Optimismia ja toivoa työnhaussa!

Ensimmäinen tapaaminen mentorini kanssa oli Väestöliitossa tapahtuva mentoriparin alkutapaaminen. Keskusteli eteni siten, että aluksi me vain puhuimme vapaasti omasta elämästä ja lähtökohdista. Minä kerroin mentorilleni Tiinalle opiskelleeni kansainvälisiä suhteita Romanian yliopistossa. Puhuimme myös siitä, miten romanialainen koulutusjärjestelmä toimii ja miksi minä olen päättänyt muuttaa Suomeen. Näistä asioista olen lyhyesti kertonut myös teille lukijoille edellisessä blogitekstissäni.

Tiina kertoi minulle, että hän työskentelee opetusneuvoksena opetus- ja kulttuuriministeriössä. Olen erittäin tyytyväinen, koska hänellä on vaikuttava työura ja elämänkokemusta.  Uskon että näillä kokemuksilla hän voi neuvoa ja tukea minua löytämään paikkani täällä.

Alkutapaamisessa keskityimme tekemään työsuunnitelmaa mentorointivuotta ajatellen. Vaihdomme yhteystietoja ja sovimme jo uuden tapaamisen.

Toinen tapaamisemme oli kahvilassa. Tunsin oloni heti luonnolliseksi uuden mentorini seurassa, sillä hänen luonteensa on avoin ja hänen kanssaan on helppo keskustella. Minusta tapaaminen oli hyödyllinen, koska Tiina näytti mistä etsiä oman alani työpaikkoja. Uskoisin, että tämä toinen tapaaminen hyödytti myös Tiinaa, sillä hän tuntee minua ja taustojani nyt paremmin. Se puolestaan helpottaa hänen työtään mentoroida minua.

Katsoimme netistä yhdessä, millaisia työpaikkoja alaltani ylipäätään löytyy. Sovimme siitä, että kirjoitan seuraavaa tapaamista varten työhakemuksen saatekirjeen sekä ansioluettelon ja käymme ne sitten yhdessä läpi. Seuraavalla kerralla korjaamme hakemukset yhdessä ja lähetämme potentiaalisille työnantajille.

Täytyy myöntää, että olen joka kerta innokas tapaamaan mentoriani, koska hän antaa minulle luottamusta itseeni sekä herättää optimismia ja toivoa työnhaussa!

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.