessa on siis lähdettävä liikkeelle CV:stä ja siitä, miten ilmaista houkuttelevasti työhistoriansa. CV:tä laatiessa on oltava huolellinen, koska se toimii samalla käyntikorttina. Tämän käyntikortin perusteella työantaja sitten päättää, kutsuuko hän työhaastatteluun vai ei.

Entä onko sillä sitten väliä, miltä CV näyttää, miten teksti tai kuva on aseteltu ja millä fontilla on kirjoitettu? Minusta on! Jos joku asiakirja ei näytä houkuttelevalta, ei minua edes kiinnosta lukea sitä läpi, jolloin automaattisesti myös sisältö muuttuu epäkiinnostavaksi. Pähkinänkuoressa: huonosti suunniteltu CV antaa kuvan huonosta hakijasta.

Mentoritapaamisessa Tiina antoi hyviä vinkkejä siitä, mitä CV:ssä kannattaa painottaa ja mitä voin kehittää paremmaksi. Minulle oli yllätys, että Suomessa painotetaan eri asioita kuin mihin olin aiemmin tottunut. Ansioluetteloa tehdessä on osattava tasapainoilla tiiviisti esitettyjen, mutta ydinasiat kuitenkin sisältävien tehtäväkuvien kanssa. Pelkkä kuvaus ”toimistotyö” ei kerro työnantajalle vielä tehtävistä mitään, mutta kaikkea ei kuitenkaan voi kirjoittaa auki.

Opin tässä tapaamisessa, että minun on oltava työnhakemuksia kirjoittaessa tarkempi. Yksityiskohdilla on merkitystä! Kotitehtäväkseni sain muokata CV:n ohjeiden mukaan ja sitten alankin olemaan valmis hakemaan työtä!

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.